Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  WRC: Ogier conduce Raliul Monte-Carlo

  Sébastien Ogier a câștigat toate cele trei teste de viteză de vineri dimineață, la Rallye Monte-Carlo, pentru a ajunge în fruntea acestei runde de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri FIA.

  Cu o problemă de frânare care l-a împiedicat ieri, dar care acum este rezolvată, francezul a fost imperios prin etapele speciale muntoase, la vest de Gap, revenind în service cu un avantaj de 11,3s față de coechipierul său de la Toyota Yaris, Elfyn Evans.

  Începând al cincilea și cu aproape 17s în dezavantaj, după deschiderea de ieri, Ogier a urcat pe locul trei, câștigând testul de deschidere, în întuneric, de la Aspremont la La Bâtie-des-Fonts. El a obținut conducerea în Chalancon – Guimane și a extins-o în Montauban-sur-l’Ouvèze – Villebois-les-Pins.

  „Trebuia să reacționez cumva după ziua de ieri”, a spus el. „A fost mult pietriș pe drum, dar am fost mult mai încrezători decât ieri – a avea frâne pe mașină ne ajută! Prima etapă a fost mai dificilă decât în timpul reccei și a trebuit să ne încredem foarte mult în informațiile de la echipajul nostru de pietriș. ”

  Evans a recunoscut că a fost prea precaut în condițiile dificile, dar două locuri doi și un loc al treilea în cele trei etape, au reprezentat o dimineață puternică pentru galez.

  Ott Tänak a fost al treilea, la 13,5s distanță de Evans, într-un Hyundai i20. El s-a plâns că mașina lui pierde putere în virajele strânse. „Există un impuls redus și trebuie doar să îl gestionăm. Avem tot felul de surprize și nu sunt foarte mulțumit de asta ”, a spus el.

  Kalle Rovanperä a făcut ca trei mașini Yaris să facă parte din primii patru în top. Finlandezul, aflat pe locul doi peste noapte, a preluat conducerea după testul de deschidere, în ciuda unui scurt blocaj. Un amestec de condiții rutiere înrăutățite progresiv și o penalizare de 10 secunde pentru sosirea târzie la SS4, l-au retrogradat în clasament.

  Cei mai mulți piloți au optat pentru un amestec de patru pneuri supersoft Pirelli și două anvelope cu cuie. Cuiele au fost ideale pentru testul de deschidere, care consta în 4 km de gheață în vârful Col de Carabes, dar supersoft-urile au fost cele mai bune pentru testele mai curate care au urmat.

  Coechipierii Hyundai i20, Thierry Neuville și Dani Sordo, au fost excepțiile de la regulă.

  „M-am chinuit puțin cu pneul de zăpadă aici [SS5] și am avut o rotire spre final”, a spus Neuville, care a condus în testul anterior fără niciun fel de notițe actualizate, după ce echipajul său de siguranță a fost întârziat.

  Belgianul a fost al cincilea, la jumătate de minut în urma lui Rovanperä, cu Sordo cu încă un minut în spate. Spaniolul a avut puțină încredere în manevrabilitatea mașinii sale ,din cauza alegerii pneurilor.

  Liderul WRC2, Andreas Mikkelsen, a ocupat locul șapte, într-o Skoda Fabia, la o distanță de 23,2s față de Adrien Fourmaux. Pierre-Louis Loubet și Takamoto Katsuta au completat primii 10.

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship



  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss