Latest Posts

WRC împinge planurile pentru evenimentul din Orientul Mijlociu până în 2024

Vizualizări: 30370

FIA WRC, Campionatul Mondial de Raliuri, lucrează din greu pentru a oferi un eveniment de raliuri în deșert în Orientul Mijlociu în 2024, după ce planurile pentru anul viitor nu au reușit să se concretizeze.

WRC a indicat la începutul acestui an dorința de a adăuga un eveniment în deșert în Orientul Mijlociu, care a fost descris de directorul de evenimente al campionatului, Simon Larkin, ca fiind o “piesă lipsă” din programul seriei. S-a anticipat că un eveniment, despre care se înțelege că va avea loc în Arabia Saudită, va fi inclus în programul de anul viitor, dar acesta a lipsit din confirmarea de astăzi a calendarului de 13 etape din 2023.

Cu toate acestea, WRC a emis o declarație prin care a reiterat dorința de a reveni în Orientul Mijlociu pentru anul viitor, iar Autosport înțelege că un eveniment este probabil să se întâmple în 2024. Regiunea a apărut ultima dată în calendarul WRC în 2011, prin amabilitatea Raliului Iordaniei. „Nu este niciun secret că ne dorim în mod serios să mergem în Orientul Mijlociu pentru provocarea cu totul unică pe care acest tip de raliu o va aduce campionatului”, se arată în declarația WRC.

WRC
Nasser Al Attiyah & Matthieu Baumel, Volkswagen Polo GTI R5. Raliul Jordaniei 2019. Photocredit: Akl Yazbeck – Red Bull Content Pool

„Pentru a pregăti un viitor eveniment în mod corespunzător și pentru a avea suficient timp pentru a realiza acest proiect împreună cu toate părțile interesate, lucrăm din greu pentru a avea o etapă WRC în Orientul Mijlociu în 2024”. Publicarea calendarului pentru 2023 a confirmat adăugarea unui nou Raliu al Europei Centrale, bazat pe macadam, care va înlocui efectiv o piatră de temelie a campionatului din 1991, Raliul Spaniei. Noul eveniment european al WRC va avea sediul în orașul Passau din sud-estul Germaniei, dar traseul va include deplasări în Austria și Republica Cehă, țări învecinate.

Vorbind în urma publicării calendarului, Simon Larkin crede că acest nou raliu se va dovedi a fi o adiție benefică la calendar pentru fani. „Evident, avem multă experiență cu Germania de-a lungul anilor”, a declarat Simon Larkin pentru Autosport. „Avem, prin intermediul evenimentelor noastre din Campionatul European de Raliuri, o bună experiență cu Republica Cehă. Dar nu ar trebui să subestimăm faptul că suntem o companie cu acționariat german/austriac, așa că a avea un eveniment care se ocupă de cele două țări de origine este fantastic pentru noi”.

„De asemenea, ne permite să aducem o mulțime de fani din trei țări diferite într-un singur eveniment. Nu sunt multe evenimente care fac acest lucru, cu atât mai puțin un eveniment de motorsport”. Simon Larkin a confirmat, de asemenea, că WRC nu va închide ușa revenirii Spaniei în program în viitor, adăugând: “Din păcate, cererea este mare. Spania a ieșit din contract și a existat o oportunitate de a merge la un raliu în trei țări și de a menține o diviziune pe macadam în campionat.

WRC
Dani Sordo, Hyundai Motorsport. Raliul Cataluniei 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Am luat în considerare toți factorii implicați și, uneori, trebuie luate decizii dificile, iar în acest caz a fost o decizie dificilă”. Organizatorii Raliului Spaniei au emis astăzi o scurtă declarație prin care au confirmat dorința de a reveni în calendar în 2024. Declarația sună astfel: „RACC continuă să lucreze cu promotorul pentru ca Raliul Cataluniei-Costa Daurada să fie din nou eligibil pentru WRC în 2024. Cu aceeași rigoare ca întotdeauna, în 2023, RallyRACC va fi eligibil pentru alte campionate”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

WRC se apropie de evenimentul de testare din SUA în 2023

Se pare că WRC ar putea face un pas mai aproape de o potențială mutare în SUA, planurile de a găzdui un eveniment de testare fiind așteptate să fie confirmate în curând. WRC are de mult timp ambiția de a-și asigura un punct de sprijin în SUA, piața americană fiind considerată un teren de luptă cheie pentru părțile interesate din campionat și o regiune cu un sprijin în creștere pentru raliuri. Simon Larkin speră că un eveniment de testare ar putea avea loc în această țară în luna aprilie a anului viitor. Detaliile și locația evenimentului propus nu au fost încă stabilite.

WRC a vizitat ultima dată SUA în 1988, când Raliul Olympus din Washington a fost câștigat de Miki Biasion de la Lancia. „Credem că în următoarele două săptămâni, probabil până la Crăciun, vom confirma un eveniment de testare în luna aprilie a anului viitor”, a adăugat Simon Larkin. „Pur și simplu nu vrem să mergem acolo în SUA de dragul de a merge acolo, vrem să mergem acolo pentru că există un eveniment decent care va crește”.

WRC
Massimo “Miki” Biasion, Lancia Martini. Raliul Olympus, Washington, SUA 1988.

„Nimeni nu vrea să ardă un pod în SUA, așa că trebuie să ne asigurăm că se întâmplă corect. Suntem sub presiune pentru a avea un eveniment în SUA atât pe plan intern, cât și extern, ceea ce este în regulă, ne împinge mai departe, dar vrem să o facem corect”.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss