Latest Posts

WRC Estonia: Untouchable Rovanpera ia cu asalt un avantaj incontestabil.

Vizualizări: 13312

WRC: Kalle Rovanpera a realizat o cursă aproape perfectă pentru a se distanța de coechipierul său de la Toyota, Elfyn Evans, în Raliul Estoniei, și pentru a se apropia de a cincea victorie a sezonului în Campionatul Mondial de Raliuri.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a câștigat șapte din cele nouă etape, în timp ce și-a spulberat rivalii pe parcursul unei zile de sâmbătă dificile, punctată de averse de ploaie intermitente. Elfyn Evans a câștigat primul test al zilei, înainte ca Kalle Rovanpera să câștige șapte etape consecutive și să deschidă un avans de 29,1s față de galez înainte de ultimele șase etape de duminică. Ott Tanak de la Hyundai Motorsport nu a reușit să le facă față celor doi piloți Toyota Gazoo Racing, lăsându-l pe cvadruplul câștigător al Raliului Estoniei pe locul trei, la aproximativ 1m11,5s în urmă.

Coechipierul său Thierry Neuville a avut o cursă relativ liniștită și a încheiat ziua pe locul patru, după ce a beneficiat de o pană a lui Esapekka Lappi de la Toyota Gazoo Racing, produsă în timpul cursei de dimineață. Incapabil să se ridice la nivelul celor din față, Thierry Neuville a fost la 2m20,3s în derivă, dar cu mai mult de un minut în fața celui de-al cincilea clasat, Takamoto Katsuta. Adrien Fourmaux de la M-Sport Ford a încheiat ziua la 10,9s în urma japonezului, pe locul șase, iar Esapekka Lappi pe șapte.

WRC, Rovanpera
Thierry Neuville, Hyundai Motorsport. Raliul Estoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Perechea M-Sport Ford formată din Pierre-Louis Loubet și Gus Greensmith a ajuns la serviciu pe locurile opt și nouă. În ciuda condițiilor însorite, au rămas câteva pete umede și noroaie în timp ce echipele au abordat a doua trecere a etapelor de dimineață. Kalle Rovanpera a simțit că nu a fost “suficient de treaz” la prima trecere a etapei Elva, dar a doua oară a stabilit un ritm amețitor pentru a se distanța cu 3,3s față de cel mai apropiat rival Elfyn Evans. Timpul a venit în ciuda faptului că finlandezul nu s-a simțit mulțumit de eforturile sale. „Am simțit că am lăsat mult timp acolo, dar timpul este totuși bun”, a spus el.

Ott Tanak a produs o cursă angajată pentru a se menține în coada piloților Toyota Gazoo Racing, cu 0.5s mai lent decât Elfyn Evans, în timp ce Thierry Neuville a ales să folosească această cursă ca pe o sesiune de teste, având în vedere diferența confortabilă față de Takamoto Katsuta. Beneficiind de o modificare a set-up-ului, Kalle Rovanpera a continuat în etapa a 15-a, care a fost uscată, spre deosebire de proba precedentă.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing, care a declarat că “a condus normal”, a obținut a cincea victorie de etapă consecutivă, distanțându-se cu încă 3,5s de Elfyn Evans, care a reușit să stabilească doar al treilea timp, după Ott Tanak. Mai jos în ordine, Oliver Solberg, de la Hyundai Motorsport, a avut un moment de nebunie în timp ce se lupta cu subvirarea cronică a lui i20 N, despre care a declarat că este “nesigur”.

WRC, Rovanpera
Kalle Rovanperä, Toyota Gazoo Racing. Raliul Estoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Ploaia torențială a revenit în etapa următoare și a dat din nou bătăi de cap piloților, care au încercat să navigheze printre gropi adânci. Cu toate acestea, Kalle Rovanpera nu a mai putut fi oprit și a obținut o nouă victorie de etapă pentru a mări avansul la aproape jumătate de minut. Elfyn Evans a făcut tot posibilul pentru a forța în condiții dificile, dar a terminat la 3,5s de coechipierul său, Ott Tanak stabilind din nou al treilea cel mai rapid timp.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Trio-ul i-a refuzat lui Oliver Solberg șansa de a obține prima victorie de probaă în WRC, suedezul înregistrând un timp impresionant pentru a se situa pe locul patru pe ecranul de cronometrare, în ciuda unui moment de derapaj lateral sălbatic la o săritură. A existat însă o dramă chiar la începutul etapei, Craig Breen de la M-Sport Ford fiind nevoit să se oprească din cauza unei pene provocate de trecerea peste un dispozitiv anti-cut care zăcea pe șosea. Irlandezul a pierdut două minute în acest proces.

Ploaia s-a mai domolit pentru penultima probă a zilei, dar șanțurile adânci au făcut ca starea drumului să rămână dificilă. Dar povestea a fost asemănătoare în față, Kalle Rovanpera și-a adjudecat a zecea victorie de etapă a competiției la o diferență foarte mică, fiind devansat de Elfyn Evans cu 0,1s. Cei doi i-au refuzat încă o dată lui Oliver Solberg o victorie de etapă, tânărul suedez continuându-și revenirea în formă.

WRC, Rovanpera
Adrien Fourmaux, M-Sport Ford. Raliul Estoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Seria de victorii de etapă a lui Kalle Rovanpera a fost curmată de Adrien Fourmaux în super specială scurtă, care a încheiat ziua. Adrien Fourmaux i-a refuzat lui Oliver Solberg victoria de probă cu 0,1s, Elfyn Evans fiind al treilea cel mai rapid, la 0,3s. Elfyn Evans i-a luat totuși 0,4s din avans lui Kalle Rovanpera, acesta din urmă înregistrând al cincilea timp.

În WRC2, Andreas Mikkelsen va avea un avans de 10,6s față de Teemu Suninen în ultima zi.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss