Latest Posts

WRC Arctic Rally – Tanak rămâne lider, Ogier abandonează

Vizualizări: 12032

 

După o primă dominată fără drept de apel de Ott Tanak și Hyundai, a doua zi din Arctic Rally programa un calup de șase probe speciale. Estonianul a început și în a doua zi foarte bine și și-a adjudecat alte trei probe speciale, continuând astfel să-și păstreze fotoliul de lider înaintea ultimei zile de concurs din Finlanda.

Cu toate că a câștigat doar o singură probă specială până acum, Kalle Rovanpera este cel mai bine clasat pilot Toyota și are în continuare șanse la victoria finală în Arctic Rally, fiind la doar 24.1 secunde în urma lui Ott Tanak, cu doar două probe speciale rămase înainte de final.

Nici șansele lui Thierry Neuville nu sunt de lepădat. Belgianul a recuperat mult în a doua parte a zilei de ieri. El îi suflă în ceafă lui Rovanpera, fiind la mai puțin de două secunde în spatele tânărului pilot finlandez. De altfel, Neuville are de recuperat 25.9 secunde în raport cu Tanak, dacă își dorește victoria finală în Arctic Rally.

Topul primilor cinci clasați în Arctic Rally este completat de Craig Breen și Elfyn Evans, cel din urmă adăugându-și și el o probă specială în palmares. Evoluția excepțională a lui Oliver Solberg a continuat și în a doua zi, iar fiul lui Peter Solberg ocupă un excelent loc șase în clasamentul general al raliului.

Takamoto Katsuta a continuat și el să ruleze într-un ritm senzațional, iar japonezul rămâne cu șanse reale la un loc în top cinci. Momentan, niponul ocupă locul al șaptelea în clasament. Ceilalți piloți din top zece sunt Teemu Suninen, Gus Greensmith și Esapekka Lappi, cel care a dominat fără drept de apel la clasa Rally 2. La WRC3, după abandonul lui Emil Lindholm, primul loc a fost preluat de un alt finlandez, în persoana lui Teemu Asunmaa.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marele ghinionist al zilei a fost Sebastien Ogier. În încercarea sa de a recupera terenul pierdut după o primă zi catastrofală, francezul a abandonat cu doar 200 de metri înainte de finalul ultimei probe speciale din cea de-a doua zi de concurs. Septuplul campion mondial a lovit un banc de zăpadă și a ieșit din concurs.

Arctic Rally va continua astăzi cu ultimele două probe speciale care vor determina clasamentul finalul al raliului din Finlanda.

Sursa: GP24, Paul Athes
Photocredit: WRC
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24, Paul Athes

Latest Posts

Don't Miss