Latest Posts

WRC Arctic Rally – Tanak domină prima zi în Laponia

Vizualizări: 15923

 

Prima zi din Arctic Rally a stat sub semnul dominației unui singur om. Încă din shakedown, Ott Tanak și-a arătat mușchii, fiind cel mai rapid pilot. Estonianul a dat un forcing de zile mari și în cele două probe speciale ale zilei și a câștigat fără drept de apel ambele probe speciale ale zilei.

Astfel, Tanak are un avans confortabil de 16.2  secunde în fața lui Craig Breen, plăcuta surpriză a zilei. În spatele irlandezului, Kalle Rovanpera e pe trei, la 20 de secunde distanță de liderul Tanak. Top cinciul primei zile din Laponia a fost completat de Thierry Neuville și Elfyn Evans.

Teemu Suninen a încheiat prima zi pe un foarte bun loc șase, în timp ce, Takamoto Katsuta și Oliver Solberg, marile revelații ale zilei, au încheiat pe șapte și opt. În mod surprinzător, Sebastien Ogier a încheiat abia al nouălea și un rezultat bun în Arctic Rally pare deja compromis după doar două zile de concurs.

De altfel, marele campion francez a fost nemulțumit de ordinea de start din prima zi. Ogier consideră că a fost dezavantajat și pune evoluția proastă de vineri pe seama acestor probleme organizatorice. Topul primilor zece piloți a fost completat de Gus Greensmith.

La clasa Rally 2, Esapekka Lappi a fost marele erou al zilei. Finlandezul a dominat autoritar ambele probe speciale și pare favoritul principal la victorie la această categorie. La WRC3, un alt erou local, Emil Lindholm și-a adjudecat primele două probe speciale și s-a instalat în fruntea clasamentului la acea clasă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Arctic Rally va continua astăzi cu următoarele șase probe speciale (SS3-SS8).

 

Sursa: GP24, Paul Athes
Photocredit: WRC
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24, Paul Athes

Latest Posts

Don't Miss