More

  Latest Posts

  WRC Arctic Rally – Tanak domină prima zi în Laponia

   

  Prima zi din Arctic Rally a stat sub semnul dominației unui singur om. Încă din shakedown, Ott Tanak și-a arătat mușchii, fiind cel mai rapid pilot. Estonianul a dat un forcing de zile mari și în cele două probe speciale ale zilei și a câștigat fără drept de apel ambele probe speciale ale zilei.

  Astfel, Tanak are un avans confortabil de 16.2  secunde în fața lui Craig Breen, plăcuta surpriză a zilei. În spatele irlandezului, Kalle Rovanpera e pe trei, la 20 de secunde distanță de liderul Tanak. Top cinciul primei zile din Laponia a fost completat de Thierry Neuville și Elfyn Evans.

  Teemu Suninen a încheiat prima zi pe un foarte bun loc șase, în timp ce, Takamoto Katsuta și Oliver Solberg, marile revelații ale zilei, au încheiat pe șapte și opt. În mod surprinzător, Sebastien Ogier a încheiat abia al nouălea și un rezultat bun în Arctic Rally pare deja compromis după doar două zile de concurs.

  De altfel, marele campion francez a fost nemulțumit de ordinea de start din prima zi. Ogier consideră că a fost dezavantajat și pune evoluția proastă de vineri pe seama acestor probleme organizatorice. Topul primilor zece piloți a fost completat de Gus Greensmith.

  La clasa Rally 2, Esapekka Lappi a fost marele erou al zilei. Finlandezul a dominat autoritar ambele probe speciale și pare favoritul principal la victorie la această categorie. La WRC3, un alt erou local, Emil Lindholm și-a adjudecat primele două probe speciale și s-a instalat în fruntea clasamentului la acea clasă.

  Arctic Rally va continua astăzi cu următoarele șase probe speciale (SS3-SS8).

   

  Sursa: GP24, Paul Athes

  Photocredit: WRC


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss