More

  Latest Posts

  World RX Germania: Kristoffersson îl bate pe Ekstrom pentru victorie

  Deja încoronat campionul World Rallycross, Johan Kristoffersson și-a continuat incredibila campanie de anul acesta, câștigând ultima etapă a sezonului în germania și adjudecându-și a 10-a victorie din 11 etape.

  Kristoffersson care își păstrase un set the pneuri noi pentru ultimele faze ale evenimentului, a supraviețuit un atac din partea co-echipierului său, Peter Solberg, care a plecat foarte bine de pe linia a doua înspre primul viraj, pentru a câștiga semifinala și adjudecându-și prima poziție pentru finală.

  Finala a avut nevoie de două încercări pentru a fi încheiată, după un accident al pilotului Peugeot, Kevin Hansen, care a fost dus la spital, în turul patru, forțând un steag roșu.

  În prima încercare a finalei, Solberg a trecut de primul viraj la conducerea cursei, dar a intrat la o viteză prea mare și a vizitat porțiunea de pietriș din exteriorul circuitului.

  Ambii piloți din prima linie, Mattias Ekstrom cât și Kristoffersson au lovit una dintre barierele exterioare, oferind șefia cursei lui Andreas Bakkerund.

  Kristoffersson l-a ținut pe Hansen la respect pentru poziția a doua, depășindu-l ulterior pe Bakkerud în primul viraj al turului doi, aflându-se la șefie când cursa a fost oprită.

  La re-start, Kristoffersson a avut cel mai bun start, și a ținut partea interioară în virajul 1, Ekstrom și-a păstrat și el poziția în fața lui Bakkerud, urmat de Solberg și de Niclas Gronholm.

  Finlandezul și-a luat Joker-ul la prima oportunitate, fiind urmat de Solberg în turul următor, ambii păstrându-și poziția pe circuit.

  Norvegianul însă nu a ajuns la steagul în carouri, Volkswagen Polo-ul său oprindu-se cu probleme la motor în turul cinci.

  Bakkerud între timp și-a luat Joker-ul în turul 4, și l-a acoperit pe Gronholm, iar cei doi suedezi de la șefie, și-au luat joker-urile în ultimul tur.

  Kristoffersson și-a adjudecat ce-a de-a 10-a victorie a sezonului, ambii piloți Audi terminând cursa de acasă pe podium.

  Sebastian Loeb s-a retras din semi-finala sa în urma unui contact cu Kevin Eriksson, care a avut loc în timpul unei manevre de depășire.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss