More

    Latest Posts

    World RX Germania: Kristoffersson îl bate pe Ekstrom pentru victorie

    Vizualizări: 13018

    Deja încoronat campionul World Rallycross, Johan Kristoffersson și-a continuat incredibila campanie de anul acesta, câștigând ultima etapă a sezonului în germania și adjudecându-și a 10-a victorie din 11 etape.

    Kristoffersson care își păstrase un set the pneuri noi pentru ultimele faze ale evenimentului, a supraviețuit un atac din partea co-echipierului său, Peter Solberg, care a plecat foarte bine de pe linia a doua înspre primul viraj, pentru a câștiga semifinala și adjudecându-și prima poziție pentru finală.

    Finala a avut nevoie de două încercări pentru a fi încheiată, după un accident al pilotului Peugeot, Kevin Hansen, care a fost dus la spital, în turul patru, forțând un steag roșu.

    În prima încercare a finalei, Solberg a trecut de primul viraj la conducerea cursei, dar a intrat la o viteză prea mare și a vizitat porțiunea de pietriș din exteriorul circuitului.

    Ambii piloți din prima linie, Mattias Ekstrom cât și Kristoffersson au lovit una dintre barierele exterioare, oferind șefia cursei lui Andreas Bakkerund.

    Kristoffersson l-a ținut pe Hansen la respect pentru poziția a doua, depășindu-l ulterior pe Bakkerud în primul viraj al turului doi, aflându-se la șefie când cursa a fost oprită.

    La re-start, Kristoffersson a avut cel mai bun start, și a ținut partea interioară în virajul 1, Ekstrom și-a păstrat și el poziția în fața lui Bakkerud, urmat de Solberg și de Niclas Gronholm.

    Finlandezul și-a luat Joker-ul la prima oportunitate, fiind urmat de Solberg în turul următor, ambii păstrându-și poziția pe circuit.

    Norvegianul însă nu a ajuns la steagul în carouri, Volkswagen Polo-ul său oprindu-se cu probleme la motor în turul cinci.

    Bakkerud între timp și-a luat Joker-ul în turul 4, și l-a acoperit pe Gronholm, iar cei doi suedezi de la șefie, și-au luat joker-urile în ultimul tur.

    Kristoffersson și-a adjudecat ce-a de-a 10-a victorie a sezonului, ambii piloți Audi terminând cursa de acasă pe podium.

    Sebastian Loeb s-a retras din semi-finala sa în urma unui contact cu Kevin Eriksson, care a avut loc în timpul unei manevre de depășire.

    Sursa:
    Photocredit:
    Sponsor:

    Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

    Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

    Latest Posts

    Don't Miss