Latest Posts

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Vizualizări: 10486

Poți avea un weekend de neuitat și la volanul propriei mașini, cu momente de relaxare între prietene, dar și cu adrenalină – ne-au demonstrat-o participantele de la prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Timișoara. 

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Este deja al treilea sezon consecutiv în care Clubul Sportiv Savu Racing organizează acest concept unic de evenimente de automobilism dedicate doamnelor și domnișoarelor, însă aproximativ jumătate din concurente s-au aflat la prima participare – dovadă a evoluției Women Rally, care nu ar fi existat fără viziunea și ambiția fondatoarei Laura Savu: “A fost un weekend senzațional! Prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020 s-a desfășurat impecabil, conform planului, mult peste așteptările participantelor şi ale partenerilor noștri, conform relatărilor acestora. Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru ca am dus la bun sfârșit şi în siguranță, chiar şi în aceste condiții dificile şi pline de incertitudini, încă un eveniment premium, Marca Savu Racing”.

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Etapa de la Timișoara, cea care a deschis campionatul în acest an, le-a avut ca invitate speciale pe ambasadoarele Women Rally Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator Femei în Motorsport) și Ramona Rusu (pilot de drift). Acestea au fost din nou alături de concurente cu sfaturi și încurajări, oferindu-le informații prețioase acumulate în anii de carieră în motorsportul de performanță. Astfel, Women Rally își confirmă încă o dată poziția de “liant” între pasiunea pentru mașini și pașii pe care trebuie să îi facă un pilot amator pentru a debuta în automobilismul sportiv.

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Mă bucur nespus că sunt încă de la începutul Women Rally alături de acest concept superb de evenimente. Şi de această dată, la Timișoara, am văzut foarte multă pasiune în concurente, dar și în partenerii etapei, cărora vreau să le mulțumesc pentru susținerea acestui campionat deosebit. Indirect, astfel de manifestări ne susțin și pe noi, femeile din motorsportul “de vârf”, ajutându-ne să aducem mai aproape de șoferițele pasionate cunoștințele legate de pilotaj și conducere defensivă.” a spus Cristiana Oprea, pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Ramona Rusu, pilot de drift și raliu, a fost și ea impresionată de evoluția evenimentelor Women Rally și de atmosfera etapei de la Timișoara “Un weekend minunat petrecut alături de oameni minunați! Mă simt mereu norocoasă si privilegiată să iau parte la asemenea evenimente pline de zâmbete, pasiune, multă muncă şi fericire. Women Rally crește de la eveniment la eveniment, iar eu sunt mândră să fiu una din ambasadoarele acestui minunat concept. Aștept cu nerăbdare următoarea etapă!”

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Sâmbătă, 25 iulie, 37 de mașini concurente și 3 mașini de securitate puse la dispoziție de Casa Auto Timișoara au parcurs un traseu amenajat în parcarea Shopping City Timișoara. Cele 2 manșe de concurs au pus la încercare abilitatea, concentrarea și curajul participantelor și au decis clasamentele primei etape. Cele 3 clase din anii anteriori au fost anul acesta completate de clasa 4, dedicată vehiculelor electrice și susținută de City Limo, care a aliniat la start 6 concurente. La clasa 5, dedicată licențiatelor sau mașinilor modificate, deschizătoare de drumuri a fost Ligia Barbu, care a primit și un premiu special pentru curajul de a fi prima care a făcut pasul către “mașinile modificate”.

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Podiumurile celor 5 clase de la prima etapă, Timișoara, au fost premiate în cadrul dineului oficial de sâmbătă seara. Tot atunci a avut loc și deja tradiționala licitație caritabilă, care acum a avut ca obiectiv susținerea Asociației Little People, pentru activitățile dedicate copiilor afectați de cancer.

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Iată care au fost concurentele care au urcat pe podium la prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020:

Clasament general

 • 1. Angela Sautea (CJ) – Renault Clio, clasa 1
 • 2. Florina Pascu (TM) – Ford Fiesta, clasa 2
 • 3. Izabella Gavrilă (HR) – Peugeot 106, clasa 1

Clasa 1 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc)

 • 1. Angela Sautea (CJ) – Renault Clio
 • 2. Izabella Gavrilă (HR) – Peugeot 106
 • 3. Anna Sandor (HR) – Seat Arosa

Clasa 2 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600cmc – 2000cmc)

 • 1. Florina Pascu (TM) – Ford Fiesta
 • 2. Mirela Bejnariu (CJ) – Honda Civic
 • 3. Ioana Petrișor (CJ) – Ford Fiesta 

Clasa 3 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc)

 • 1. Mirela Potopea (AB) – Ford Focus ST
 • 2. Ramona Gheorghiu (B) – Peugeot 308
 • 3. Florentina Iovan (CS) – Audi A3

Clasa 4 – electrice

 • 1. Bianca Matinca (CJ) – Hyundai Ioniq
 • 2. Felicia Floarea (CJ) – Hyundai Ioniq
 • 3. Diana Năstase (TM) – Hyundai Ioniq 

Clasa 5 – clasa dedicată licențiatelor sau mașinilor modificate Premiu special

Ligia Barbu (CJ) – Renault Clio

Imaginile de la etapele Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, dar și informații utile legate de cum să #fiinsiguranta si sa #conduciresponsabil, sunt disponibile pe Instagram @womenrally.ro și pe pagina oficială de Facebook.

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Următoarea etapă va avea loc la București pe 21-23 august 2020 iar înscrierile sunt deja deschise pe www.womenrally.ro/Bucuresti-2020

Etapa I a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, 24-26 iulie, 2020, Timișoara a fost organizată în parteneriat cu Primăria municipiului Timișoara și a fost susținută de partenerii gold: Casa Auto Timișoara, Banca Transilvania, Catena – Farmacia Inimii, Vittel, Warsteiner, Shopping City Timișoara, Crama Thesaurus.

Women Rally: Un weekend de neuitat, la volan, în Timișoara

Parteneri silver: AEA Medical, Uniqa Asigurări, Ecco Shoes, Gerovital, Corny, Dallmayr, Coca- Cola, Seneville, Viollete – Boutique des Fleurs, Casa Bunicii, Pensiunea Zefir, Unique, Venue.

Parteneri media: TVR, TVR Timișoara, Europa FM, West City Radio, Agenția de Publicitate Andres, News Național, RallyMax, Autoştiri.ro, 24auto.ro, GP24.ro, Expres de Banat, Impact Press.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2020 se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului si Sportului, a Automobil Clubului Român, prin programul Women in Motorsport. 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss