GP24 Media

LATEST POSTS

Women Rally revine în Capitală cu 56 de maşini la start.

Women Rally
Vizualizări: 16296

A doua etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service readuce motorsportul în București, fiind a doua competiție automobilistică din acest an care se desfășoară chiar în Capitală.

Women Rally“Ne bucurăm să avem această etapă la București! Vom fi prezenți si de aceasta dată cu caravana Bosch Car Service, la care specialiștii noștri vor verifica atât mașinile concurentelor, cat și ale participanților la eveniment care doresc sa beneficieze de o verificare tehnică gratuită, mai multe detalii la cortul Bosch Car Service.

De asemenea, fiecare concurenta la raliu va beneficia de o asistentă rutiera valabila un an pe teritoriul României.”, a declarat Adela Zirra, coordonator marketing Robert Bosch SRL.  Trofeul Enel X a atras pe lista de înscrieri nu mai puțin de 61 de doamne și domnișoare curajoase, care își vor etala abilitățile la volanul propriilor mașini weekendul acesta, pe 6 și 7 august, la Romexpo.

Women Rally

„Ne bucurăm să fim pentru a doua oară la linia de start a Campionatului Național Women Rally și să înmânăm Trofeul Enel X România. Apăsăm pedala de accelerație spre tranziția energetică și spre o economie sustenabilă, prin infrastructura pentru mobilitate electrică pusă la dispozițieÎn România, Enel X a ajuns deja la aproximativ 170 de puncte de încărcare în toată țara, continuăm să extindem rețeaua pentru a încuraja un transport durabil. În același timp, prin prezența la acest Campionat, promovăm responsabilitatea în trafic și a unei bune conduite la volan”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

Accesul la eveniment se va face la Romexpo poarta B, de pe bulevardul Expoziṭiei, unde organizatorii au pregătit un traseu nou, care le va permite șoferițelor să fie competitive și să își întreacă propriile limite, totul într-un cadru sigur, organizat și accesibil. La fel ca și în anii precedenți, concursul este dedicat în primul rând mașinilor de stradă, care vor puncta în cele 3 clase în funcție de capacitatea motorului. În sezonul 2021, clasa 4 dedicată mașinilor electrice întreține dialogul despre mobilitatea sustenabilă și este susținută de George, primul banking inteligent din România.

Women Rally

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Majoritatea celor care au urcat pe podiumul primei etape, la Trofeul Casa Auto Timișoara pe 25-26 iunie 2021, vor reveni la București pentru o nouă întrecere cu secundele. Cu toate acestea, singurul campionat național de automobilism dedicat exclusiv femeilor va bifa la București peste un sfert din concurente aflate la prima participare.

Laura Savu, fondator și organizator Women Rally, a luat în considerare toate aspectele acestei competiții inedite, astfel că evenimentul va începe vineri, pe 6 august, cu un briefing care va parcurge toate detaliile ce țin de regulament și buna desfășurare a competiției. Piloții ambasadori ai competiției vor fi și ei alături de concurente pe toată durata evenimentului, cu sfaturi de pilotaj pentru a avea un parcurs cât mai curat și mai rapid pe traseul de concurs.

Concurente din 18 județe se vor alinia vineri după-masa la deja tradiționalul start festiv, o ocazie de a le cunoaște și de a reconfirma faptul că pasiunea pentru mașini și dorința de a promova conducerea defensivă și responsabilitatea în trafic nu au limite sau gen.

Concursul propriu-zis se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 10:00. Partenerul de mobilitate al etapei de la București, BMW Auto Cobălcescu, ne este alături și anul acesta. Cele mai noi modele BMW și MINI vor fi pilotate în deschiderea celor două manșse de concurs de către ambasadoarele evenimentului, care vor face o demonstrație de sportivitate, cu eleganță și stil.

Women Rally

„Suntem deosebit de încântați că putem susține performanța și anul acesta. Women Rally este un eveniment unic, o competiție destinată exclusiv doamnelor și domnișoarelor care se remarcă printr-o combinație inedită de sportivitate și eleganță, la fel ca și modelele noastre BMW & MINI. Așteptăm cu bucurie etapa de la București și dorim mult succes participantelor”. Cristian Vlașin, Director Executiv BMW și MINI Auto Cobălcescu

Astfel, în ordinea startului, vor intra pe traseu Laura Savu (fondator și organizator Women Rally), Cristiana Oprea (pilot de raliuri și fondator Femei în Motorsport), Mirela Bucovicean (pilot de raliuri și președinta Comisiei pentru Femei din cadrul FRAS) împreună cu Ioana Vulpescu și Mihaela Sava (food blogger Prăjiturela). Atât startul festiv de vineri după-masa, cât și cele două manșe de concurs de sâmbătă vor fi transmise live pe pagina de facebook și pe website-ul competiției Women Rally.

Nici clasa 5, dedicată mașinilor modificate și piloților cu licență, nu se lasă mai prejos, având câteva nume interesante pe lista de înscrieri. Astfel, la start se va afla Ema Ștefania Băciuca, care la numai 9 ani este cea mai tânără licențiată care concurează pe o mașină în cadrul campionatelor naționale de automobilism.

Dintre junioare, la etapa de la București va fi prezentă și Alexandra Teslovan, tânăra speranță a raliurilor, Anamaria Gustoi, pilot de super slalom și copilot de raliuri la doar 16 ani, dar și Levana Ognean, care la doar 17 ani stăpânește un Mini Cooper istoric în cadrul campionatului de viteză pe circuit dedicat vehiculelor istorice. Va fi prezentă și Ligia Barbu, o adevărată pionieră a clasei 5, a cărei titlu de campioană și l-a adjudecat în sezonul 2020.

Women Rally

Evenimentul se va încheia într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care va avea loc sâmbătă seara la Hotel Ramada Park. Tot atunci se va desfășura și festivitatea de premiere, unde vor fi premiate cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Enel X, într-o ceremonie a eleganței și prieteniei.

Ca de obicei, Women Rally își propune să scoată în evidență competitivitatea, aptitudinile și implicarea de care dau dovadă femeile în competițiile de automobilism. Fiind susținute de prieteni și familie, concurentele oferă astfel exemple pozitive și relevante de responsabilitate și fairplay către toți cei care urmăresc competiția. În plus, etapele Women Rally reprezintă contextul perfect de a ieși din zona de confort într-un cadru prietenos, alături de femei care împart aceleași pasiuni.

Începând cu 2018, de la etapa inaugurală organizată de Centenar, Women Rally schimbă mentalități și încurajează femeile să fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre puținele sporturi în care bărbații și femeile concurează de la egal la egal, însă deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, “al bărbaților”.

Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally, a decis să schimbe această preconcepție și să construiască un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar că își iau doza de adrenalină în siguranță, pe un traseu special amenajat și securizat, ci își și îmbunătățesc aptitudinile la volan, învață noțiuni de conducere defensivă și promovează astfel responsabilitatea în trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.

Women Rally

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2021 este susṭinut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a – București (6-8 august 2021) a Campionatului Național Women RallyBosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, este susținută de către Enel X, George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi Mini, Castrol România, Parsa Beauty, Beauty Cell by Catena, Hotel Melodia, Ziarul News.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Rosé Verité, Flori Holland, Vittel, Corny, Brandocracy, Coca-Cola, Sigemo.

Parteneri media: TVR, Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Women Rally

Campionatul Național Women Rally Bosch Car Service se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Women Rally

Mai multe știri despre Campionatul Național de Women Rally găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Women Rally - Savu Racing
Photocredit: CN Women Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES