Latest Posts

Wolff: Victoria din Australia cea mai puternică din cariera lui Bottas

Vizualizări: 16376

Nivelul de dominaţă pe care Valtteri Bottas l-a arătat în Australia i-a amintit şefului echipei Mercedes F1, Toto Wolff, de dominantul său sezon încheiat cu titlu în 2008.

Bottas şi-a depăşit colegul de echipă încă de la start şi a controlat o cursă perfectă în Australia. Finlandezul a trecut linia de sosire la mai bine de 20 de secunde în faţa maşinii din locul doi, într-o cursă care a marcat şi prima sa victorie de la Marele Premiu de la Abu Dhabi din 2017. O victorie pe care Bottas a descris-o ca fiind, „cea mai bună cursă” a întregei sale cariere.

Wolff a spus că performanţa lui Bottas a fost similară cu nivelul pe care l-a arătat în 2008, când a reuşit un cuplu de titluri în Eurocup Formula Renault 2.0 şi în Formula Renault 2.0 NEC.

Bottas conducea pentru echipa Motopark, învingândul pe actualul pilot F1 Renault, Daniel Ricciardo pentru titlul Eurocup, dominându-şi opoziţia în NEC cu 12  victorii din 14 curse.

„Am văzut majoritatea curselor din cariera sa, la toate categoriile, iar asta a fost cea mai puternică,” spune Wolff. „În 2008, ap primit un apel de la un tânăr care mi-a cerut o întâlnire. Era o zi cu zăpadă în Viena, iar acest tânăr finlandez a venit la mine într-un pulover, fără geacă, şi mi-a cerut sfaturi.

„Apoi a dominat Eurocupa Formula Renault, într-un an puternic la care au participat Jean Eric Vergne, Daniel Ricciardo, Roberto Mehri şi alţii, aproape i-a bătut pe toţi cu un tur.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Acesta este Valtteri Bottas pe care l-am văzut în Australia. Era undeva în el. Cred că toţi anii aceştia la Williams iar apoi transferul şoc la Mercedes au reprezentat ceva peste care el trebuia să treacă.

„A plecat obosit la finalul sezonului trecut şi a revenit tânărul din 2008. Sunt foarte fericit, el merită asta cu adevărat.”

Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss