More

  Latest Posts

  Wolff spune că Mercedes trebuie să îl „condiționeze și calibreze” pe Russell pentru a evita repetarea unei situaţii Rosberg vs Hamilton

  George Russell nu s-a alăturat încă echipei Mercedes, dar discuțiile despre o rivalitate aprinsă între el și Lewis Hamilton au început deja – cu directorul echipei, Toto Wolff, nerăbdător să evite repetarea a ceea ce s-a dovedit a fi o relație tumultuoasă între Nico Rosberg și Hamilton atunci când au fost colegi de echipă.

  Rivalitatea lui Hamilton și Rosberg a izbucnit când britanicul s-a mutat de la McLaren la Mercedes în 2013, cu puncte de foc precum GP-ul Belgiei din 2014, GP-ul Spaniei din 2016 și coliziunile din GP-ul Austriei din 2016 care au condus la momente tensionate la Silver Arrows.

  Odată ce Russell s-a alăturat Mercedes de la Williams în 2022 și tânărul de 23 de ani, cu siguranță dornic să câștige la noua sa echipă, cum se va descurca Wolff cu noua dinamică?

  „Russell a dovedit că merită să aibă un loc într-o mașină de top și acum trebuie să-l adaptăm corect la situația Mercedes… există mult mai multă presiune, are un coechipier incredibil cu cele mai mari recorduri și acolo este important să-l condiționezi și să-l calibrezi în mod corect”, a spus Wolff.

  „Am văzut situații în trecut în care au eșuat; Lewis a făcut parte dintr-una în care cred că echipa nu a înțeles prea bine cum ar putea merge și cred că suntem un pic mai bine pregătiți pentru acea situație, dar cu toate acestea, el are toată ambiția de a fi un viitor campion mondial, la fel și Lewis, să adauge altul, deci este vorba de calibrare.”

  Șeful echipei a adăugat însă că nu va anula ambiția lui Russell de a câștiga titluri cu Mercedes, ci mai degrabă vrea să colaboreze cu tânărul pentru a-l ajuta să realizeze aceste ambiții, asigurându-se totodată că relația cu Hamilton rămâne amiabilă.

  „Cred că trebuie să respecti și perspectiva și ambiția celuilalt tip”, a spus Wolff. „Nu vom pune un pilot în mașină care nu va avea ambiția de a face cât mai bine posibil să-l lovească pe coechipier cât mai tare, să câștige devreme curse și campionate și asta e clar.

  „Așadar, mă pot pune în perspectiva lui, așa că încerc să discut cu el despre ce înseamnă asta pentru dinamica echipei, ce ar putea însemna, cum trebuie să păstrăm impulsul în echipă. Și este foarte inteligent, primește asta.”

  În ceea ce privește obiectivele Mercedes din 2022, un sezon care vede o nouă eră a F1 cu mașini noi și o comandă potențial schimbată, Wolff a dezvăluit care ar fi acestea – și a insistat că Russell va primi tratament egal cu Hamilton atunci când se va alătura.

  “Cred că am fi mulțumiți dacă am fi în primii trei în ceea ce privește pachetul de mașini care concurează pentru victorii”, a spus el.

  „Aceasta este întotdeauna ambiția noastră, că suntem chiar acolo pe termen lung, aceasta este rețeta câștigătoare și, dacă avem o mașină pe care o putem dezvolta, atunci absolut, el are aceeași mașină şi îl are şi pe Lewis, care are ritmul, în calificare este foarte, foarte rapid și sunt sigur că va fi bine”, a conchis directorul echipei.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss