Latest Posts

Wolff spune că a crezut că știrile de descalificare sunt o „glumă”, deoarece Hamilton a fost deposedat de locul 1 în Brazilia

Vizualizări: 18184

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, a spus că nici el, nici Lewis Hamilton nu au crezut ştirile despre descalificarea din Brazilia, în timp ce și-a dat punctul de vedere asupra penalizării care l-a trimis pe concurentul său în spatele grilei pentru Sprintul de sâmbătă.

Mercedes-ul lui Hamilton s-a constatat că a avut o încălcare tehnică a DRS-ului după ce britanicul a fost cel mai rapid în calificările de vineri și, după lungi deliberări din partea comisarilor, a fost în cele din urmă descalificat sâmbătă înainte de F1 Sprint.

Întrebat cum a răspuns Hamilton la decizie, Wolff a spus: „Am petrecut mult timp cu el. Neîncredere. Neîncrederea în ceea ce privește cum au decurs lucrurile, cu un anumit respect pentru dificultatea stewarzilor în acea situație pentru că nu este ușor să se pronunțe pe un astfel de subiect în care este vorba despre un campionat mondial și trebuie să se uite la situația specifică și poate nu la imaginea de ansamblu.

„Dar să fiu sincer până în această după-amiază, am crezut că este în regulă, pentru că aripa era deteriorată, o parte era OK, mijlocul era OK; partea dreapta nu era ok. Asta înseamnă că de fapt aveam un dezavantaj de performanță și ne-am gândit că, având în vedere toate aceste aspecte, FIA ar spune că au existat daune și, prin urmare, nu am încălcat regulamentele.

Wolff spune că a crezut că știrile de descalificare sunt o „glumă”, deoarece Hamilton a fost deposedat de locul 1 în Brazilia

„Au mai spus că nu s-a întâmplat nimic cu intenție din partea noastră.

„Atunci citim „descalificat”, ceea ce sincer, nu mi-a venit să cred – am crezut că Ron Meadows [Directorul Sportiv Mercedes] face o glumă când am văzut pe WhatsApp. Așadar, se întâmplă lucruri ciudate.”, a adăugat el, după Sprint.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sprintul i-a adus zâmbetul înapoi pe fața lui Wolff, în timp ce Bottas l-a învins pe Max Verstappen de la Red Bull cu o lansare fulgerătoare în afara liniei, în timp ce, de pe locul 20 pe grilă, Hamilton a făcut o prezentare uluitoare pentru a termina pe locul cinci și s-a calificat pe locul 10 pentru Marele Premiu din Sao Paulo ​​după aplicarea penalizării sale de cinci locuri pe grila.

Când Hamilton a depășit linia, Wolff a oferit o declarație de sfidare – cu o scurtă insultă aruncată. După sprint și-a clarificat mesajul radio.

„Evident că nu am vrut să mă refer la niciunul dintre regulamente”, a explicat Wolff. „Este o mentalitate generală pe care o avem că, uneori, atunci când există dificultăți, trebuie să-ți dezvolți rezistența și asta a vrut să spună „**** pe toți”. Ideea este că ieri mașina a fost testată, iar astăzi, cu două ore înainte de cursă, am primit informația că am fost descalificați și asta – cum pot spune – într-un fel e trist.”

Mercedes nu va face apel la descalificare, dar Wolff și-a oferit totuși părerea sinceră cu privire la penalty-ul în sine, adăugând că se aștepta ca echipa sa să fi primit ordin să schimbe aripa din spate în loc să ia o penalizare sportivă.

„Am eșuat testele consecutive succesive cu cea mai mică marjă”, a spus el. „Am văzut-o cu aripa din spate Red Bull weekendul trecut, am avut multe bargeboard-uri, lucruri, eșecuri care au fost puse înapoi pentru că FIA are desenele noastre tăiate, ei au avut aripile.

„Dacă stewardii decid, trebuie să o iei pe bărbie și asta merge în ambele sensuri”, a conchis el.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss