GP24 Media

LATEST POSTS

Wolff și Horner au dat mâna înainte de a vorbi despre bătălia pentru titlu de la Abu Dhabi

Wolff
Vizualizări: 11102

Christian Horner și Toto Wolff și-au dat mâna și au vorbit despre bătălia care urmează, în timp ce ochii lumii sunt ațintiți spre deciderea titlului de Formula 1 în acest weekend, deoarece Max Verstappen de la Red Bull și Lewis Hamilton de la Mercedes sunt la egalitate de puncte.

Am văzut războaie de cuvinte, câmpuri tehnice de luptă incendiate și, bineînțeles, Verstappen și Hamilton mergând roată la roată în lupte aprige precum duelul lor uimitor care a pregătit scena în Bahrain, bătălia de la Imola, prăbușirile la Monza și Silverstone și cea mai recentă controversă într-o ciocnire aprinsă din Arabia Saudită. Dar acum totul se reduce la Abu Dhabi, unde ambele titluri se vor decide duminică.

“Noroc. Fie ca cel mai bun pilot și cea mai bună echipă să câștige”, a spus șeful Mercedes Wolff către Horner vineri. „Aceasta este doar o luptă acerbă între echipe și piloți care au făcut o treabă cu adevărat grozavă.

„Arătă că munca pe care noi toți am făcut-o pentru a câștiga acest lucru este un nivel care cu siguranță în anii mei la Mercedes este fără precedent.”

Ca răspuns, Horner a spus: „Cine s-ar fi gândit că venind în acest sezon vom fi aici cu o șansă exterioară de a câştiga trofeul constructorilor, dar mai să fim la egalitate de puncte cu Lewis?

„A fost o călătorie uimitoare, a fost un campionat uimitor. Am câștigat 10 curse. Aceasta este egală cu toate victoriile sale anterioare din sezoanele precedente în care a fost implicat în acest sport.”

Fiecare șef de echipă a împărtășit, de asemenea, ceea ce le-au spus piloţilor lor – Hamilton și Verstappen – înainte de această confruntare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Cred că a existat o discuție generală despre locul în care ne aflăm ca echipă”, a dezvăluit Wolff, „și după Brazilia, ușurința pe care am redescoperit-o în echipă și toți au fost de acord că acesta este motivul pentru care suntem aici: concurență strânsă, lupte acerbe pentru ambele campionate, iar Lewis este unul dintre protagoniștii echipei pentru a instala și a insufla acest tip de mentalitate”, a dezvăluit Wolff.

„Îl văd pe el și pe Valtteri într-un fel, ca pe un fel de stâlp, jucându-și rolul, concentrându-se pe treaba lor, nefiind distrași de niciun zgomot. Și de aceea este un lider cu mare sprijin al tuturor celorlalți – și, bineînțeles, al lui Valtteri.”

Horner a adăugat: „Am vorbit în mod evident despre weekend, iar cel mai important lucru este, evident, ca el [Verstappen] să se bucure de acest weekend și să dea tot ce poate, să conducă exact așa cum a făcut-o în ultimele 21 de curse, să atace weekendul în felul în care a făcut-o, felul care i-a oferit acele nouă victorii, care l-a dus până în acest punct de a fi egal la puncte cu Lewis.

„A condus fenomenal de bine. Cred că din vacanța de vară nu am avut cea mai puternică mașină și cred că Max este cel care ne-a ținut în acest campionat. Cred că cel mai mare lucru pentru el este să se bucure de cursă. Evident, trebuie să-l învingem pe Lewis.

„Singura șansă pe care o avem de a câștiga acest campionat este să-l învingem pe Lewis și vrem asta pe pistă. Vrem să facem asta așa cum am făcut în cel puțin nouă ocazii anterioare cu Max până acum anul acesta”, a presupus șeful Red Bull.

În timp ce Horner a recunoscut că trofeul de campionat al constructorilor este o „lovitură lungă” pentru Red Bull, Wolff a avertizat totuși că avantajul de 28 de puncte al Mercedes ar putea scăpa în acest weekend.

„Acum, statistic, acesta este un avantaj foarte puternic pe care îl avem, dar puteți vedea cât de repede se poate duce”, a spus Wolff. „Eram cu doar cinci puncte înainte și Checo a fost implicat în acel accident [în Arabia Saudită] și nu a înscris niciun punct și, dintr-o dată, asta s-a schimbat masiv și pot exista încă evenimente duminică în care asta s-ar putea schimba în altă direcție.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES