More

  Latest Posts

  Wolff se teme că Bottas ar putea fi „afectat mental” de campania F1 din 2018

  Șeful Mercedes F1, Toto Wolff spune că este îngrijorat că campania dezamăgitoare din 2018 și-ar fi pus amprenta pe Valtteri Bottas.

  Bottas, care a fost forțat să joace un rol de suport pentru colegul său de echipă, Lewis Hamilton, care a luat parte într-o luptă strânsă pentru titlul de campion mondial de anul acesta. Bottas a ieșit din bătaia la titlu destul de devreme anul acesta, terminând sezonul într-un distant loc cinci, pentru a patra cursă consecutivă în Marele Premiu de la Abu Dhabi.

  „A fost extraordinar până la Baku, cred că ar fi câștigat cursa acolo dacă nu ar fi avut acea pană, și ar fi fost liderul campionatului.

  „După o conversație lungă, cred, atunci când nu mai ai șanse la campionat și știi că trebuie să renunți, te afectează mental.

  „Sper să nu fie cazul, el spune că nu este. Este un finlandez puternic și un războinic dar acum peste iarnă va trebui să îi ridicăm moralul și să îl aducem înapoi într-un loc bun pentru viitor.”

  Bottas a fost forțaț să adopte o strategie cu două opriri în Abu Dhabi, după ce a fost depășit de Sebastian Vettel, Max Verstappen și Daniel Ricciardo, având parte de o scădere majoră de ritm.

  Wolff a dezvăluit că Mercedes au descoperit o problemă la frânele de pe partea dreapta la roțile din spate pe W09-ul lui Bottas, problemă care a instigat a doua oprire.

  „La oprire ceva nu a mers bine, iar când am ieșit am observat că ceva nu era chiar în regulă la frâna dreapta spate,  ceva nu era perfect.

  „Avem date și ne spuneau că este o problemă de siguranță, de aceea am oprit, deci nu știm dacă a fost vreo altă problemă mai serioasă care a dus la pierderea de ritm, sau dacă pur și simplu ritmul s-a dus.”

  Foto-credit: Mercedes-AMG F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss