Latest Posts

Wolff: Mercedes trebuie să schimbe conceptul mașinii pentru a reveni în top în F1

Vizualizări: 13177

Șeful Mercedes, Toto Wolff, spune că echipa sa trebuie să schimbe conceptul mașinii dacă vrea să revină în fruntea Formulei 1. Astfel, acest sezon 2023 devine unul cu mici speranțe pentru echipa campioană mondială de 8 ori consecutiv între 2014-2021

După o sesiune de calificări dezamăgitoare în deschiderea sezonului din Bahrain, cu piloții Mercedes George Russell și Lewis Hamilton calificându-se pe locurile șase și șapte, Wolff a declarat că realitatea lipsei de performanță a echipei sale a ajuns în casă. În condițiile în care echipa a mers mai departe cu același concept de mașină ca și anul trecut, în timp ce mulți rivali au mers pe soluția Red Bull downwash, Wolff a declarat că a venit timpul să recunoască faptul că echipa sa a greșit.

După ce a lansat noul W14 cu convingerea că ar putea fi transformat într-un final într-un câștigător, Wolff a spus că acum și-a schimbat tonul și că a venit timpul să caute alte opțiuni.

Întrebat de Autosport dacă este de acord cu evaluarea lui Hamilton de la începutul weekendului, conform căreia Mercedes nu își va atinge obiectivele cu actualul concept, Wolff a spus: “Nu cred că acest pachet va fi competitiv în cele din urmă.

“Am dat tot ce am avut mai bun pe parcursul iernii, iar acum trebuie doar să ne regrupăm cu toții și să ne așezăm la masă cu inginerii, care nu sunt în totalitate dogmatici în legătură cu nimic. Nu există vaci sfinte și trebuie să decidem care este direcția de dezvoltare pe care dorim să o urmăm, pentru a fi competitivi și a câștiga curse.”

“Nu este doar ca anul trecut, în care marchezi multe podiumuri și în cele din urmă ajungi acolo. Sunt sigur că putem câștiga curse în acest sezon. Dar este într-adevăr pe termen mediu și lung la care trebuie să ne uităm și ce decizii trebuie să luăm.”

Wolff: Mercedes trebuie să schimbe conceptul mașinii pentru a reveni în top în F1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Wolff a sugerat că o analiză profundă a planului pe termen lung al Mercedes va trebui să fie făcută după GP-ul din Bahrain din acest weekend. Dar el a fost clar că, chiar dacă echipa a ales să urmărească un concept complet nou, nu va renunța la încercarea de a avansa cât mai mult cu W14.

“Suntem piloți și suntem în cursă și nu vom renunța niciodată la a lupta în fiecare sesiune pentru a fi în top”, a spus el.

“Dacă te uiți la ierarhie, astăzi, spui, ei bine, nu este realist. Dar eu mă uit la ce putem găsi săptămâna viitoare? Ce putem adăuga la mașină? Care este schimbarea de direcție pe care o putem implementa? Și cât de repede, astfel încât să putem întoarce nava în acest an?

“Este doar prima calificare din ’23. De aceea nu vreau să scot nimic din calcul pentru acest an, fiind în același timp total realist că [mașina] are nevoie de multe schimbări”.

Lewis Hamilton recunoaște că nu se aștepta să ajungă în Q3 la Marele Premiu al Bahrainului, după ce echipa sa Mercedes de Formula 1 a avut probleme de ritm la începutul weekendului.Septuplul campion mondial a evoluat din Q2 pe locul al treilea, iar apoi s-a calificat pe locul al șaptelea în ultima sesiune, la un loc în spatele coechipierului George Russell.

Hamilton a declarat că echipa a făcut progrese bune după un test dificil în Bahrain și un început dezamăgitor de weekend vineri.

“Am crezut că va fi mai rău de atât, așa că am fost pozitiv”, a spus el. “Am făcut o treabă grozavă peste noapte, iar mașina s-a simțit mult, mult mai bine în această dimineață, sau la începutul după-amiezii, iar apoi calificările au fost în regulă.

“Am crezut că ne vom lupta pentru a intra în Q3, dar nu a fost așa, suntem acolo și în mijlocul luptei. Întrebat de unde a venit performanța din timpul nopții, el a răspuns: “Nu am avut nicio problemă: “Doar cu echilibrul”.

Wolff: Mercedes trebuie să schimbe conceptul mașinii pentru a reveni în top în F1

Hamilton a recunoscut că Mercedes W14 încă nu are stabilitate în partea din spate, deși crede că aceasta a fost îmbunătățită pe parcursul weekendului de cursă.

“Este cu siguranță mai bine, dar ne lipsește forța de apăsare generală”, a explicat el. “În special în partea din spate, de aceea nu putem lua puterea la fel de devreme ca Red Bull-urile și Ferrari-urile pe un singur tur, de aceea ne luptăm cu degrevarea [pneurilor].

“Aceeași poveste pe care o aveți în anii precedenți. Înainte de anul trecut aveam un spate mai bun. Este ceva la care putem lucra.”

Mercedes a experimentat două setări ale aripii spate în weekend, Hamilton concentrându-se pe noua versiune cu rezistență mai mică la înaintare, care a fost mai bine adaptată pentru circuitul de la Sakhir decât cea folosită în testele de săptămâna trecută.

“Vreau să spun că ne-am mișcat, am lucrat la anumite lucruri”, a spus el. “Am rămas pe noua aripă și George s-a întors la mine”.

Întrebat dacă este încrezător că a fost alegerea corectă, a spus el: “Cine știe? A fost cam la fel. Am făcut aceiași timpi pe ambele aripi”.

Wolff: Mercedes trebuie să schimbe conceptul mașinii pentru a reveni în top în F1

Anul trecut, ritmul puternic din ziua cursei a fost o caracteristică a modelului W13 chiar și pe circuite unde echipa a avut probleme pe un tur, dar problemele de degradare ale modelului W14 înseamnă că forma de duminică rămâne neclară.

“Nu știm dacă avem ritmul pe care îl aveam anul trecut în cursele lungi”, a declarat Hamilton. “Ritmul în cursele lungi a fost bun anul trecut. Nu știu dacă avem asta cu această mașină. Așa că mâine va fi revelator.

“Dar sper că putem lupta în grupul cu care suntem și va fi vorba doar de cum sunt cursele lungi”.

Hamilton a recunoscut frustrarea provocată de faptul că Aston Martin, echipa client Mercedes, are o mașină mai rapidă, dar a spus că este mulțumit pentru tabăra de la Silverstone.

“Ei au cam toată partea din spate a mașinii noastre, jumătate din mașina noastră!”, a spus el. “Deci, cu siguranță nu este grozav pentru noi. Dar sunt sincer fericit pentru Aston, cred că este uimitor să le văd progresul, pașii pe care i-au făcut.

“Sunt foarte fericit pentru Fernando [Alonso], pentru că este aici de mult mai mult timp decât mine. Și este bine că s-a întors în competiție. Așa că sper să avem parte de câteva curse bune”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss