More

  Latest Posts

  Wolff – Inflația adaugă la durerile de cap date de plafonul bugetar

  Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, spune că inflația le-a făcut viața grea echipelor mai mari de Formula 1 și că le este greu să opereze în limitele plafonului bugetar.

  El admite, de asemenea, că limita mai strânsă va îngreuna o echipă care descoperă că a urmat un concept greșit cu noile reguli și dorește să schimbe direcția și să producă o mașină modificată substanțial în sezonul 2022. Anul acesta, plafonul de costuri scade de la 145 de milioane de dolari la 140 de milioane de dolari, forțând echipele mai mari să-și reducă și mai mult personalul sau să aloce oameni pentru proiecte în afara F1.

  În același timp, cel mai recent nivel oficial al inflației, măsurat de indicele prețurilor de consum din Marea Britanie – unde își are sediul echipa Mercedes – este la un maxim din aproape 30 de ani de 5,5%. „A fost foarte, foarte dificil să structuram compania și organizația în mod corect pentru a atinge plafonul de costuri de 140 de milioane de dolari”, a spus Toto Wolff. „De asemenea, într-un mediu cu inflație ridicată, nu doar reducem cu 5 milioane de dolari, dar avem o situație în care nu putem crește cu adevărat costurile și salariile. Deci este extrem de dureros.

  „Și pe de altă parte, trebuie să decidem foarte atent unde ne investim dolarul în cercetare și dezvoltare. În trecut, era puțin mai ușor, deoarece puteai urma diverse căi în urmărirea performanței. „Astăzi trebuie să decizi care dintre ele are cel mai mare potențial. Este un mod total diferit de a opera pentru echipele mari.”

  Mercedes W13

  În ceea ce privește o schimbare de concept în cazul în care ar fi necesară, el a precizat că echipele se vor lupta într-o astfel de situație. „Este o parte în care, de fapt, poți schimba cu adevărat conceptele din punct de vedere tehnic, pentru că uneori te angajezi într-o direcție, asta este”, a declarat Wolff. „Și apoi presiunea adăugată a plafonului de cost face foarte dificilă schimbarea de bază, schimbarea fundamentală a mașinii.

  „Deoarece totul este planificat, fiecare upgrade și costurile aferente sunt planificate și, prin urmare, suntem mult mai restricționați cu plafonul bugetar în capacitatea noastră de a implementa procesul creativ pe mașină.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss