Latest Posts

Wolff: Audi ar putea aduce un plus de valoare pentru grila de start

Vizualizări: 13233

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes AMG F1, consideră că interesul Audi de a intra în Formula 1 ar justifica extinderea grilei de start la 11 echipe, deoarece ar putea oferi valoare competițiilor de Grand Prix.

Oferta lui Michael Andretti de a-și extinde activitatea în mai multe serii la F1 a întâmpinat o rezistență acerbă din partea majorității celor 10 participanți actuali la această disciplină. Echipele îngrijorate s-au săturat să fie nevoite să împartă premiile din F1 cu un concurent suplimentar și consideră că actualul fond de diluție de 200 de milioane de dolari nu este suficient, deoarece valoarea deținerii unei participări în F1 a crescut semnificativ de când a fost stabilit acest preț, datorită interesului tot mai mare la nivel mondial și a plafonului bugetar recent implementat.

Însă, în contextul interesului manifestat de Audi pentru a se alătura, Toto Wolff, șeful Mercedes AMG F1, consideră că dimensiunea și puterea de marketing a producătorului german ar face din acesta un al 11-lea concurent mai potrivit decât Andretti, chiar dacă echipa americană a devenit o forță globală activă în IndyCar, Formula E, Extreme E și Australian Supercars.

Wolff, Audi

Întrebat în mod explicit, în lumina incertitudinii legate de situația echipei Andretti, dacă o nouă intrare din partea Audi ar schimba perspectiva echipelor existente, Toto Wolff a spus: “Cred că oricine se alătură ca a 11-a echipă, oricine primește o intrare, trebuie să demonstreze cât de creativ poate fi pentru afacere. „Andretti este un nume mare și cred că au făcut lucruri excepționale în SUA. Dar acesta este sportul și aceasta este o afacere și trebuie să înțelegem ce anume poți oferi sportului”.

„Iar dacă un OEM sau un grup internațional, multinațional se alătură F1 și poate demonstra că va cheltui o sumă X de dolari pentru activare, pentru marketing pe diferite piețe; aceasta este, evident, o propunere de valoare total diferită pentru toate celelalte echipe”. Toto Wolff spune că F1 vrea să continue să își crească valoarea în următorii ani și crede că orice nou venit trebuie să contribuie la acest proces.

„Cu 10 francize care sperăm că pot crește valoarea, și cu siguranță nu vei crește valoarea doar prin acordarea de noi francize unor persoane care nu pot crește valoarea globală a Formulei 1”, a adăugat el. Pe lângă Audi, Porsche, marca soră a grupului VW, este aproape de a ajunge la un acord cu Red Bull Racing pentru o participație semnificativă și un contract de furnizare a unităților de propulsie începând cu 2026, atunci când vor intra în vigoare noile reguli ale motoarelor din F1.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Wolff, Audi

Între timp, actualul partener de motoare al Red Bull Racing, Honda, care a părăsit oficial F1, dar a semnat un contract prelungit pentru a oferi asistență tehnică echipei din Milton Keynes până în 2025, ia în considerare o revenire pentru 2026, pe măsură ce F1 trece la combustibili sustenabili și la un sistem hibrid simplificat.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss