Latest Posts

Wolff – „Au trezit leul” – spune că Hamilton își arată „puterile de supererou” după două victorii zdrobitoare

Vizualizări: 12170

Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, consideră că „leul” din Hamilton a fost trezit cu adevărat după descalificarea sa din calificările Marelui Premiu din Sao Paulo.

A fost o încălcare a regulilor privind aripa din spate la Sao Paulo care l-a văzut pe Hamilton să-și piardă locul 1 din calificări, punându-l în spatele grilei pentru Sprint. Din acel moment, totuși, Hamilton a fost de neoprit, ajungând pe locul 5 în Sprint înainte de a câștiga Marele Premiu din Sao Paulo – în timp ce Hamilton a fost de neatins în Qatar, în timp ce a câștigat o victorie luminoasă în fața rivalului la titlu, Max Verstappen, pentru a strânge diferenţa la opt puncte de liderul olandez în campionat.

Și potrivit lui Wolff, descalificarea din Interlagos a fost catalizatorul pentru performanțele extraordinare ale lui Hamilton din prezent.

„Este complet în zonă… au trezit leul”, a spus Wolff. „Au trezit leul sâmbătă la Interlagos. E absolut interesat, brutal și cu sânge rece. Și acesta este cel mai bun Lewis. Am văzut-o în trecut, el este chiar acolo.

„Când apare adversitatea, îl duce într-un loc în care este capabil să mobilizeze puteri de supereroi, iar adversitatea a fost cea care a declanșat asta în Interlagos.”

În ciuda performanței zdrobitoare a lui Hamilton în Qatar, Wolff a recunoscut că nu poate fi 100% mulțumit de weekend-ul pe care l-a avut Mercedes, Verstappen reușind să termine pe locul al doilea pentru o a doua cursă consecutivă, în ciuda faptului că a primit o penalizare care l-a coborât pe locul 7 pe grilă, în timp ce a câştigat și punctul bonus pentru cel mai rapid tur.

Apoi a mai fost soarta coechipierului lui Hamilton, Valtteri Bottas, care a îndurat o cursă de groază, luându-și propria penalizare pe grilă înainte de a scădea la start de la P6 la P11, apoi a urcat înapoi în ordine doar pentru a suferi o pană și, în cele din urmă, a retras mașina.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Acest rezultat i-a permis echipei Red Bull să treacă la cinci puncte de Mercedes în Campionatul Constructorilor. Dar, potrivit lui Wolff, având în vedere începutul dezamăgitor pe care l-a avut Mercedes la testele de pre-sezon din 2021, el a fost fericit doar să fie în luptă în ambele campionate în această etapă a sezonului.

„Este amuzant pentru că sentimentul inițial este dulce-amărui”, a spus Wolff după cursă. „Ambele campionate sunt atât de importante acum. Lewis a fost grozav – singurul punct [pe care Verstappen l-a luat pentru cel mai rapid tur] este puțin enervant, dar este grozav că a câștigat cursa, iar vestea bună este că mașina este foarte rapidă. Părea să fie într-un loc fericit, el a controlat cursa din față și acesta este un bun indiciu din ceea ce urmează în Arabia Saudită și Abu Dhabi.

„Dacă poți spune despre ziua de la birou, dacă poți numi-o iad, asta a fost ziua lui Valtteri”, a adăugat Wolff. „A căzut înapoi imediat după start în terenul nimănui, s-a recuperat, într-adevăr pe drumul spre podium, apoi a fost primul care a făcut o pană la începutul turului și apoi am retras maşina. Adică nu putea merge mai rău.

„Dar dacă ne-ați fi spus la începutul sezonului că lupta pentru titlu va merge în Arabia Saudită sau până la sfârșitul sezonului, am fi acceptat asta. Cred că am început cu piciorul din spate, pur și simplu nu am fost suficient de buni.

„Și, prin urmare, oricine câștigă campionatul, merită să câștige campionatul. O să mă coste poate o noapte nedorită, poate două [dacă nu câștigăm], ar fi enervant, dar o putem accepta. Nu este sfârșitul lumii. Ne-am întoarce puternici – fără a anticipa nimic, dar vom reveni puternici sezonul următor. Și asezoanele care urmează.”

Întrebat, între timp, dacă acum se simte stăpân pe campionate având în vedere recentul impuls al Mercedes, Wolff a răspuns: „Îmi doresc! Îmi place foarte mult călătoria pentru că este foarte distractivă, într-adevăr, când este atât de dură. Acesta este motivul pentru care suntem în acest sport și mă bucur de fiecare minut.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss