GP24 Media

LATEST POSTS

Wolff are încredere că Domenicali va alege locurile potrivite pentru cursele sprint din F1

Wolff, Domenicali
Vizualizări: 12416

Șeful echipei Mercedes AMG F1, Toto Wolff, are încredere că Stefano Domenicali, șeful Formulei 1, va alege locurile potrivite pentru viitoarele curse de sprint, după reacțiile mixte la spectacolul oferit in timpului Marele Premiu al Austriei.

În timp ce cursele de calificare la sprint au divizat opiniile celor din paddock, F1 spune că feedback-ul fanilor este extrem de pozitiv. F1 dorește să extindă numărul de evenimente sprint la șase în 2023, dar aceste planuri au fost în prezent suspendate în așteptarea aprobării din partea președintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem. Cu toate acestea, lipsa de entuziasm de la Red Bull Racing Ring weekendul trecut – primele patru poziții rămânând neschimbate pe tot parcursul cursei – a provocat o nouă dezbatere cu privire la faptul dacă locul de desfășurare de la Spielberg este sau nu locul potrivit pentru un sprint în viitor.

În urma faptului că Austria poate nu a oferit atât de mult entuziasm precum alte curse de sprint, Toto Wolff a declarat că el crede că Stefano Domenicali va face ceea ce trebuie pentru a se asigura că locațiile din 2023 sunt adecvate. „Cred că dacă am încredere într-o singură persoană pentru a alege cursele de sprint potrivite, acela este Stefano”, a spus el. „Iar Stefano va fi văzut cursa din Austria și va lua în considerare acest lucru”.

Wolff, Domenicali

Dar, în ciuda faptului că este convins că F1 poate face mai bine cu sprinturile, Toto Wolff spune că o parte din problema finală în producerea unor curse excelente este disparitatea de performanță dintre echipe. „Cred că motivul pentru care cursele au mai puțin spectacol este că există o diferență prea mare de performanță între echipe”, a spus el. „Dacă îl ai pe Max Verstappen dispărând în depărtare, cele două piloți echipei Scuderia Ferrari fiind singurul divertisment în timpul cursei și apoi noi Mercedes AMG F1 suntem în mijlocul pustietății, în no man’s land”.

„Apoi, ceilalți sunt și mai în urmă, iar apoi ai trenuri DRS. Asta nu poate face niciodată o cursă de sprint bună”. În timp ce sprinturile nu au oferit un mare entuziasm sâmbăta, șefii F1 au observat o creștere a interesului spectatorilor, deoarece un weekend de cursă are trei zile cheie de acțiune. În plus, unii piloți au salutat faptul că formatul F1 este schimbat din când în când.

Daniel Ricciardo de la echipa McLaren F1 a declarat: „Îmi place. Ziua de vineri, este un pic mai distractivă pentru un pilot, ca să fiu sincer. Și, de asemenea, am spus-o de câteva ori, dar atunci când faci asta de 10 ani, cum ar fi o sesiune de antrenamente de vineri, cred că atunci când există ceva pentru care să lupți în fiecare zi, face ca weekendul să fie un pic mai, nu vreau să spun interesant, dar există mai mult scop, în fiecare sesiune”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Wolff, Domenicali

„Nu-ți permiți luxul de a sta două ore pe pistă vineri pentru a face totul bine, apoi ai o altă sesiune sâmbătă dimineața. Așa că ai o singură sesiune. Există multă presiune asupra tuturor. Și apoi se trece direct la calificări. Cred că acest mix-up este bun. Cred că este și un fel de revigorare. Cred că o vor spori anul viitor, așa că sunt de acord cu asta. Și cred că și cursele, de fiecare dată când se sting luminile, atunci adrenalina este cea mai mare”.

„În general, sunt mai puțin speriat de faptul că cursele de sprint vor ruina Formula 1, așa cum ar face grilele inversate, atâta timp cât nu ajung să devalorizeze victoriile. Cred că conceptul de cursă de sprint ar putea avea succes, atâta timp cât nu se renunță la prestigiul câștigării Marelui Premiu în sine”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES