Latest Posts

Wolff a urmat sfatul lui Prost

Vizualizări: 9978

Toto Wolff a dezvăluit faptul că l-a rugat pe Alain Prost să îi povestească despre rivalitatea lui cu Ayrton Senna, pentru a putea să prevină astfel de situații, în cadrul echipei. Mercedes a obținut titlul cu numărul 7, în campionatul constructorilor, de curând, la Imola, în timp ce Lewis se pregătește să egaleze performanța lui Michael Schumacher (7 titluri), poate chiar în acest weekend, în GP-ul Turciei.

De când a preluat conducerea în 2013, Wolff a adus echipa pe culmile motorsportului, punând preț pe cultura companiei și având grijă de angajați. Afaceristul german, și-a tratat mereu piloții în mod egal, prevenind orice conflict, așadar parteneriatul dintre Hamilton și Bottas, este mai mult decât civilizat.

Wolff spune că a avut o discuție cu Alain Prost (de 4 ori campion mondial), la scurt timp după ce a preluat șefia echipei, deoarece a dorit să știe care a fost cauza problemelor cu Senna, apărute la McLaren, în 1980.

„Noi am fost mereu transparenți, a spus Wolff. „La începutul colaborării mele cu Mercedes, îmi amintesc că am avut o discuție cu Alain Prost. L-am întrebat: ce a mers rău între tine și Senna?”

„A spus că uneori, nu știau dacă au parte de susținerea echipei, sau nu. Erau implicați mereu în jocuri politice. Acum nu știu cât anume este adevărat, pentru că nu am făcut parte din F1, în perioada aia, care a fost totuși minunată. Dar noi, nu jucăm jocuri politice.”

„Avem implicare politică în afară, dar niciodată în interiorul echipei. Nu aș permite asta niciodată. Transparența, onestitatea, rezolvarea problemelor, nu blamarea persoanei, astea sunt valorile noastre. De asta avem un mediu atât de plăcut, este un loc în care oamenii se simt bine, dar se și muncește enorm.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Prost și Senna au petrecut două sezoane tumultoase împreună, drept coechipieri, la McLaren, în 1988 și 1989 – al doilea sezon, s-a încheiat cu un accident, în urma căruia Prost a fost declarat campion, la Suzuka.

Prost a plecat de la McLaren și li s-a alăturat celor de la Ferrari, iar scenariul din ’89 s-a repetat și în 1990, unde, după un alt incident la Suzuka, Senna a ieșit campion.

Mercedes nu a avut probleme cu piloții, pe circuit, de la plecarea lui Nico Rosberg, de la finalul lui 2016. Pilotul german s-a retras din F1, la câteva zile după ce l-a învins pe Hamilton, în lupta pentru titlu, când relația lor era deja foarte rea.

Sursa: autosport.com
Photocredit: autosport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

autosport.com

Latest Posts

Don't Miss