GP24 Media

LATEST POSTS

Winter Rally 2022, gata de start cu participare internațională masivă

Winter Rally
Vizualizări: 26063

Winter Rally Covasna 2022 se apropie de startul oficial, iar în acest an mai mult de jumătate dintre echipajele înscrise sunt din afara României. Evenimentul, care anul trecut a făcut parte din calendarul CNR Betano, se va desfășura tot în jurul localității Comandău din Covasna și va avea o lungime de aproximativ 94 de kilometri.

Deja o tradiție pentru piloții de raliuri să înceapă sezonul pe zăpadă, Winter Rally Covasna va avea surprize și la cea de-a 15-a ediție. Un total de 38 de echipaje vor concura pe cele 8 probe speciale programate în cele două zile, iar dintre acestea, 21 sunt din Ungaria, Bulgaria, Franța și Argentina.

Pilotul argentinian Paulo Soria, cunoscut după ce anul trecut a participat în ERC și l-a avut la o cursă copilot pe Sergiu Itu, își va face debutul în România pe un model Peugeot 208 R2. De asemenea, francezul Maxime Vilmote, un obișnuit al curselor pe zăpadă din Covasna, se întoarce de această dată din postura de copilot pentru conaționalul său Philippe Baudinière pe Subaru Impreza.

Pe locul 7 în CNR Betano 2021, Cristian Dolofan revine pe zăpada din Covasna după ce în 2019 a fost prezent pe probe din postura de forlighter. Și de această dată pilotul piteștean va concura pe modelul Mitsubishi Lancer Evo 9. Nu va lipsi nici colegul său de la DTO Rally, Bogdan Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Winter Rally

De asemenea, campionul la Două Roți Motrice din 2021, Mihai Manole, și-a anunțat prezența cu un Renault Clio. Copiloții lui Bogdan Marișca vor face echipaj și la ediția din acest an, cu Borbely Karoly pilot și Sebastian Itu în dreapta, iar dublul campion național va fi pe probe ca de fiecare dată pentru a-i susține.

Pentru bulgarul Georgi Geradzhiev jr a devenit deja o tradiție să concureze la acest eveniment și va pilota modelul Ford Fiesta R2 cu care anul trecut a încheiat pe locul 7 la general și pe prima poziție la RC4. Tot din Bulgaria vor mai fi prezenți Nikola Mishev (Peugeot 208 R4), Georgi Yankov (Mitsubishi Lancer) și Juliyan Telijski (Mitsubishi Lancer).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Echipajele din Ungaria vin în număr mare la Winter Rally Covasna, iar din cele 15, nu mai puțin de 11 vor concura la Clasa 12, în special cu modele Lada. Zsolt Gyuriczky va fi pentru a patra oară în România, în timp ce György Kovács ia startul pentru a treia oară în Covasna.

Winter Rally Covasna 2022 va începe vineri, 4 februarie, cu recunoașterile și shakedown, iar sâmbătă și duminică vor avea loc cele 8 probe speciale, câte 4 pentru fiecare zi.

  • Lista participanților la Winter Rally poate fi consultată AICI.
  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: AutoCrono - RallyPhoto.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES