Latest Posts

Williams va începe sezonul din 2022 cu un pas în spate, sărind testul din Abu Dhabi

Vizualizări: 9299

Williams a recunoscut că va începe testele de Formula 1 din 2022 cu un pas în spate, după ce a ales să nu producă o mașină prototip pentru testul post-sezon de la Abu Dhabi de luna viitoare.

Pe măsură ce F1 se pregătește pentru sosirea mașinilor și anvelopelor cu totul noi anul viitor, echipele vor avea prima lor oportunitate de a evalua noile roți de 18 inchi pe circuitul Yas Marina în zilele de după finalul sezonului.

Ca parte a testului anual de două zile pentru începători, echipele vor putea să alerge cu noile anvelope pe mașini prototip care au suspensia adaptată pentru a face față roților mai mari.

Dar Williams a ales să nu construiască o mașină prototip doar pentru testul de la Abu Dhabi, așa că pare să rateze complet evenimentul.

Șeful performanței vehiculelor Williams, Dave Robson, a declarat: „Din păcate, nu vom face nimic. Nu vom alerga acolo, deoarece nu avem o mașină prototip și asta ne oprește să alergăm la test.

„Înțeleg că dacă nu ai o mașină, atunci nu ai dreptul să faci testul. Deci nu vom fi acolo”.

Robson a explicat că decizia de a nu construi o mașină a fost luată din motive financiare, Williams nefiind convins că beneficiul alergării la testul de la Abu Dhabi a meritat cheltuiala creării unei mașini la comandă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Având în vedere că testul de la Abu Dhabi este singura oportunitate pentru echipe de a experimenta cu anvelopele înainte de primul test de pre-sezon de anul viitor, Robson nu are nicio îndoială că Williams va rămâne în urmă în cunoștințele sale în comparație cu rivalii săi.

Williams va începe sezonul din 2022 cu un pas în spate, sărind testul din Abu Dhabi

Cu toate acestea, el este convins că există suficient timp pentru a putea prinde din urmă înainte casezonul din 2022 să se înceapă pe deplin.

Întrebat cât de dezavantaj s-ar fi simțit că nu participa la testul de la Abu Dhabi, Robson a spus: „Nu am făcut niciun exercițiu pentru a pune numere.

„Știm că mașina prototip ar fi fost benefică, dar, din păcate, la momentul respectiv a trebuit să ne angajăm în acest sens, pur și simplu nu aveam resursele să o facem.

„A fost o decizie care a fost luată cu mult timp în urmă și nu putem face nimic în acest sens.

„Ce vom pierde până la urmă? Vom începe testele de iarnă, probabil cu un pas în spate, cred.

„Dar sper că, dacă mașina funcționează bine, ar trebui să putem ajunge din urmă rapid.

“Ne-am dori să fim la test, dar nu suntem. În cele din urmă, totuși, nu vom rămâne cu mult în urmă odată cu începerea curselor.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss