More

  Latest Posts

  Williams va începe sezonul din 2022 cu un pas în spate, sărind testul din Abu Dhabi

  Williams a recunoscut că va începe testele de Formula 1 din 2022 cu un pas în spate, după ce a ales să nu producă o mașină prototip pentru testul post-sezon de la Abu Dhabi de luna viitoare.

  Pe măsură ce F1 se pregătește pentru sosirea mașinilor și anvelopelor cu totul noi anul viitor, echipele vor avea prima lor oportunitate de a evalua noile roți de 18 inchi pe circuitul Yas Marina în zilele de după finalul sezonului.

  Ca parte a testului anual de două zile pentru începători, echipele vor putea să alerge cu noile anvelope pe mașini prototip care au suspensia adaptată pentru a face față roților mai mari.

  Dar Williams a ales să nu construiască o mașină prototip doar pentru testul de la Abu Dhabi, așa că pare să rateze complet evenimentul.

  Șeful performanței vehiculelor Williams, Dave Robson, a declarat: „Din păcate, nu vom face nimic. Nu vom alerga acolo, deoarece nu avem o mașină prototip și asta ne oprește să alergăm la test.

  „Înțeleg că dacă nu ai o mașină, atunci nu ai dreptul să faci testul. Deci nu vom fi acolo”.

  Robson a explicat că decizia de a nu construi o mașină a fost luată din motive financiare, Williams nefiind convins că beneficiul alergării la testul de la Abu Dhabi a meritat cheltuiala creării unei mașini la comandă.

  Având în vedere că testul de la Abu Dhabi este singura oportunitate pentru echipe de a experimenta cu anvelopele înainte de primul test de pre-sezon de anul viitor, Robson nu are nicio îndoială că Williams va rămâne în urmă în cunoștințele sale în comparație cu rivalii săi.

  george russell williams fw43b 1

  Cu toate acestea, el este convins că există suficient timp pentru a putea prinde din urmă înainte casezonul din 2022 să se înceapă pe deplin.

  Întrebat cât de dezavantaj s-ar fi simțit că nu participa la testul de la Abu Dhabi, Robson a spus: „Nu am făcut niciun exercițiu pentru a pune numere.

  „Știm că mașina prototip ar fi fost benefică, dar, din păcate, la momentul respectiv a trebuit să ne angajăm în acest sens, pur și simplu nu aveam resursele să o facem.

  „A fost o decizie care a fost luată cu mult timp în urmă și nu putem face nimic în acest sens.

  „Ce vom pierde până la urmă? Vom începe testele de iarnă, probabil cu un pas în spate, cred.

  „Dar sper că, dacă mașina funcționează bine, ar trebui să putem ajunge din urmă rapid.

  “Ne-am dori să fim la test, dar nu suntem. În cele din urmă, totuși, nu vom rămâne cu mult în urmă odată cu începerea curselor.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss