Latest Posts

Williams spune clar: În 2024 îl vrem pe Logan Sargeant în monopost

Vizualizări: 17856

Logan Sargeant este în stagnare. Williams se exprimă acum în mod clar. În ciuda tuturor zvonurilor despre schimbarea pilotului cu Schumacher sau Drugovich

Piața piloților de Formula 1 s-a redus la un singur cockpit. Toți cei care nu au încă un loc de muncă în 2024 se adună la propriu în fața garajului Williams. Acolo pare să fie din ce în ce mai strâns pentru debutantul Logan Sargeant, care a început toamna cu o serie de accidente. Șeful echipei, James Vowles, ia acum măsuri împotriva zvonurilor de schimb, în ciuda următorului eșec din Japonia.

De săptămâni întregi, alții au fost asociați cu cel de-al doilea cockpit Williams. Numele lui Felipe Drugovich a apărut cel mai des. Campionul F2 din 2022 și actualul pilot de teste Aston Martin este considerat o alternativă puternică din punct de vedere financiar. Faptul că a dispărut de pe piața piloților din Formula E a alimentat și mai mult zvonurile. Mick Schumacher, pilotul de teste al Mercedes, a fost menționat ca o altă opțiune.

Sargeant

Williams cu o promisiune puternică de loialitate față de Sargeant

Directorul echipei Williams, James Vowles, în reportajul său video “Vowles Verdict”, se străduiește acum să fure din aceste zvonuri: “Vrem ca el să reușească și îl vrem în monopost anul viitor”. Probabil că nu există un angajament mai clar față de Sargeant în aceste circumstanțe.

Însă Vowles nu neagă faptul că accidentele reprezintă o problemă. Două pierderi totale la Zandvoort, o coliziune la Monza, un accident la Singapore, un șasiu radiat la Suzuka și o altă coliziune în cursă vorbesc de la sine.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După pauza de vară, Williams a fost foarte puternic în două curse, iar coechipierul său Alex Albon a obținut zece puncte. Cifrele zero ale lui Sargeant cântăresc greu, și nu numai atât: accidentele sale reduc inventarul de piese de schimb Williams la un nivel critic. Cu toate acestea, Vowles subliniază: “Progresul există în anumite privințe, dar este în mod clar umbrit de o mulțime de alte probleme și accidente care au apărut de asemenea”.

Sargeant

Șeful echipei Williams explică progresele înregistrate de Sargeant

Din exterior, acest progres este greu de văzut. Vowles încearcă să clarifice: “Avem actualizări pe mașina lui Alex care nu sunt pe cea a lui Logan, deoarece am avut atât de multă uzură în acest an. Așa că diferența de performanță nu este adesea ceea ce se vede în rezultate”. Lucru de care Sargeant, cu rata sa ridicată de accidente, nu este nevinovat. Williams nu a avut suficiente piese noi pentru turneul asiatic, așa că a preferat să le distribuie lui Albon.

Dar Vowles subliniază și progresul pilotului, luând ca exemplu Suzuka: “S-a construit singur pe parcursul weekend-ului. În a treia sesiune de antrenamente a făcut un timp similar cu cel al lui Alex, iar când am început calificările era în linie cu Alex, la o zecime diferență, până la accident, pe unul dintre cele mai dificile circuite ale sezonului.”

Sargeant

Williams vrea să-l ajute pe Sargeant

Dar apoi, bineînțeles, accidentul. După Zandvoort, al doilea mare accident de calificare pentru Sargeant, de data aceasta a rupt și șasiul. Cel puțin ar trebui să fie încă reparabil, crede echipa. Cu toate acestea – când Sargeant devine mai rapid, greșelile cresc fără îndoială, mai ales în calificări.

Problemele ar trebui să poată fi rezolvate. Echipa vede potențialul. “Am luat pe cineva direct din Formula 2, fără teste semnificative, l-am urcat în mașină pentru o zi și jumătate în Bahrain și apoi i-am urat noroc pentru sezon”, își amintește Vowles despre provocarea pe care o reprezintă pentru debutanți în Formula 1 în prezent.

Dar un angajament nu este un contract. Sargeant trebuie să livreze, iar acest lucru reiese foarte clar din declarațiile lui Vowles: “Logan are în față obiective foarte clare pe care trebuie să le atingă până la finalul sezonului și lucrăm cu el în permanență. Acesta este punctul important: lucrăm cu el”. Dacă acest lucru dă roade, Sargeant nu trebuie să-și facă griji în privința viitorului său în F1. Dar nimic nu este stabilit. Iar alternativele nu fug.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Sargeant
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss