More

  Latest Posts

  Williams obține primul punct în 2019 după penalizările celor de la Alfa Romeo

  Bucuria s-a transformat în dezamăgire pentru Alfa Romeo la doar câteva ore după sfârșitul cursei când stewarzii i-au penalizat pe Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi pentru iregularități ale ambreiajului la startul cursei. Astfel, cei doi au ieșit din top 10, aducându-i în puncte pe Lewis Hamilton și Robert Kubica care obține primul punct pentru Williams în 2019.

  Raikkonen și Giovinazzi au trecut linia de sosire pe locul 7 și 8 respectiv, obținând cel mai bun rezultat pentru Alfa Romeo în acest sezon. Totuși, după cursă, stewarzii au chemat reprezentanții echipei pentru a discuta despre o presupusă încălcare a articolului 27.1, legat de aplicarea cuplului ambreiajului în timpul startului.

  Stewarzii au descoperit o iregularitate între cuplul din ambreiaj la start și cuplul cerut de pilot în momentul eliberării ambreiajului în fereastra de 70 milisecunde precizată în regulament. Timpul a fost măsurat în jurul valorii de 300 milisecunde.

  Astfel, articolul 27.1 a fost încălcat, iar ca rezultat cei doi piloți au primit câte o penalizare de 10 secunde stop-and-go care este echivalentul a 30 secunde adăugate la timpul final.

  Aceasta a însemnat că Romain Grosjean a urcat pe poziția a 7-a, iar Kevin Magnussen pe 8. Liderul clasamentului mondial, Lewis Hamilton, a obținut două puncte cu care și-a extins seria de curse terminate în puncte la 23. Kubica a obținut primul său punct după revenire, marcând o pauză de 8 ani.

  Este un rezultat foarte bun pentru Williams care au avut parte de un sezon extrem de dificil, cu o mașină care nu are calitățile necesare pentru a ține pasul cu celelalte echipe de la mijlocul clasamentului, dar care a avut parte de câteva îmbunătățiri promițătoare.

  • Source: Formula 1 World Championship Ltd.
  • Photocredit: Alfa Romeo

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss