More

  Latest Posts

  Williams obține primul punct în 2019 după penalizările celor de la Alfa Romeo

  Bucuria s-a transformat în dezamăgire pentru Alfa Romeo la doar câteva ore după sfârșitul cursei când stewarzii i-au penalizat pe Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi pentru iregularități ale ambreiajului la startul cursei. Astfel, cei doi au ieșit din top 10, aducându-i în puncte pe Lewis Hamilton și Robert Kubica care obține primul punct pentru Williams în 2019.

  Raikkonen și Giovinazzi au trecut linia de sosire pe locul 7 și 8 respectiv, obținând cel mai bun rezultat pentru Alfa Romeo în acest sezon. Totuși, după cursă, stewarzii au chemat reprezentanții echipei pentru a discuta despre o presupusă încălcare a articolului 27.1, legat de aplicarea cuplului ambreiajului în timpul startului.

  Stewarzii au descoperit o iregularitate între cuplul din ambreiaj la start și cuplul cerut de pilot în momentul eliberării ambreiajului în fereastra de 70 milisecunde precizată în regulament. Timpul a fost măsurat în jurul valorii de 300 milisecunde.

  Astfel, articolul 27.1 a fost încălcat, iar ca rezultat cei doi piloți au primit câte o penalizare de 10 secunde stop-and-go care este echivalentul a 30 secunde adăugate la timpul final.

  Aceasta a însemnat că Romain Grosjean a urcat pe poziția a 7-a, iar Kevin Magnussen pe 8. Liderul clasamentului mondial, Lewis Hamilton, a obținut două puncte cu care și-a extins seria de curse terminate în puncte la 23. Kubica a obținut primul său punct după revenire, marcând o pauză de 8 ani.

  Este un rezultat foarte bun pentru Williams care au avut parte de un sezon extrem de dificil, cu o mașină care nu are calitățile necesare pentru a ține pasul cu celelalte echipe de la mijlocul clasamentului, dar care a avut parte de câteva îmbunătățiri promițătoare.

  • Source: Formula 1 World Championship Ltd.
  • Photocredit: Alfa Romeo
  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss