GP24 Media

LATEST POSTS

Williams: Lipsa de încredere în mașină în spatele dificultăților lui Latifi.

latifi
Vizualizări: 17482

Dave Robson, șeful tehnicienilor de la Williams Racing, a explicat că o “lipsă de încredere” în mașină este factorul cheie în dificultățile lui Nicholas Latifi din 2022.

Nicholas Latifi s-a chinuit să se ridice la nivelul lui George Russell, actual pilotul Mercedes AMG F1, în primele sale două sezoane în F1, dar în primele șapte curse din 2022 canadianul a părut și el în afara ritmului în comparație cu noul său coechipier, Alex Albon, care s-a alăturat echipei după un an de absență din Formula 1. Nicholas Latifi nu a reușit încă să se califice sau să îl depășească pe Albon în acest an, nefiind ajutat de faptul că a suferit mai multe accidentări de-a lungul timpului.

Williams, Latifi

Dave Robson, șeful departamentului de performanță a vehiculelor de la Williams Racing, crede că o lipsă generală de încredere în modelul FW44 se află la baza începutului dificil al lui Nicholas Latifi. „În general, cred că încă îi lipsește un pic de încredere și că trebuie să își adapteze setările la pneurile de pe fiecare circuit pentru a avea încrederea de care are nevoie”, a declarat Dave Robson la Monaco.

„Cred că este un pic păcat în calificările de la Monaco, dacă ar fi obținut ceva mai mult din FP3, atunci cred că Q1 ar fi fost mult mai bun. Cred că la finalul Q1 este puțin frustrat, pentru că, de fapt, probabil că a avut destul de multă încredere în mașină la final, dar nu a reușit să se dea cu adevărat în față pentru a fi capabil să o bată”. Robson a explicat că problema de încredere a lui Latifi a fost legată și de găsirea echilibrului aerodinamic corect pe o mașină care, în general, este lipsită de forță de apăsare.

Williams, Latifi

„Cred că, în cele din urmă, în calificări, el nu a reușit să aibă suficientă încredere pentru a obține suficientă aripă față, deci suficient echilibru aerodinamic în mașină. Deci cred că asta a fost probabil ceea ce s-a întâmplat aici”, a declarat Dave Robson. Nicholas Latifi a comentat: „Cred că există câteva probleme de echilibru pe care am dori să le îmbunătățim și care sunt inerente mașinii. Dar cred că plecarea la Barcelona a scos în evidență lipsa forței de apăsare pe care o avem în comparație cu alte mașini”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Este o pistă pe care, în mod normal, pui tot ce ai la dispoziție în ceea ce privește încărcătura. Și pur și simplu ne lipsea foarte mult în virajele de mare viteză, pe baza datelor GPS. Cred că ne-a oferit câteva direcții bune pentru fabrică și pentru dezvoltarea pe termen lung a mașinii”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES