GP24 Media

LATEST POSTS

Williams F1 nu mai este o afacere de familie după „schimbările critice”

Vizualizări: 11567

Directorul echipei Williams, Jost Capito, crede că ținuta istorică a crescut acum dintr-o afacere de familie într-o „companie de inginerie bine structurată” după ce a făcut „schimbări critice”.

În august 2020, familia Williams și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni către firma americană de investiții Dorilton Capital, după ani de declin, terminând pe ultimul loc în campionatul constructorilor în trei sezoane consecutive din 2018 până în 2020. Noii proprietari l-au adus pe fostul șef Volkswagen Motorsport, Jost Capito, în februarie 2021, pentru a conduce o echipă reorganizată. Capito a făcut mai multe angajări cheie, inclusiv foștii colegi VW FX Demaison ca director tehnic și Sven Smeets ca director sportiv.

Când a fost rugat să reflecteze asupra primului său an de conducere, Capito a spus că a făcut „schimbări critice” pentru a trece echipa de la originile afacerii sale de familie la o „companie de inginerie bine structurată”. „În primul rând, ai un mare respect dacă intri în Williams”, a spus Capito. „Aceasta este o echipă cu o moștenire uriașă, cu un succes uriaș în trecut.” „Nu am făcut foarte multe schimbări personale, am făcut câteva schimbări critice. Și cred că ceea ce a ajutat foarte mult este să îmbunătățim spiritul și să redăm mândria echipei.

„Nu mai acceptăm să fim ultimii, vrem să urcăm pe grilă și muncim din greu pentru a face asta, avem nevoie de spirit și trebuie să ne bucurăm de această călătorie. „Cred că ăsta a fost principalul lucru și apoi să luptăm pentru puncte și să ajungem în poziția în care am câștigat câteva puncte și apoi, ca cireașa de pe tort, podiumul de la Spa, a stimulat nu doar echipa de pe pista de curse, ci a încurajat întreaga companie.

„Am dezvoltat și noi procese, am dezvoltat diferite structuri. Îmbunătățim comunicarea în cadrul companiei. Ne-am dezvoltat valorile pentru companie și comportamentele pe care ne dorim să le avem în companie. „Cred că am venit de la o afacere de familie la o companie de inginerie bine structurată”.

Williams FW44

Capito a recunoscut că scăderea pe grilă a echipei nu este ceva ce poate fi reparat pe termen scurt. Acum că Williams are în sfârșit mai multe resurse pentru a concura, plafonul bugetar al F1 va limita investițiile pe care noii proprietari le pot face. “A aduce echipa înapoi acolo unde vrem să fim de unde am fost în 2020 este un drum lung. Nu este ceva ce poți repara și anula într-un an, așa că sunt mai multe de făcut decât s-au făcut deja”, a adăugat Capito.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Cred că, în comparație cu echipele de top, încă ne lipsea că nu am avut investiții în ultimii ani. Și de anul trecut am fost limitati și de plafonul de costuri. “Dar toată lumea a început de la zero cu o mașină nouă și este foarte greu de spus de unde pornește toată lumea. Deci, pentru noi, progresul va fi modul în care ne putem îmbunătăți în comparație cu concurența.”

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES