Latest Posts

Williams F1 câștigă un proces de 35 de milioane de dolari

Vizualizări: 28142

Echipa de Formula 1 Williams F1 a câștigat 35,7 milioane de dolari în arbitraj după ce fostul sponsor principal ROKiT a renunțat la două contracte de sponsorizare pe mai mulți ani.

Înaintea sezonului 2019, compania de telecomunicații ROKiT a fost anunțată ca sponsor principal al echipei Williams, cu un contract pe trei ani. La jumătatea campaniei din 2019, acordul a fost prelungit cu doi ani, ceea ce ar fi trebuit să facă ca ROKiT să rămână sponsorul principal cel puțin până la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, înainte de începerea campaniei întârziate din 2020, Williams și ROKiT s-au despărțit.

Williams

Într-o audiere recentă la o instanță federală din Statele Unite, arbitrul Klaus Reichert SC a respins argumentele ROKiT potrivit cărora a reținut plata de la Williams pentru că echipa nu și-a îndeplinit obligațiile asumate în cadrul contractului după 1 ianuarie 2020. S-a remarcat că ROKiT “promitea fără echivoc” plata integrală a echipei.

În cadrul acordurilor de sponsorizare a titlului încheiate între Williams și ROKiT, aceasta din urmă ar urma să plătească echipei de Formula 1 în tranșe cuprinse între 3,5 și 5 milioane de lire sterline. Williams a solicitat instanței să execute sentința împotriva ROKiT, pe care a câștigat-o în 2021 de la un tribunal de arbitraj internațional de la Curtea de Arbitraj Internațional din Londra. Sentința a fost compusă din aproximativ 26,2 milioane de lire sterline în plăți neefectuate, precum și din plata unui bonus de 1 milion de dolari.

Williams
Jonathan Kendrick, fondatorul ROKiT

La sfârșitul anului 2019, Williams a cerut ROKiT să plătească 1 milion de dolari care fusese comunicat, sumă pe care proprietarul Johnathan Kendrick a promis că o va plăti în martie 2020. Ulterior, un angajat al ROKiT a trimis echipei un document “care prezintă toate indiciile unei instrucțiuni către o bancă de a vira” cei 24,4 milioane de dolari care erau datorate la acel moment.

Situația a devenit și mai complexă pentru Williams mai târziu în cursul anului, când s-a anunțat că echipa a intrat sub un nou proprietar după ce a fost vândută firmei americane de investiții Dorilton Capital. Cu toate acestea, Reichert a constatat că, deși ROKiT era mulțumită de înțelegerile pe care le încheiase cu Williams, nu a livrat banii pe care promisese să îi plătească echipei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Express & Star
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Express & Star

Latest Posts

Don't Miss