GP24 Media

LATEST POSTS

Williams F1 câștigă un proces de 35 de milioane de dolari

Williams
Vizualizări: 27102

Echipa de Formula 1 Williams F1 a câștigat 35,7 milioane de dolari în arbitraj după ce fostul sponsor principal ROKiT a renunțat la două contracte de sponsorizare pe mai mulți ani.

Înaintea sezonului 2019, compania de telecomunicații ROKiT a fost anunțată ca sponsor principal al echipei Williams, cu un contract pe trei ani. La jumătatea campaniei din 2019, acordul a fost prelungit cu doi ani, ceea ce ar fi trebuit să facă ca ROKiT să rămână sponsorul principal cel puțin până la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, înainte de începerea campaniei întârziate din 2020, Williams și ROKiT s-au despărțit.

Williams

Într-o audiere recentă la o instanță federală din Statele Unite, arbitrul Klaus Reichert SC a respins argumentele ROKiT potrivit cărora a reținut plata de la Williams pentru că echipa nu și-a îndeplinit obligațiile asumate în cadrul contractului după 1 ianuarie 2020. S-a remarcat că ROKiT “promitea fără echivoc” plata integrală a echipei.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

În cadrul acordurilor de sponsorizare a titlului încheiate între Williams și ROKiT, aceasta din urmă ar urma să plătească echipei de Formula 1 în tranșe cuprinse între 3,5 și 5 milioane de lire sterline. Williams a solicitat instanței să execute sentința împotriva ROKiT, pe care a câștigat-o în 2021 de la un tribunal de arbitraj internațional de la Curtea de Arbitraj Internațional din Londra. Sentința a fost compusă din aproximativ 26,2 milioane de lire sterline în plăți neefectuate, precum și din plata unui bonus de 1 milion de dolari.

Williams
Jonathan Kendrick, fondatorul ROKiT

La sfârșitul anului 2019, Williams a cerut ROKiT să plătească 1 milion de dolari care fusese comunicat, sumă pe care proprietarul Johnathan Kendrick a promis că o va plăti în martie 2020. Ulterior, un angajat al ROKiT a trimis echipei un document “care prezintă toate indiciile unei instrucțiuni către o bancă de a vira” cei 24,4 milioane de dolari care erau datorate la acel moment.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Situația a devenit și mai complexă pentru Williams mai târziu în cursul anului, când s-a anunțat că echipa a intrat sub un nou proprietar după ce a fost vândută firmei americane de investiții Dorilton Capital. Cu toate acestea, Reichert a constatat că, deși ROKiT era mulțumită de înțelegerile pe care le încheiase cu Williams, nu a livrat banii pe care promisese să îi plătească echipei.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Express & Star
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES