More

  Latest Posts

  Williams F1 câștigă un proces de 35 de milioane de dolari

  Echipa de Formula 1 Williams F1 a câștigat 35,7 milioane de dolari în arbitraj după ce fostul sponsor principal ROKiT a renunțat la două contracte de sponsorizare pe mai mulți ani.

  Înaintea sezonului 2019, compania de telecomunicații ROKiT a fost anunțată ca sponsor principal al echipei Williams, cu un contract pe trei ani. La jumătatea campaniei din 2019, acordul a fost prelungit cu doi ani, ceea ce ar fi trebuit să facă ca ROKiT să rămână sponsorul principal cel puțin până la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, înainte de începerea campaniei întârziate din 2020, Williams și ROKiT s-au despărțit.

  Williams

  Într-o audiere recentă la o instanță federală din Statele Unite, arbitrul Klaus Reichert SC a respins argumentele ROKiT potrivit cărora a reținut plata de la Williams pentru că echipa nu și-a îndeplinit obligațiile asumate în cadrul contractului după 1 ianuarie 2020. S-a remarcat că ROKiT “promitea fără echivoc” plata integrală a echipei.

  În cadrul acordurilor de sponsorizare a titlului încheiate între Williams și ROKiT, aceasta din urmă ar urma să plătească echipei de Formula 1 în tranșe cuprinse între 3,5 și 5 milioane de lire sterline. Williams a solicitat instanței să execute sentința împotriva ROKiT, pe care a câștigat-o în 2021 de la un tribunal de arbitraj internațional de la Curtea de Arbitraj Internațional din Londra. Sentința a fost compusă din aproximativ 26,2 milioane de lire sterline în plăți neefectuate, precum și din plata unui bonus de 1 milion de dolari.

  Williams
  Jonathan Kendrick, fondatorul ROKiT

  La sfârșitul anului 2019, Williams a cerut ROKiT să plătească 1 milion de dolari care fusese comunicat, sumă pe care proprietarul Johnathan Kendrick a promis că o va plăti în martie 2020. Ulterior, un angajat al ROKiT a trimis echipei un document “care prezintă toate indiciile unei instrucțiuni către o bancă de a vira” cei 24,4 milioane de dolari care erau datorate la acel moment.

  Situația a devenit și mai complexă pentru Williams mai târziu în cursul anului, când s-a anunțat că echipa a intrat sub un nou proprietar după ce a fost vândută firmei americane de investiții Dorilton Capital. Cu toate acestea, Reichert a constatat că, deși ROKiT era mulțumită de înțelegerile pe care le încheiase cu Williams, nu a livrat banii pe care promisese să îi plătească echipei.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Express & Star

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss