More

  Latest Posts

  Williams ar putea începe să folosească motoare Alpine din 2022

   

  După plecarea lui Cyril Abiteboul de la începutul anului și redenumirea echipei din Renault în Alpine, noi vești vin despre un posibil parteneriat tehnic între Alpine și Williams începând cu 2022, atunci când va intra în vigoare noul regulament tehnic în Formula 1.

  Conform unor surse lansate de Gazzetta dello Sport, Alpine ar urma să le ofere celor de la Williams motoarele în Formula 1 începând din sezonul viitor. Actualmente, echipa britanică mizează pe un parteneriat tehnic extrem de solid pe care îl are din 2014 cu cei de la Mercedes.

  După ce Red Bull Racing și McLaren au renunțat la motoarele Renault, Alpine a rămas cu motorizare doar pentru echipa de uzină. Actualmente, conform strategiei propuse de noul manageriat al brandului francez, se caută, din nou, o a doua echipă care să ruleze cu power unit-urile francezilor.

  Williams a avut o colaborare în trecut cu Renault, în două rânduri, între 1989 și 1997 și în sezoanele 2012 și 2013. Dacă în primul mandat, Renault i-a adus pe cei de la Williams în postura de a lua numeroase titluri mondiale, al doilea stint al britanicilor cu motoristul francez a adus doar o singură victorie, cea a lui Pastor Maldonado obținută în 2012, la Barcelona.

  Williams are actualmente un parteneriat tehnic cu Mercedes, constructorul german oferind pe lângă power unit-uri și aportul tehnic necesar pentru a ajuta echipa britanică să rămână în continuare pe linia de plutire după problemele recente întâmpinate.

   

   

  Sursa: GP Blog

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss