Latest Posts

WEC Spa: Jota-Porsche sărbătorește o victorie senzațională

Vizualizări: 5273

Victorie dublă pentru Porsche în cursa WEC din Belgia, care s-a prelungit cu aproape două ore. Jota-Porsche triumfătoare – Ferrari pe podium după descalificare.

Dublă victorie pentru Porsche în cea de-a treia cursă a sezonului 2024 WEC la Spa-Francorchamps! Într-o cursă memorabilă, care s-a prelungit cu aproape două ore. O echipă privată de client a obținut o victorie de senzație: Porsche 963 #12 de la Jota cu duo-ul de piloți Will Stevens/Callum Ilott a triumfat după 141 de tururi.

La sosirea sâmbătă seara, la ora 20:55, Ilott pilotul Jota, avea un avans de 12,363 secunde față de al doilea clasat, Kevin Estre, la bordul Porsche-ului Penske nr. 6 (Estre, Lotterer, Laurens Vanthoor). A fost al treilea podium dublu în a treia cursă a sezonului pentru monoposturile LMDh de la Zuffenhausen.

Porsche

Ferrari pe podium după descalificarea din calificări

Ferrari-ul de uzină #50 (Fuoco, Molina, Nielsen) a completat podiumul pe locul al treilea și a trăit un adevărat calvar de emoții pe circuitul din Ardennes: Antonio Fuoco pierduse pole position-ul sâmbătă seară, deoarece Ferrari-ul fusese găsit cu aproximativ un kilogram sub greutate. Acest lucru a însemnat că trio-ul a trebuit să înceapă cursa de pe locul 19 pe grilă.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Steagurile roșii aduc o decizie provizorie în Spa

A fost o sâmbătă lungă la Spa pentru numeroșii spectatori (aproape 90.000 în weekend) și pentru echipe: din cauza unui accident și a aproape două ore de reparații la barierele de protecție, organizatorii au decis să prelungească cursa cu 1:44 ore.

Lunga pauză forțată cu steaguri roșii a adus și decizia provizorie: Cu puțin timp înainte de această întrerupere, Porsche #12 și Penske-963 #6 au făcut opririle la boxe. Acest lucru a oferit duo-ului din față un avantaj de peste un minut la reluarea cursei, după ce restul hipercarurilor au intrat imediat la boxe. La ultimele opriri la boxe, cu 40 de minute bune înainte de finalul cursei, Jota Porsche a câștigat unsprezece secunde față de Penske datorită unui service mai scurt și a menținut acest avantaj până la final.

Cel de-al doilea Ferrari de uzină cu numărul de start #51 (Pier Guidi, Giovinazzi, Calado) a ratat la limită podiumul pe locul patru. În spatele acestuia, Porsche 963 #99 al echipei germane de clienți Proton Competition (Jani, Andlauer) a terminat pe locul cinci. Julien Andlauer a devenit vedeta cursei cu numeroase manevre de depășire extrem de spectaculoase de la început până la sfârșit. Toyota GR010 Hybrid #7 (Conway, Kobayashi, de Vries), mașina soră cu numărul de start #8 (Buemi, Hartley, Hirakawa) și Ferrari 499P privat #83 de la AF Corse (Kubica, Shwartzman, Ye) au urmat pe locurile șase, șapte și opt.

Porsche

Cursa de la Spa, întreruptă timp de două ore în urma unui accident

Cursa a fost întreruptă cu steaguri roșii timp de aproape două ore (de la 17:13 la 19:10) înainte de final. Acest lucru s-a datorat unui accident grav în care a fost implicat Cadillac V-Series.R nr. 2 (Bamber, Lynn) în urma unei coliziuni cu WRT-BMW M4 GT3 nr. 31 (Leung, Gelael, Farfus).

Pilotul Cadillac-ului, Earl Bamber, conducea în urma Porsche-ului #99 al lui Neel Jani pe linia dreaptă Kemmel, până când a lovit BMW-ul WRT în această situație strânsă. A decolat pentru scurt timp și s-a rotit de mai multe ori pe pistă. Bamber și Gelael au dat undă verde, dar au fost verificați în centrul medical din motive de siguranță.

Lucrările de reparații la locul accidentului au durat aproape două ore. Controlul cursei a decis la ora 18:56 să prelungească cursa prin perioada de steag roșu. La reluarea cursei, la ora 19:10, mai erau încă 1:44 ore până la final. Acest lucru a transformat cursa efectivă de 6 ore într-o zi de maraton de 10 ore pentru spectatori, piloți și echipe.

Porsche

Eșec total pentru WRT-BMW în cursa de acasă

Retragerea prematură a BMW-ului #31 a însemnat o pierdere totală în categoria LMGT3 pentru eroii locali de la WRT, care recent obținuseră un loc doi la Imola. În timpul celei de-a doua oră a cursei, BMW-ul #46, în care Valentino Rossi își făcea debutul în WEC, a lovit barierele de protecție după un contact cu Porsche-ul Jota #38 (Rasmussen, Hanson, Button). Vinovatul pentru această situație a fost Rene Rast, la bordul BMW M Hybrid V8 nr. 20 (Sheldon van der Linde, Rast, Frijns), care a primit o penalizare drive-through.

“Din nefericire, ambele mașini GT3 au fost scoase din cursă de hipercaruri”, a declarat pilotul de uzină BMW Augusto Farfus. “Acesta ar trebui să fie un semn că trebuie făcut ceva”.

Porsche Penske a fost eliminat după accidentul de la Blanchimont

Pe circuitul din Ardennes a fost implicat nu doar un Porsche client de la Jota, ci și monopostul de uzină Penske cu numărul de start #5 (Campbell, Christensen, Makowiecki). Pilotul de uzină Porsche, Michael Christensen, a ieșit de pe pistă la ieșirea din Blanchimont în ora trei, și a frecat la viteză mare bariera din stânga. Sistemul hibrid a fost oprit din motive de siguranță – sfârșitul prematur pentru cei care au plecat din pole.

Porsche

Clasa LMGT3: dublă victorie pentru Manthey-Porsche

Porsche a avut chiar două motive de sărbătoare pe tradiționalul circuit belgian: echipa Manthey a obținut o dublă victorie în categoria LMGT3 cu cele două Porsche 911 GT3 R. Shahin/Schuring/Lietz s-au impus în fața mașinii surori cu Malykhin/Sturm/Bachler. Nebunie: După un accident grav în care a fost implicat Alexander Malykhin în calificări, 911 a trebuit să fie complet reconstruit peste noapte.

Următoarea cursă WEC: Le Mans

După “repetiția generală” de la Spa, ne așteaptă cea de-a patra cursă a sezonului și punctul culminant al calendarului de curse WEC: cele 24 de ore de la Le Mans din 15/16 iunie 2024. Ferrari va merge la ceea ce este probabil cea mai faimoasă cursă din istoria sporturilor cu motor, în calitate de campioni în exercițiu.

Porsche

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss