Latest Posts

WEC Sebring: Fuoco pune Ferrari în pole-position la debutul în WEC

Vizualizări: 25628

Ferrari a uimit Toyota prin obținerea primului pole position al sezonului 2023 în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) înaintea cursei de 1000 de mile de la Sebring din acest weekend.

Antonio Fuoco a stabilit ceea ce s-a dovedit a fi timpul de referință de 1m45,067s în cel mai rapid dintre cele două Ferrari 499P Le Mans Hypercars nou-nouțe, care își fac debutul în cursă în acest weekend.

Turul lui Fuoco la bordul mașinii #50, pe care o împarte cu Miguel Molina și Nicklas Nielsen, a detronat Toyota GR010 Hybrid #8 a lui Brendon Hartley de la pole-position-ul provizoriu cu aproape trei zecimi de secundă.

WEC Ferrari

Hartley a reușit să scadă aproape o zecime din cel mai bun timp al său pentru a coborî la 1m45,281s, dar Toyota a trebuit să se recunoască învinsă, deoarece pneurile au trecut de vârful lor în ultimele etape ale sesiunii de 15 minute de Hypercar.

Kamui Kobayashi a fost al treilea cel mai rapid la volanul Toyota #7, la 0,481s de pole, în fața Ferrari-ului #51. Alessandro Pier Guidi a terminat la aproape 8 zecimi de etalon, având și o ieșire minoră în virajul 7.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cadillac și-a asigurat locul cinci pe grila de start cu V.Series.R-ul condus în solitar de Chip Ganassi Racing, Alex Lynn devansând cele două Porsche 963 și având onoarea de cel mai bun pilot LMDh.
WEC

Lynn a petrecut prima parte a sesiunii la boxe cu o problemă aparentă, dar a reușit să revină pe pistă cu șase minute înainte de final pentru a stabili un timp de 1m46,082s, cu peste o secundă mai rapid decât au reușit Kevin Estre sau Michael Christensen cu Porsche-urile lor.

Peugeot a ocupat un dezamăgitor loc opt și nouă cu cele două LMH-uri 9X8, dintre care cel mai rapid a fost la 2,3s de ritm cu Loic Duval la volan. Mașina soră #93 a lui Mikkel Jensen s-a oprit pentru scurt timp pe pistă la începutul sesiunii, înainte de a fi reluată. Glickenhaus și Vanwall au completat lotul de 11 mașini Hypercar, ambele la peste patru secunde de ritm.

United Autosports și Iron Dames au obținut pole position-urile la clasele lor
Oliver Jarvis a obținut pole position-ul la clasa LMP2 pentru United Autosports la bordul mașinii ORECA 07-Gibson #23 pe care o împarte cu Tom Blomqvist și Josh Pierson.
WEC

Cel mai bun timp de 1m49,974s al lui Jarvis a fost suficient pentru a depăși cu 0,093s pe Jota #28 ORECA #28 a lui Pietro Fittipaldi.
Câmpul de 12 mașini a fost împărțit între mașinile care au ales să schimbe pneurile la jumătatea sesiunii de 15 minute și cele care nu au făcut-o, dar primii doi clasați au făcut parte din ultima categorie.

WRT a optat pentru opriri la boxe la jumătatea sesiunii pentru ambele mașini, iar mașina #31 a lui Robin Frijns, mai rapidă, s-a clasat pe locul al treilea în fața mașinii Alpine cu numărul #36 a lui Matthieu Vaxiviere, care a optat, de asemenea, pentru un schimb de pneuri.

Mașina #48 a echipei Jota, care va rula la Sebring în locul Porsche-ului 963 al echipei care urmează să fie livrat, a fost a cincea cea mai rapidă, în mâinile lui Yifei Ye.

În GTE Am, primul pole position al noului sezon a revenit modelului #85 Iron Dames Porsche 911 RSR-19 al lui Sarah Bovy, Rahel Frey și Michelle Gatting.
WEC

Bovy a ieșit învingătoare într-o luptă amuzantă cu Ben Keating de la Corvette Racing, cu un tur de 1m58,949s, suficient pentru a învinge singurul C8.R din pluton cu 0,396s.

Al treilea cel mai rapid a fost Aston Martin Vantage TF Sport nr. 25 al lui Ahmad Al Harthy, în timp ce Luis Perez Companc a asigurat reprezentarea tuturor celor patru constructori în primele patru locuri cu Ferrari 488 GTE AF Corse nr. 83.


Cursa de 1.000 de mile de la Sebring începe vineri, la ora locală 12:00 (GMT -5).

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (FIA WEC) găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss