More

  Latest Posts

  WEC: Risi Competizione va concura la Le Mans în 2020.

  Risi Competizione și-a confirmat participarea la cea de-a 88-a ediție a celor 24 de ore de Le Mans printr-un anunț de piloți. Echipa fusese inclusă pe lista de înscriere inițială, dar cu incertitudinea situației Corona virus, nu se știa dacă vor reuși să ajungă la Le Mans pentru cursă. 

  Anunțul vine la o săptămână după retragerea mașinilor din campionatul IMSA WeatherTech SportsCar de la Corvette Racing și Porsche GT Team din campionatul WEC. Din această cauză, nu a existat nicio claritate în ceea ce privește intenția echipei de clienți Ferrari de a merge la Le Mans, deoarece sunt și ei o echipă IMSA, iar pentru a ajunge la cursă va trebui să efectueze călătoria din Statele Unite.

  Întrucât acesta a fost motivul pentru care Corvette și Porsche au renunțat, nu se știa dacă Risi Competizione va cădea în aceeași soartă, lăsând pe grilă doar mașinile FIA World Endurance Championship GTE Pro. Cu toate acestea, anunțul lor de echipajul de piloți își confirmă intenția de a merge și de a participa la cele 24 de ore de la Mans în septembrie.

  Anunțul vede o echipă franceză de piloți care concurează pentru o echipă americană într-o mașină italiană. Olivier Pla și Sébastien Bourdais vor debuta pentru echipa de la Le Mans, cu pilotul de anul trecut, Jules Gounon, în echipa celor trei piloți.

  „Ne-am bucurat să primim încă o dată acceptarea intrării noastre pentru Le Mans, deoarece nu puteți lua acest lucru cu siguranță.” Directorul echipei, Giuseppe Risi, a spus în declarația oficială ale echipei. „Lumea s-a înnebunit în martie, așa că ne-am așezat și am așteptat să vedem ce se va întâmpla. Le Mans este o cursă foarte importantă din lume și cea mai mare în cursele de mașini GT și LMP. Deși alte câteva echipe au renunțat anul acesta, intenționăm să facem cursa așa cum a fost planificat.

  „Echipajul noastră de piloți franțuzeni ar putea fi puțin neașteptată pentru echipa mea Risi, însă toți sunt piloți talentați care și-au dovedit valoarea în Le Mans și în alte locuri în curse. Olivier Pla și Sébastien Bourdais au condus pentru echipele cu care am concurat cu echipa noastră în ultimii ani, și amândoi au o istorie puternică la Le Mans și o mare cunoaștere a circuitului”.

  „Le Mans este întotdeauna o cursă foarte specială pentru echipa noastră și anul acesta nu va face excepție”.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss