GP24 Media

LATEST POSTS

WEC revine la vechiul format calendaristic din 2021

Vizualizări: 10890

După retragerile celor de la Audi și Porsche din 2016 respectiv 2017, mondialul de anduranță se vedea într-o situație destul de dificilă iar răspunsul acestora printre altele a fost trecerea la calendarul de iarnă cum îl numeu ei, trecere care era analizată îndeaproape de ceva ani. Am avut supersezon-ul întins pe mai bine de un întreg an calendaristic după care lucrurile trebuiau să intre pe făgașul dorit cu stagiuni începute în toamnă și terminate în Iunie cu Le Mans.

Sezonul actual trebuia să respecte această linie care din păcate a fost dată cu totul peste cap de criza mondială de COVID-19. Așa se face că WEC au trebuit să-și revizuiască planurile iar ultimele trei etape ale acestui sezon Spa, Le Mans și Bahrain se vor disputa în August, Septembrie și Noiembrie.

Prevăzută deja de mulți, întoarcerea la vechiul model cu startul în primăvară până undeva pe final de an era cam singura soluție viabilă. Deja există speculații cum că runda de la Sebring, anulată anul acesta, ar putea constitui un posibil început de stagiune pentru la anul. De asemenea aceste întârzieri sunt oarecum benefice pentru noua clasă LMH care numără puțini interesați și mașini încă departe de a fi gata de cursă.

“Am pornit acest nou concept o dată cu startul super sezon-ului după retragerile rapide ale celor de la Porsche și Audi”

“Acum, în condițiile economice actuale și cu toate dificultățile pe care le întâmpinăm, trebuie să simplificăm lucrurile cât de mult posibil astfel încât să fie bine pentru toată lumea”

“Debutul Hypercar va fi în Martie 2021 în loc de Septembrie 2020, situație mult mai confortabilă pentru toată lumea, fără urmă de îndoială” declara Gerard Neveu.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Oricum ar fi, sunt vremuri grele pentru motorsport, rămâne de văzut când vor demara competițiile anul acesta, dar și în ce fel vor pune punct unui sezon 2020 deja compromis. Pentru WEC trecerea la un sezon “obișnuit” să-i zicem așa nu cred că va constitui un deranj prea mare find o soluție deja consacrată.

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro, Sportscar365
Photocredit: Porsche Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES