GP24 Media

LATEST POSTS

WEC plănuiește o cursă europeană suplimentară înainte de Le Mans în calendarul 2023

WEC
Vizualizări: 12417

Cursa suplimentară planificată pentru calendarul FIA-WEC, Campionatului Mondial de Anduranță de anul viitor va avea loc în Europa, înainte de Cursa de 24 de ore de la Le Mans din iunie.

Șeful Campionatului Mondial de Anduranță (FIA-WEC), Frederic Lequien, a confirmat că evenimentul suplimentar va avea loc în Europa și că momentul ales în prima jumătate a sezonului este menit să producă ceea ce el a numit „un bun echilibru” în programul seriei. El a declarat pentru presa că locul de desfășurare a celei de-a șaptea etape este „încă deschis și încă în curs de negociere” și nu a dorit să speculeze cu privire la locurile probabile.

O cursă suplimentară de șase ore în Europa ar trebui să aibă loc în aprilie, între cursa de deschidere a seriei 1000 mile de Sebring din martie și data tradițională de la Spa-Francorchamps de la începutul lunii mai. O revenire pe circuitul Algarve de lângă Portimao, care a găzduit prima rundă WEC anul trecut, pare a fi una dintre posibilitățile de adăugare în calendar. WEC 2023 va include din nou Monza în iulie, după Le Mans, a confirmat Lequien, înainte de etapa asiatică a seriei formată din evenimentele de la Fuji și Bahrain.

WEC

Lequien a sugerat că o ciocnire între Spa și etapa de la Monaco a Campionatului Mondial de Formula E, programată la Monaco pe 6 mai în calendarul provizoriu 2022/23 publicat luna trecută, va fi inevitabilă. „Situația este în discuție între toți partenerii, dar trebuie să facem față acestui tip de realitate pe măsură ce calendarele cresc”, a declarat el la Monza la sfârșitul săptămânii trecute. „A pune laolaltă calendarele este ca un puzzle chinezesc”. WEC și FE au avut un acord pentru a încerca să evite conflictele de date care se întinde până înainte de startul sezonului inaugural 2014/15 al seriei de vehicule electrice a FIA.

În prezent, există un alt conflict de date între ziua testului de la Le Mans din 4 iunie și evenimentul FE de la Jakarta, care anul viitor va deveni o rundă dublă, cu curse sâmbătă și duminică. Șapte piloți au călătorit peste noapte de la singura cursă indoneziană de sâmbătă din acest an pentru a lua parte la testul de duminică înaintea rundei WEC cu puncte duble, inclusiv eventualul câștigător absolut Sebastien Buemi și câștigătorul clasei LMP2, Antonio Felix da Costa.

Confruntarea nu ar împiedica niciun pilot cu programe duble în WEC și FE să concureze la Le Mans, atât timp cât are un rating de platină conform sistemului FIA de clasificare a piloților. Ultima confruntare între cursele WEC și FE a avut loc în 2017, când cele 6 ore de la Nurburgring au avut loc în același weekend cu ediția inaugurală a New York ePrix. Lequien a prezentat la începutul acestui an un plan pentru ca WEC să se extindă în sezonul următor de la cele șase curse la care s-a redus ca urmare a COVID în 2021 și pentru ca, în cele din urmă, să revină la cele opt runde tradiționale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

WEC plănuiește o cursă europeană suplimentară înainte de Le Mans în calendarul 2023

WEC dorește ca un al optulea eveniment să se desfășoare în afara Europei, dar planurile sunt complicate de incertitudinile legate de costurile și termenele implicate de transportul mașinilor și echipamentelor WEC. „Va trebui să vedem cum evoluează situația transportului de marfă; ar putea fi mai bine, ar putea fi mai rău”, a declarat Lequien.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES