More

  Latest Posts

  WEC Monza: Glickenhaus obține pole position în timp ce Peugeot are probleme

  Glickenhaus a obținut al doilea Pole Position al sezonului în Campionatul Mondial de Anduranță, Romain Dumas dominând calificările de la Monza.

  Francezul a ocupat primul loc cu aproape o secundă la bordul monopostului Glickenhaus-Pipo 007 LMH, după ce a stabilit o succesiune de tururi suficient de bună pentru Pole Position pe parcursul celor 10 minute ale sesiunii. Cel mai bun rezultat al său de 1m35,416s l-a plasat cu nouă zecimi peste Toyota GR010 HYBRID #8, în care o îmbunătățire târzie la 1m36,335s de la Brendon Hartley a redus diferența la mai puțin de o secundă.

  Forma echipei Glickenhaus vine ca urmare a unei ajustări a Balance of Performance înainte de evenimentul de la Monza, care a oferit mașinii o putere suplimentară de 13 kW sau 18 CP a motorului. Romain Dumas a spus: “Am fost foarte fericit că am făcut câteva tururi bune. Am avut o viteză bună, iar timpii pe tur au fost foarte constanți.” Nicolas Lapierre a fost la două zecimi în spatele celei mai bune dintre Toyota la bordul Alpine-Gibson A480, cu un timp de 1m36,489s, ceea ce i-a oferit o marjă de aproape o jumătate de secundă față de Kamui Kobayashi, la bordul celei de-a doua dintre mașinile japoneze.

  Glickenhaus, Monza

  Kobayashi a încheiat cu 1m36,919s, dar a pierdut un timp cu patru zecimi mai bun din cauza unei încălcări a limitelor pistei. Cel mai bun dintre noile Peugeot 9X8 a fost la trei zecimi în urmă, în mâinile lui Gustavo Menezes, cu 1m37.253s, care a fost la aproape două secunde de lider. Al doilea Peugeot nu a stabilit un timp reprezentativ în mâinile lui Mikkel Jensen. Danezul a ieșit la prima șicană în prima sa cursă, a intrat la boxe pentru un nou set de pneuri și apoi s-a oprit între cele două curbe Lesmo, ceea ce a pus capăt sesiunii cu două minute rămase de parcurs.

  Filipe Albuquerque a obținut Pole Position-ul in clasa LMP2 pentru echipa United Autosports chiar la finalul sesiunii. El a sărit în fruntea timpilor clasei cu un timp de 1m38.403s la bordul prototipului LMP-2 #22 United Autosports ORECA-Gibson 07, pentru a-l coborî pe Mathias Beche pe locul al doilea cu mașina celor de la echipa ARC Bratislava. Turul de 1m38,731s i-a oferit lui Beche o marjă mică față de timpul de 1m38,780s stabilit de Ferdinand Habsburg în cea mai bună dintre ORECA-urile WRT.

  Alessio Rovera a fost al patrulea pentru AF Corse, în timp ce James Allen și Robert Kubica au completat primele șase locuri în P2 pentru Algarve Pro și, respectiv, Prema. Ferrari și-a adjudecat primul Pole Position al sezonului după ce a condus în spatele plutonului GTE Pro la fiecare dintre cursele WEC de până acum din acest an. Alessandro Pier Guidi l-a depășit pe coechipierul său de la echipa AF Corse, Antonio Fuoco, în ultimul tur, pentru a obține onorurile calificărilor la bordul Ferrari 488 GTE Evo nr. 51.

  Glickenhaus, Monza

  Pilotul italian cu 1m45.270s i-a oferit primul loc cu puțin sub o zecime, după ce Nick Tandy a reușit să despartă Ferrari-urile chiar la final cu 1m45.324s. Britanicul stabilise anterior un timp suficient de bun pentru Pole, un 1m45,238s care a fost anulat de controlul cursei pentru o încălcare a limitelor pistei.

  Antonio Fuoco, cu 1m45,328s, a fost totuși la o jumătate de secundă de cel mai bun dintre cele mai bune Porsche 911 RSR. Schimbarea de noroc a celor de la Ferrari vine după o pauză BoP pentru Monza: 488 a câștigat între 12 și 14 CP în cadrul unei așa-numite modificări de tip “black ball”, în afara sistemului automat BoP.

  Gianmaria Bruni a ocupat locul cinci pentru constructorul german cu un timp de 1m45,804s, cu două zecimi mai mult decât colegul de echipă de la Manthey Racing, Michael Christensen, cu 1m46,024s. Sarah Bovy a obținut Pole Position-ul în GTE Am după steagul cu carouri la bordul Ferrari 488 GTE Evo de la echipa Iron Dames. Un timp de 1m47.431s i-a oferit primul loc în clasă cu două zecimi în fața pilotului TF Sport Aston Martin Ben Keating, care și-a redus marcajul din pole cu trei zecimi în ultimul tur.

  Rezultatele sesiunii de calificări pentru cursa WEC de la Monza:

  Glickenhaus, Monza

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss