GP24 Media

LATEST POSTS

WEC Monza: Glickenhaus obține pole position în timp ce Peugeot are probleme

Glickenhaus, Monza
Vizualizări: 44831

Glickenhaus a obținut al doilea Pole Position al sezonului în Campionatul Mondial de Anduranță, Romain Dumas dominând calificările de la Monza.

Francezul a ocupat primul loc cu aproape o secundă la bordul monopostului Glickenhaus-Pipo 007 LMH, după ce a stabilit o succesiune de tururi suficient de bună pentru Pole Position pe parcursul celor 10 minute ale sesiunii. Cel mai bun rezultat al său de 1m35,416s l-a plasat cu nouă zecimi peste Toyota GR010 HYBRID #8, în care o îmbunătățire târzie la 1m36,335s de la Brendon Hartley a redus diferența la mai puțin de o secundă.

Forma echipei Glickenhaus vine ca urmare a unei ajustări a Balance of Performance înainte de evenimentul de la Monza, care a oferit mașinii o putere suplimentară de 13 kW sau 18 CP a motorului. Romain Dumas a spus: “Am fost foarte fericit că am făcut câteva tururi bune. Am avut o viteză bună, iar timpii pe tur au fost foarte constanți.” Nicolas Lapierre a fost la două zecimi în spatele celei mai bune dintre Toyota la bordul Alpine-Gibson A480, cu un timp de 1m36,489s, ceea ce i-a oferit o marjă de aproape o jumătate de secundă față de Kamui Kobayashi, la bordul celei de-a doua dintre mașinile japoneze.

Glickenhaus, Monza

Kobayashi a încheiat cu 1m36,919s, dar a pierdut un timp cu patru zecimi mai bun din cauza unei încălcări a limitelor pistei. Cel mai bun dintre noile Peugeot 9X8 a fost la trei zecimi în urmă, în mâinile lui Gustavo Menezes, cu 1m37.253s, care a fost la aproape două secunde de lider. Al doilea Peugeot nu a stabilit un timp reprezentativ în mâinile lui Mikkel Jensen. Danezul a ieșit la prima șicană în prima sa cursă, a intrat la boxe pentru un nou set de pneuri și apoi s-a oprit între cele două curbe Lesmo, ceea ce a pus capăt sesiunii cu două minute rămase de parcurs.

Filipe Albuquerque a obținut Pole Position-ul in clasa LMP2 pentru echipa United Autosports chiar la finalul sesiunii. El a sărit în fruntea timpilor clasei cu un timp de 1m38.403s la bordul prototipului LMP-2 #22 United Autosports ORECA-Gibson 07, pentru a-l coborî pe Mathias Beche pe locul al doilea cu mașina celor de la echipa ARC Bratislava. Turul de 1m38,731s i-a oferit lui Beche o marjă mică față de timpul de 1m38,780s stabilit de Ferdinand Habsburg în cea mai bună dintre ORECA-urile WRT.

Alessio Rovera a fost al patrulea pentru AF Corse, în timp ce James Allen și Robert Kubica au completat primele șase locuri în P2 pentru Algarve Pro și, respectiv, Prema. Ferrari și-a adjudecat primul Pole Position al sezonului după ce a condus în spatele plutonului GTE Pro la fiecare dintre cursele WEC de până acum din acest an. Alessandro Pier Guidi l-a depășit pe coechipierul său de la echipa AF Corse, Antonio Fuoco, în ultimul tur, pentru a obține onorurile calificărilor la bordul Ferrari 488 GTE Evo nr. 51.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Glickenhaus, Monza

Pilotul italian cu 1m45.270s i-a oferit primul loc cu puțin sub o zecime, după ce Nick Tandy a reușit să despartă Ferrari-urile chiar la final cu 1m45.324s. Britanicul stabilise anterior un timp suficient de bun pentru Pole, un 1m45,238s care a fost anulat de controlul cursei pentru o încălcare a limitelor pistei.

Antonio Fuoco, cu 1m45,328s, a fost totuși la o jumătate de secundă de cel mai bun dintre cele mai bune Porsche 911 RSR. Schimbarea de noroc a celor de la Ferrari vine după o pauză BoP pentru Monza: 488 a câștigat între 12 și 14 CP în cadrul unei așa-numite modificări de tip “black ball”, în afara sistemului automat BoP.

Gianmaria Bruni a ocupat locul cinci pentru constructorul german cu un timp de 1m45,804s, cu două zecimi mai mult decât colegul de echipă de la Manthey Racing, Michael Christensen, cu 1m46,024s. Sarah Bovy a obținut Pole Position-ul în GTE Am după steagul cu carouri la bordul Ferrari 488 GTE Evo de la echipa Iron Dames. Un timp de 1m47.431s i-a oferit primul loc în clasă cu două zecimi în fața pilotului TF Sport Aston Martin Ben Keating, care și-a redus marcajul din pole cu trei zecimi în ultimul tur.

Rezultatele sesiunii de calificări pentru cursa WEC de la Monza:

Glickenhaus, Monza

• Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES