Latest Posts

WEC: Kobayashi acordă Toyota primul pole Hypercar, cel mai rapid LMP2 al treilea la Spa Francorchamps. (Video)

Vizualizări: 31023

Pilotul Toyota Kamui Kobayashi a stabilit polul pentru runda de deschidere a Campionatului Mondial de Anduranță la Spa, cu un timp de peste o secundă în fața celui mai apropiat LMP2. Kobayashi a postat un 2m00.747s la bordul Toyota GR010 HYBRID # 7 pentru a-l învinge pe coechipierul Kazuki Nakajima, care a ajuns la jumătate de secundă în urmă cu 2m01.266s în al doilea Hypercar al echipei Toyota Gazoo Racing.

Spa

Filipe Albuquerque a stabilit din nou ritmul în categoria LMP2 pentru echipa United Autosports care a obținut a treia poziție la general la finalei sesiunea de 10 minute în care un singur pilot ia volanul sub noul format de calificare al WEC. Portughezul a postat un 2m02.937s în primul său tur de calificare la bordul ORECA-Gibson 07 al echipei United Autosports, dar spre deosebire de piloții Toyota a lansat o a doua încercare cu un nou set de anvelope și s-a îmbunătățit la 2m02.404s.

Kobayashi a spus: „Am încercat într-adevăr să obținem maximul posibil cu mașina, de asemenea, împingând puternic cu niveluri scăzute de combustibil. „Am simțit că mașina era destul de bună: am schimbat set-up-ul din antrenamentele libere 3.”

Spa

Gibson A480 LMP1 al echipei Alpine, ultima mașină care concurează în clasa Hypercar, a reușit un tur de calificare chiar la sfârșitul sesiunii. Nicolas Lapierre a obținut un 2m02.652s care a fost suficient pentru a-l pune înaintea tuturor, cu excepția unuia dintre masinile LMP2, deci pe locul patru.

Nyck de Vries a obținut poziția a cincea și a doua în clasa LMP2 în cel mai rapid dintre ORECA-urile cu insignă Aurus ale G-Drive Racing. Și-a setat timpul de tură de 2m02.984s la sfârșitul sesiunii. L-a lăsat la jumătate de secundă în spatele lui Albuquerque, dar a fost suficient pentru a ajunge în fața lui Giedo van der Garde în ORECA al echipei Racing Team Nederland, care s-a calificat pe locul șase.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

YouTube video

Rezultate Calificare Prototip-uri:

Spa

Kevin Estre a obținut pole position în clasa GTE Pro pentru Porsche cu peste o secundă diferență față de numărul 2, cu ceea ce a descris drept o tură „perfectă”. Francezul a stabilit cel mai bun tur de 2m11.219s în Porsche 911 RSR pe care îl împarte cu Neel Jani.

Asta în comparație cu 2m12.351 de la Miguel Molina, care a plasat pe locul doi cele mai bune dintre mașinile Ferrari 488 GTE Evo ale echipei AF Corse. Molina tocmai l-a eliminat pe Richard Lietz, care a ajuns pe un 2m12.379s în a doua dintre mașinile Porsche. Alessandro Pier Guidi a fost înapoi cu o zecime de secundă cu celălalt Ferrari, în timp ce Antonio Garcia a fost la aproape două secunde de ritm în Chevrolet Corvette C8.R.

Spa

Pilotul TF Sport Aston Martin Ben Keating s-a calificat cel mai bine în clasa GTE AM, cu un tur de 2m14.660s finalizat după căderea steagului în carouri. Timpul lui Keating în noului Aston Martin Vantage GTE, achiziționat pentru a înlocui mașina pe care a distrus-o în testul Prologue pre-eveniment, a fost suficient pentru a-l trece pe colegul lui la Aston Martin, Paul Dalla Lana, pentru a lua polul.

Sesiunea GTE a fost oprită de două ori după incidente aproape identice care au implicat Porsche din clasa GT-AM. Șeful echipei Dempsey-Proton, Christian Ried, s-a ciocnit puternic în vârful Eau Rouge la începutul primului său tur de calificare, iar apoi Egidio Perfetti s-a ciocnit la reluarea sa la reluarea sesiunii.

Echipa germană Porsche, Proiectul 1, se retrage din cursa WEC de la Spa Francorchamps după ce a pierdut numărul 46 în timpul testului de pre-sezon “Prolog” de la Spa Francorchamps la începutul acestei săptămâni, după un accident pentru debutantul seriei norvegiene Anders Buchardt la Les Combes, care a forțat mașina pe care o împarte cu Dennis Olsen și Axcil Jefferies să fie retrase înainte de weekend. Mașina rămasă a echipei, Porsche #56, împărțită de Egidio Perfetti, Matteo Cairoli și Riccardo Pera, a fost apoi puternic avariată într-un accident masiv în timpul calificărilor de vineri.

YouTube video

Rezultate Calificare GT-uri:

Spa

Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss