More

  Latest Posts

  WEC: Kobayashi acordă Toyota primul pole Hypercar, cel mai rapid LMP2 al treilea la Spa Francorchamps. (Video)

  Pilotul Toyota Kamui Kobayashi a stabilit polul pentru runda de deschidere a Campionatului Mondial de Anduranță la Spa, cu un timp de peste o secundă în fața celui mai apropiat LMP2. Kobayashi a postat un 2m00.747s la bordul Toyota GR010 HYBRID # 7 pentru a-l învinge pe coechipierul Kazuki Nakajima, care a ajuns la jumătate de secundă în urmă cu 2m01.266s în al doilea Hypercar al echipei Toyota Gazoo Racing.

  Spa

  Filipe Albuquerque a stabilit din nou ritmul în categoria LMP2 pentru echipa United Autosports care a obținut a treia poziție la general la finalei sesiunea de 10 minute în care un singur pilot ia volanul sub noul format de calificare al WEC. Portughezul a postat un 2m02.937s în primul său tur de calificare la bordul ORECA-Gibson 07 al echipei United Autosports, dar spre deosebire de piloții Toyota a lansat o a doua încercare cu un nou set de anvelope și s-a îmbunătățit la 2m02.404s.

  Kobayashi a spus: „Am încercat într-adevăr să obținem maximul posibil cu mașina, de asemenea, împingând puternic cu niveluri scăzute de combustibil. „Am simțit că mașina era destul de bună: am schimbat set-up-ul din antrenamentele libere 3.”

  Spa

  Gibson A480 LMP1 al echipei Alpine, ultima mașină care concurează în clasa Hypercar, a reușit un tur de calificare chiar la sfârșitul sesiunii. Nicolas Lapierre a obținut un 2m02.652s care a fost suficient pentru a-l pune înaintea tuturor, cu excepția unuia dintre masinile LMP2, deci pe locul patru.

  Nyck de Vries a obținut poziția a cincea și a doua în clasa LMP2 în cel mai rapid dintre ORECA-urile cu insignă Aurus ale G-Drive Racing. Și-a setat timpul de tură de 2m02.984s la sfârșitul sesiunii. L-a lăsat la jumătate de secundă în spatele lui Albuquerque, dar a fost suficient pentru a ajunge în fața lui Giedo van der Garde în ORECA al echipei Racing Team Nederland, care s-a calificat pe locul șase.

  Rezultate Calificare Prototip-uri:

  Spa

  Kevin Estre a obținut pole position în clasa GTE Pro pentru Porsche cu peste o secundă diferență față de numărul 2, cu ceea ce a descris drept o tură „perfectă”. Francezul a stabilit cel mai bun tur de 2m11.219s în Porsche 911 RSR pe care îl împarte cu Neel Jani.

  Asta în comparație cu 2m12.351 de la Miguel Molina, care a plasat pe locul doi cele mai bune dintre mașinile Ferrari 488 GTE Evo ale echipei AF Corse. Molina tocmai l-a eliminat pe Richard Lietz, care a ajuns pe un 2m12.379s în a doua dintre mașinile Porsche. Alessandro Pier Guidi a fost înapoi cu o zecime de secundă cu celălalt Ferrari, în timp ce Antonio Garcia a fost la aproape două secunde de ritm în Chevrolet Corvette C8.R.

  Spa

  Pilotul TF Sport Aston Martin Ben Keating s-a calificat cel mai bine în clasa GTE AM, cu un tur de 2m14.660s finalizat după căderea steagului în carouri. Timpul lui Keating în noului Aston Martin Vantage GTE, achiziționat pentru a înlocui mașina pe care a distrus-o în testul Prologue pre-eveniment, a fost suficient pentru a-l trece pe colegul lui la Aston Martin, Paul Dalla Lana, pentru a lua polul.

  Sesiunea GTE a fost oprită de două ori după incidente aproape identice care au implicat Porsche din clasa GT-AM. Șeful echipei Dempsey-Proton, Christian Ried, s-a ciocnit puternic în vârful Eau Rouge la începutul primului său tur de calificare, iar apoi Egidio Perfetti s-a ciocnit la reluarea sa la reluarea sesiunii.

  Echipa germană Porsche, Proiectul 1, se retrage din cursa WEC de la Spa Francorchamps după ce a pierdut numărul 46 în timpul testului de pre-sezon “Prolog” de la Spa Francorchamps la începutul acestei săptămâni, după un accident pentru debutantul seriei norvegiene Anders Buchardt la Les Combes, care a forțat mașina pe care o împarte cu Dennis Olsen și Axcil Jefferies să fie retrase înainte de weekend. Mașina rămasă a echipei, Porsche #56, împărțită de Egidio Perfetti, Matteo Cairoli și Riccardo Pera, a fost apoi puternic avariată într-un accident masiv în timpul calificărilor de vineri.

  Rezultate Calificare GT-uri:

  Spa

  Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Motorsport Network

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss