Latest Posts

WEC confirmă modificările la formatul de calificare 2021

Vizualizări: 25101

World Endurance Championship a anunțat un format de calificare mai simplu pentru sezonul 2021, renunțând la sistemul care se baza pe timpii asociați a doi piloți.

S-a dezvăluit în septembrie că organizatorii seriei lucrau la reînnoirea modului în care a fost decisă grila de pornire în urma succesului noului format Hyperpole pentru 2020 în Le Mans 24h. În timp ce WEC nu adoptă exact aceeași abordare pentru cursele sale mai scurte, a dezvăluit un nou format în care va fi utilizat cel mai rapid tur al unui pilot per mașină, pentru a determina grila. Vor fi două sesiuni separate de 10 minute pentru clasele Hypercar / LMP2 și GTE și va fi obligatoriu ca toate echipele GTE Am să se califice cu pilotul lor evaluat cu bronz. Aceasta abordează unele dintre problemele care afectaseră formatul anterior, care se baza pe durate cumulate de doi piloți per mașină, sistem considerat prea complicat de unele persoane.

WEC folosește timpi cumulativi în calificări încă din al doilea an de campionat din 2013, deși inițial s-a luat o medie de patru ture, câte două stabilite de fiecare pilot. Acest lucru a fost modificat pentru 2015 când a fost introdus sistemul actual, bazat pe un timp mediu de tur stabilit de doi șoferi.

WEC confirmase deja că formatul Hyperpole va rămâne pentru Le Mans, care va reveni la slotul său tradițional din iunie, după ce a fost amânat în septembrie anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.

WEC confirmă modificările la formatul de calificare 2021

Noul format Hyperpole, în esență, a împărțit calificarea în două sesiuni, cele mai rapide șase mașini din fiecare clasă revenind pe pistă pentru o finală de 30 de minute pentru pole position. Conform programului inițial de la Le Mans, calificarea principală urma să se desfășoare până la miezul nopții miercuri, sesiunea Hyperpole având loc la ora 21:00 a doua zi. Cu toate acestea, cu Le Mans care se confruntă cu un program concis anul acesta, prima sesiune a avut loc joi după-amiază, iar Hyperpole a doua zi dimineață.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Este neclar în ce zi va avea loc sesiunea Hyperpole anul viitor, organizatorii WEC menționând într-o declarație că „sesiunile de antrenament și calificare au fost, de asemenea, revizuite ca răspuns la cerințele concurenților” și întregul eveniment în sine a scăzut de la 10 zile la două săptămâni . WEC a confirmat că testul tradițional de la Le Mans va reveni după ce a fost conservat anul acesta, cu o zi de rulare programată pentru duminica dinaintea săptămânii cursei.

Seria a anunțat, de asemenea, că nu va merge mai departe cu regula care prevede ca un pilot evaluat cu bronz sau doi piloți evaluați cu argint să facă parte din fiecare echipaj LMP2. În schimb, va exista o clasificare separată pentru orice echipă care alege voluntar să concureze cu un pilot evaluat cu bronz, iar cel mai bine plasat echipaj Pro-Am LMP2 va fi, de asemenea, pe podiumul clasei după fiecare cursă.

Sursa: World Endurance Championship
Photocredit: World Endurance Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Endurance Championship

Latest Posts

Don't Miss