More

  Latest Posts

  Wagner este pe primul loc după prima probă din cadrul Rally Islas Canarias.

  Simon Wagner a furat un avantaj timpuriu la Rally Islas Canarias, stabilind cel mai bun timp în testul SuperSpeciala de joi seara. Eroii noștri locali de raliu, Simone Tempestini pe locul 6 și Norbert Maior pe locul 33 (locul 6 în clasa ERC4J).

  Mii de fani au fost prezenți pe drumurile din perimetrul din jurul Estadio Gran Canaria, în apropiere de parcul de service Las Palmas, în timp ce runda inaugurală pe asfalt a Campionatului European de Raliuri (ERC) FIA 2022 a debutat în stil. Curbele strânse, pneurile reci și bornele de beton care se profilează i-au ținut pe piloți în priză, iar Simon Wagner l-a devansat cu 0,7 secunde pe Alberto Battistolli, de asemenea pilotul unei Škoda Fabia Rally2.

  Simon Wagner a obținut primul său podium ERC la ultima ediție a Raliului Azorelor, dar, deși asfaltul este suprafața sa preferată, austriacul a rămas rece în privința speranțelor sale de victorie. „Vom da tot ce avem mai bun, dar nu există niciun fel de presiune asupra noastră”, a meditat Simon Wagner. „Obiectivul nostru este să terminăm doar în primii cinci”, a adăugat el.

  Wagner, Canarias

  Pilotul Volkswagen Polo GTI R5, Nil Solans, a terminat la doar 0,2 secunde în urma lui Alberto Battistolli și a completat primele trei locuri. El l-a devansat cu 0,6sec pe pilotul echipei MRF Tyres, Simone Campedelli, care a condus o altă Skoda Fabia Rally2. Competiția a fost atât de strânsă încât piloții Skoda Fabia Rally2, Simone Tempestini și Norbert Herczig, împreună cu Yoann Bonato, pilotul Citroën C3 Rally2, au stabilit timpi identici. Aceștia au împărțit locul cinci după doar 1,5 km de acțiune.

  Wagner, Canarias

  Grzegorz Grzyb a fost la 1,8sec de ritm și a ocupat locul opt peste noapte într-o altă Fabia. Eforturile sale au fost egalate de Miklós Csomós, în timp ce francezul Emmanuel Guigou a stabilit un timp impresionant pentru a-și plasa Alpine A110 cu tracțiune spate pe locul zece. Câștigătorul Raliului Azorelor, Efrén Llarena, a fost al 11-lea, la doar 2,0 secunde de lideri, la bordul mașinii sale Škoda Fabia.

  Rivalii de la Renault Clio, Andrea Mabellini și Anthony Fotia au stabilit timpi identici în fruntea plutonului ERC4, în timp ce Ulsterman Jon Armstrong a pierdut aproape 3min după ce și-a eșuat Fiesta Rally4 pe un acostament. Mabellini conduce și la categoria ERC Junior. Alberto Monarri este în fruntea clasamentului ERC Open, iar Paulo Soria a luat un avantaj timpuriu în Clio Trophy by Toksport WRT.

  Ziua de vineri aduce o zi întreagă de șase probe repartizate pe insula Gran Canaria. Prima este Vasequillo (11,91 km), urmată de Santa Lucía (14,83 km). Tejeda (20,78 km) completează bucla, care se repetă încă o dată mai târziu în cursul zilei, după o oprire de serviciu de 30 de minute.

  Rezultatele după prima zi a Raliului Islas Canarias:

  Wagner Wagner

  • Mai multe știri despre Campionatul European de Raliuri ERC găsiți AICI.

  Sursa: FIA ERC

  Photocredit: FIA ERC


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss