More

  Latest Posts

  WADA va investiga noua schemă de culori a monopostului Haas

  La doar câteva zile de la lansarea noului monopost al celor Haas, controversa privind schema de culori folosită continuă să dăinuie. Astfel, WADA s-a autosesizat în privința culorilor folosite de Haas și va începe o investigație proprie privind cazul Haas.

  Haas și-a prezentat noul monopost pe 4 martie, iar culorile alese pentru noul monopost a atras repede atenția tuturor. Echipa a ales pentru 2021 culorile alb, albastru și roșu care aduc aminte de steagul Rusiei. Așa cum se știe, Rusia a fost implicată de curând într-un scandal de dopaj industrial.

  Mai mult, sportivii ruși nu au voie să arboreze drapelul rus pe echipamentele sportive. Conform penalizărilor impuse de WADA după scandalul de dopaj industrial, Rusia este suspendată până în 2023 de la toate competițiile majore internaționale. Astfel, nici sportivii ruși nu pot concura în mod direct sub drapelul Rusiei.

  De acest fapt este atins în mod direct și Nikita Mazepin. Tânărul pilot rus nu-și va putea folosi drapelul în cursele din Formula 1. Mai mult, Marele Premiu al Rusiei s-ar putea să fie nevoit să-și schimbe din cauza acestei decizii date de WADA.

  Gunther Steiner a vorbit pe larg despre situația neobișnuită prin care trece echipa sa. “Nu am încălcat nici o regulă. Am ales acest livery încă de anul trecut, de dinainte ca această regulă a interzicerii drapelului rus să fie enunțată de WADA.” a declarat oficialul echipei Haas.

  “Știm că nu putem drapelul Rusiei în mod explicit, dar putem folosi culorile pe monopost. Până la urmă, atletul este cel care nu poate folosi drapelul Rusiei, nu echipa, iar Haas este un team american.” a concluzionat team principalul echipei Haas.

  Haas va miza în 2021 pe doi debutanți absoluți. Alături de Nikita Mazepin, în echipa americană va concura și Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher și campionul en titre din Formula 2. Cu cei doi piloți și noul monopost Haas ne vom reîntâlni la sfârșitul lunii atunci când este programat Marele Premiu al Bahrainului, între 26-28 martie.

  Sursa: Race Fans

  Photocredit: Haas F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss