Latest Posts

WADA va investiga noua schemă de culori a monopostului Haas

Vizualizări: 28193

La doar câteva zile de la lansarea noului monopost al celor Haas, controversa privind schema de culori folosită continuă să dăinuie. Astfel, WADA s-a autosesizat în privința culorilor folosite de Haas și va începe o investigație proprie privind cazul Haas.

Haas și-a prezentat noul monopost pe 4 martie, iar culorile alese pentru noul monopost a atras repede atenția tuturor. Echipa a ales pentru 2021 culorile alb, albastru și roșu care aduc aminte de steagul Rusiei. Așa cum se știe, Rusia a fost implicată de curând într-un scandal de dopaj industrial.

Mai mult, sportivii ruși nu au voie să arboreze drapelul rus pe echipamentele sportive. Conform penalizărilor impuse de WADA după scandalul de dopaj industrial, Rusia este suspendată până în 2023 de la toate competițiile majore internaționale. Astfel, nici sportivii ruși nu pot concura în mod direct sub drapelul Rusiei.

De acest fapt este atins în mod direct și Nikita Mazepin. Tânărul pilot rus nu-și va putea folosi drapelul în cursele din Formula 1. Mai mult, Marele Premiu al Rusiei s-ar putea să fie nevoit să-și schimbe din cauza acestei decizii date de WADA.

Gunther Steiner a vorbit pe larg despre situația neobișnuită prin care trece echipa sa. “Nu am încălcat nici o regulă. Am ales acest livery încă de anul trecut, de dinainte ca această regulă a interzicerii drapelului rus să fie enunțată de WADA.” a declarat oficialul echipei Haas.

“Știm că nu putem drapelul Rusiei în mod explicit, dar putem folosi culorile pe monopost. Până la urmă, atletul este cel care nu poate folosi drapelul Rusiei, nu echipa, iar Haas este un team american.” a concluzionat team principalul echipei Haas.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Haas va miza în 2021 pe doi debutanți absoluți. Alături de Nikita Mazepin, în echipa americană va concura și Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher și campionul en titre din Formula 2. Cu cei doi piloți și noul monopost Haas ne vom reîntâlni la sfârșitul lunii atunci când este programat Marele Premiu al Bahrainului, între 26-28 martie.

Sursa: Race Fans
Photocredit: Haas F1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Race Fans

Latest Posts

Don't Miss