Latest Posts

Viteza în Coasta – Spectacol pe patru roti la Reșița

Vizualizări: 17177

Runda a patra din cadrul Campionatului National de Viteza în Coasta, desfășurată la finalul săptămânii trecute, pe legendarul traseu de pe Valea Domanului, a adus la start un număr de 72 de concurenți, 27 dintre aceștia participând la etapa a șasea din CNVC2, runda aceasta fiind una comuna în cele doua campionate.

Organizata sub atenta coordonare a Timișoreanului Bogdan Cuzma și cu devotamentul zecilor de voluntari, competiția Reșițeană a fost una de succes, vremea buna, zgomotul motoarelor, dar și prezenta sutelor de spectatori făcând din aceasta un adevărat spectacol.
Încă din ziua de sâmbăta, bătălia la fiecare grupa și clasa a fost una intensa, piloții ambelor campionate încercând cu fiecare manșă parcursa să mai scadă din secunde și să se claseze cât mai sus, în fata rivalilor.

Viteza în Coasta

La open-ul “coastei mari” întrecerea intre piloți a fost una acerba încheiată cu victoria pilotului bucureștean Silviu Dumitrescu, la bordul modelului Osella PA 2000 Evo, acesta luându-și revanșă în fata experimentatului Alex Mirea-câștigătorul etapei de la Râncă, care pe același Radical SR8 Evo reușește aici o clasare doar pe poziția secunda, deși în prima zi, a avut cel mai rapid timp.

Viteza în Coasta

Astfel, Dumitrescu devine cel de-al patrulea câștigător diferit de etapa, din tot atâtea runde.Ultima treapta a podiumului la open, a revenit carismaticului pilot brașovean Octavian Ciovica, care reușește cu al sau Radical să se impună în fata timișoreanului Radu Benea -Mitsubishi Lancer Evo 8, a cunoscutului pilot bulgar Lyuben Kamenov- Mitsubishi Lancer Evo 7, dar și a modelului Norma pilotat de mangaliotul Emil Ghinea. Mihai Leu, Costel Casuneanu, Cosmin Grubă și Calin Manitiu, încheie topul 10. Podiumurile Categoriei 2 și CN/E2-SC, sunt identice cu cel de la open.

Viteza în Coasta – Spectacol pe patru roti la Reșița

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În campionatul secund, Andrei Precup, pe un Seat Toledo, reușește să se impună în fata experimentatului Sergiu Tîrlă cu al sau BMW E30, și a modelului BMW E36 pilotat de Darius Valcov, care obține doar poziția a treia.

Victoria grupei A, revine și de aceasta data lui Ciobotaru Ciprian-Mitsubishi Lancer Evo 7, care cu un avans de peste 5 secunde la timpul cumulat, în fata Renault-ului Clio RS pilotat de Catalin Țuțuian și a mai mult de 8 secunde în cea a lui Marc Banca Peugeot 208 R2, reușește să-și adjudece categoria, fără probleme.

Calin Manitiu – Subaru Impreza se impune fără probleme la N, Claudiu Erhan – Mitsubishi Lancer Evo 9, urcând pe locul doi, iar Alexandru Krepelka-Honda Civic, pe poziția a treia.
La EC2, modelul Mitsubishi Lancer Evo 8, pilotat de Radu Benea, a fost cel mai rapid, Lyuben Kamenov și Costel Casuneanu ajungând doar pe locurile 2,respectiv 3.

Viteza în Coasta

Categoria 1 revine multiplului campion Mihai Leu-Ferrari 458 Challenge, care se impune în fata brașoveanului Calin Manitiu și a simpaticului Ciprian Ciobotaru.Tot Leu își adjudeca cupa și la GT, Florin Voicu-Ferrari 458 Challenge, reușind doar o poziție secunda.
Victoria la 2RM-F2 este adusa de Golful lui Cosmin Grubă, care reușește timpi cumulați, mai buni decât ai localnicului Claudiu Ciucă-Renaul Megane sau cei ai cunoscutului Catalin Țuțuian-Renaul Clio RS.

Mercedesul Benz 190 al lui Octavian Berci, cu timpul cumulat de 5.07.184, reușește o victorie frumoasa la Juniori, în fata modelului Ford Fiesta R2T, pilotat de Matei Voicu.Poziția a treia pe podium a fost ocupata de Szabo Botond, care de aceasta data a înlocuit Honda să cu un model Citroen DS3 R3T.

Peugeotul 306 a lui Adrian Maduta, câștiga fără probleme grupa Diesel, în fata Skodei Fabia pilotata de sibianul Alin Troanca, în vreme ce singura mașină electrica din competiție-Mini Cooper SE, la volanul căreia s-a aflat Dominic Marcu, ne-a incantat din nou prin evoluția să.
La Istorice, Marius Bălțăteanu cu frumoasa Toyota Celica, a avut cea mai rapidă evoluție, poziția secunda fiind ocupata de VW Scirocco al lui Dan Niristeanu, iar ultimul loc pe podium revenindu-i veteranului Mihai Barbu Alexandrescu-Dacia 1310.

Dacia Revival este câștigată de același Mihai Barbu Alexandrescu, care se impune în fata piloților Gabriel Conduris și Valentin Nemtanu.

Viteza în Coasta

Rezultate clasa A1:

  1. Marc Banca – Peugeot 208 R2
  2. Matei Voicu – Ford Fiesta R2
  3. Varga Ovidiu Ioan Costea – Peugeot 208 R2

Rezultate clasa A2:

  1. Catalin Țuțuian – Renaul Clio RS
  2. Botond Szabo – Citroen DS3
  3. Lucian Harnagea – Honda Civic TypeR

Rezultate clasa A4:

  1. Ciprian Ciobotaru – Mitsubishi Lancer Evo 7
  2. Mircea Popescu – Subaru Impreza

Rezultate clasa N1:

  1. Alexandru Krepelka – Honda Civic
  2. Adrian Popescu – Citroen Saxo VTS
  3. Alin Cristea – Citroen Saxo

Rezultate clasa E2-SH-1600:

  1. Pavel Shenkov – Lada 2017
  2. Theodoros Perimenis – Peugeot 106
  3. Adrian Manta – Honda Civic

Rezultate clasa E2-SH-2000:

  1. Cosmin Grubă – VW Golf 4
  2. Claudiu Ciucă – Renault Megane

Rezultate clasa E2-SH-3000:

  1. Costel Casuneanu – Skoda Fabia R5
  2. Adrian Maduta – Peugeot 306 DHI
  3. Bogdan Petrescu – VW Golf Bercup

Rezultate categoria I1:

  1. Bogdan Barbatu – Austin Mini Cooper

Rezultate categoria I2:

  1. Marius Bălțăteanu – Toyota Celica
  2. Dan Niristeanu – VW Scirocco
  3. Mihai Alexandrescu – Dacia 1310

Rezultate clasa A1+B1:

  1. Mihai Alexandrescu – Dacia 1310
  2. Bogdan Barbatu – Austin Mini Cooper
  3. Gabriel Conduris – Dacia 1310

Rezultate clasa A3+B3:

  1. Marius Bălțăteanu – Toyota Celica
  2. Dan Niristeanu – VW Scirocco

Următoarea runda se vă desfășură în weekend-ul 24-25 iulie, pe singurul traseu 100% stradal, din campionat și anume la Sinaia.

Mai multe știri despre  Campionatului Național de Viteză în Coastă găsiți AICI.

Sursa: Marius-Ilie Boboaca - GP24
Photocredit: Marius-Ilie Boboaca - GP24
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Marius-Ilie Boboaca - GP24

Latest Posts

Don't Miss