Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Viteză în Coastă: record de înscrieri la Transalpina challenge. Nestor, la un punct de titlu

  Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un singur punct în weekend la penultima etapă a sezonului, Transalpina Challenge. Runda, inclusă în ultimul moment în calendar pentru a înlocui Câmpulungul, a atras nu mai puțin de 89 de concurenți la start, un record pentru sezonul 2020.

  Cu 4 victorii din 4 în actuala ediție a Campionatului Național de Viteză în Coastă Total, Nestor a stabilit și tot atâtea recorduri de timp pe trasele de concurs. Pilotul bucureștean are 100 de puncte, iar o simplă clasare în Top 10 i-ar aduce titlul la Categoria II, acolo unde anul trecut a dus o luptă strânsă cu Lucien Hora, mulțumindu-se în final cu poziția secundă.

  SONY DSC

  Pe un prototip Norma M20FC, Nestor a anunțat însă că nu se va mulțumi doar cu o clasare în puncte, deoarece are ca obiectiv victoria în runda de pe Transalpina și chiar să doboare recordul stabilit anul trecut de Hora, un spectaculos 2:31,565. „Nu vin doar să punctez, ci să obțin un timp cât mai bun”, a spus Nestor.

  La fel ca la Baia Mare, lupta pentru prima poziție se va da contra lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 EVO) și Stefan Stoev (Silver Car EF10), în timp ce Emil Ghinea (Norma M20F), Octavian Ciovică (Radical SR8) și Dani Oțil (Radical SR4) sunt și ei pretendenți la podium.

  SONY DSC

  Lista completă de înscrieri este disponibilă AICI.

  Tarabelli și Ciobotaru, drum liber spre Gala Campionilor
  La 2 Roți Motrice, Ricardo Tarabelli (Renault Clio) poate deveni campion în cazul unei clasări pe podium, în aceeași situație regăsindu-se și Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Evo7). La N, lupta e deschisă, iar Claudiu Erhan (Mitsubishi Lancer) și Alexandru Krepelka (Honda Civic) vor da o bătălie decisivă pe Drumul Regelui, așa cum e cunoscută Transalpina.

  SONY DSC

  Regulamentul particular cu toate detaliile organizatorice și programul etapei este disponibil AICI.

  Deja campion la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) revine pe traseul unde și-a asigurat anul trecut titlul la aceeași divizie. Ocupantul locului secund în clasamentul mașinilor de producție, Alex Mirea, cu un BMW M2, este și el prezent pe lista de înscrieri de pe Transalpina. La start va fi și Florin Voicu, pe un Ferrari 458 Challenge.

  SONY DSC

  Record și la istorice
  În divizia dedicată automobilelor istorice se va înregistra un record de prezență, cu nu mai puțin de 11 concurenți. Campion în ultimele sezoane, Cătălin Cedric Ghigea revine la bordul unei Alfa Romeo Alfetta. Proiectul Dacia Revival a atras 4 piloți, Valentin Nemțanu, Mihai Alexandrescu, Adrian Voicu și Alexandru Cosmescu ducând mai departe tradiția legendarelor modele 1300 și 1310.

  SONY DSC

  Etapa de pe Transalpina va fi comună cu runda din cadrul diviziei a doua a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2, acolo unde sunt un total de 26 de participanți. Cele două manșe de concurs vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv, duminică, începând cu ora 14:00. De asemenea, televiziunea SportExtra va transmite în direct cele două manșe de concurs.

  Mașina oficială a competiției va fi Mercedes, prin Casa Auto Râmnicu Vâlcea și Casa Auto Sebeș. Totodată, începând cu Transalpina Challenge, partenerul de mobilitate al FRAS este A24, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața românească de asistență rutieră.

  Sâmbătă, deschiderea temporară a circulației va fi între 13:00 și 14:00, iar duminică între 12:30 și 13:30.  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss