More

  Latest Posts

  Viteză în Coastă: Emil Nestor, repetiție cu record la Cheile Grădiștei

  Emil Nestor s-a impus pentru al doilea an consecutiv pe traseul de la Cheile Grădiștei. Acesta a bifat un nou record de timp în etapa inaugurală a sezonului 2020 în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

  În absența marelui său rival Lucien Hora, Nestor a dominat autoritar ambele zile de concurs de pe traseul intrat în circuitul de viteză în coastă din 2019. Încă de sâmbătă, de la antrenamente, pilotul de pe Norma M20FC a stabilit o nouă bornă de timp pentru cei 3,3 kilometri, doborând ștacheta la 1:45,332.

  Duminică, Emil Nestor a început la fel de bine și și-a îmbunătățit din nou timpul, încă de la recunoașteri, ajungând la finiș în 1:44,112, pentru ca ulterior, în prima manșă de concurs să bifeze un incredibil 1:43,928. Anul trecut, acesta stabilea primul record, câștigând etapa, cu 1:46,514.

  Radu Benea a fost marea surpriză a etapei inaugurale din acest an. Photocredit: ABimages.ro

  Deși a doua manșă de concurs din acest weekend s-a desfășurat imediat după o ploaie torențială, Nestor s-a descurcat excelent și timpul său total de 03:41,504 după cele două urcări i-a asigurat o victorie clară în runda inaugurală a acestui sezon.

  Locul 2 la Cupa Cheile Grădiștei powered by Total a fost obținut in extremis de campionul național de raliuri Simone Tempestini. După ce în prima manșă a avut doar al șaselea timp, pilotul de la Napoca Rally Academy a profitat din plin de asfaltul ud. La prima sa competiție cu noua sa mașină de concurs, Skoda Fabia R5, Tempestini s-a impus în Categoria I, cea dedicată automobilelor de producție.

  Deși a ratat podiumul din cauza ploii, Octavian Ciovică se anunță unul dintre principalii pretedenți la podiumul final al Categoriei II. Photocredit: ABimages.ro

  Marea surpriză de pe podium este Radu Benea. Campion anul trecut la Debutanți, timișoreanul a concurat cu un Mitsubishi Lancer Evo8 RS și a impresionat atât în prima manșă, când a fost asfaltul uscat, cât și în cea de-a doua.

  Costi Stratnic (Dacia STCC) s-a clasat al patrulea, fiind urmat de Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer EVO 9) și Elias Răduță (Mercedes Benz 190).

  Simone Tempestini a concurat, în premieră, pe Skoda Fabia R5, mașină cu care va încerca să obțină al cincilea titlu absolut la raliuri. Photocredit: ABimages.ro

  Marele perdant al vremii rele, pe lângă Mihai Leu, a fost Octavian Ciovică. La bordul noului Radical SR8, brașoveanul a avut al doilea timp al zilei de sâmbătă, iar în prima manșă de concurs de duminică și-a păstrat poziția. Ploaia i-a dat însă planurile peste cap și l-a privat de primul podium la open din carieră, încheind în cele din urmă pe 9. S-a mulțumit în schimb cu poziția secundă la CN/E2-SC.

  Tempestini și Benea au fost la prima lor competiție cu noile mașini de concurs.

  Ciprian Ciobotaru a bătut fără emoții Grupa A, având un avantaj final de 19,088 secunde înaintea lui Marc Banca, următorul clasat, în timp ce la Grupa N s-a impus Claudiu Erham, la fel detașat.

  Rezultatele complete provizorii pot fi descărcate de aici.

  Pe 3 la Categoria I, Leu și-a asigurat însă victoria la GT, acolo unde a fost campion de fiecare dată în ultimii doi ani, iar Radu Benea a fost declarat învingător la EC2 (H), unde l-a învins la numai 0,1 secunde pe Costi Stratnic.

  Cât timp a fost asfaltul uscat, Mihai Leu a cochetat în permanență cu Top 3 timpi la Cheile Grădiștei. Photocredit: ABimages.ro

  Bogdan Rusea (Renault Megane) s-a impus clar la 2 Roți Motrice, acolo unde au concurat nu mai puțin de 21 de concurenți.

  La echipe, victoria a revenit celor de la RWD Racing Team (Nestor, Mirea, Stoian), în timp ce Rally Dream Team a fost pe doi cu Szabo, Ciobotaru și Cozma.

  În total, 54 de piloți au luat startul în etapa de debut a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2020.

  Următoarea rundă va avea loc pe 4-5 iulie la Reșița, în organizarea clubului CB Rally Vest.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss