GP24 Media

LATEST POSTS

Viteză în Coastă: Emil Nestor încheie sezonul în stil mare la Poiana Brașov.

Vizualizări: 10068

Emil Nestor a câștigat și ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total, care s-a desfășurat în weekend pe Drumul Poienii din Brașov. Pilotul bucureștean a doborât un nou record pe faimosul traseu, încheind astfel anul cu 6 victorii și 6 noi borne de timp din tot atâtea posibile.

Un total de 86 de piloți au fost prezenți la startul rundei care a tras cortina peste un sezon special într-un an dificil pentru sport. Un sezon în care însă au fost bătute recordurile pe toate cele 6 trasee de concurs, iar acestea au un singur numitor comun: Emil Nestor.

Campion al Categoriei II, cea dedicată mașinilor de competiție, încă de pe Transalpina, Nestor a forțat și în Poiana Brașov. După o primă zi de recunoașteri și antrenamente, dominată de ploaie, în care era la peste 12 secunde de vechiul record de 02:13.027, stabilit de italianul Michele Esposito (Radical SR4), tot la Trofeul Opel, în 2017, Nestor s-a dezlănțuit în manșele de concurs, atunci când asfaltul a fost uscat.

Pe un prototip Norma M20FC, acesta a coborât sub vechea bornă de fiecare dată. A reușit un 2:11,939 pe prima urcare și 2:11,972 pe cea de-a doua, devenind astfel noul King of the Hill de pe Drumul Poienii.

Viteză în Coastă: Emil Nestor încheie sezonul în stil mare la Poiana Brașov.

Bogdan Cuzma a terminat pentru al doilea an pe 2 la Trofeul Opel, în timp ce Octavian Ciovică a urcat pentru prima oară în carieră pe podiumul general.
Pentru al doilea an consecutiv, Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo 9) a obținut al doilea timp general, cu un total de 04:35,925, în timp ce marea surpriză de pe podium este brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8), care a urcat cele două manșe cu un timp de 04:38,097.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Viteză în Coastă: Emil Nestor încheie sezonul în stil mare la Poiana Brașov.

Ciovică a reușit să obțină la Poiana Brașov „biletele” pentru Gala Campionilor.
Este pentru prima oară în cei 13 ani de carieră când Ciovică încheie în Top 3 la general. Rezultatul de acasă i-a asigurat și podiumul final la Categoria II după cele 6 etape, devansându-l in extremis pe Costi Stratnic.

În Top 10 la Trofeul Opel s-au mai clasat Silviu Dumitrescu, Radu Benea, Dani Oțil, Costi Stratnic, Mihai Leu, Emil Ghinea și Elias Răduță.

Viteză în Coastă: Emil Nestor încheie sezonul în stil mare la Poiana Brașov.

Mihai Leu a câștigat Categoria I și și-a îmbunătățit cu aproape două secunde timpul înregistrat în 2019 pe același traseu.
La Categoria I, cea dedicată mașinilor de producție, fără modificări, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) a înregistrat a cincea victorie din șase posibile în acest sezon, având un avans de 8,452 secunde față de următorul clasat, George Crețu (Mitsubishi Lancer Evo 8). E pentru prima oară când Crețu încheie pe podiumul categoriei în actuala stagiune. Locul 3 de la Poiana Brașov a fost ocupat de Alex Mirea (BMW M2), care astfel și-a asigurat poziția secundă la finalul sezonului 2020.

Viteză în Coastă: Emil Nestor încheie sezonul în stil mare la Poiana Brașov.

Leu, Mirea și Luca vor urca pe podiumul de la Gala Campionilor dedicat Categoriei I.
La start au fost prezenți și mai mulți piloți din Campionatul Național de Raliuri Betano, care au profitat de ocazie pentru a testa setările înainte de ultima etapă a sezonului, Raliul Moldovei, programata în perioada 24-25 octombrie. Dan Gîrtofan, Andrei Cașcaval, Cristian Dolofan, Adrian Teslovan, Mihai Manole, Victor Supuran sau Mihai Dumitrescu au încheiat cu bine etapa de viteză în coastă și sunt gata pentru ultimul start de raliuri din 2020.

Rezultatele complete provizorii de la Trofeul Opel sunt disponibile AICI.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES