GP24 Media

LATEST POSTS

Viteză în Coastă: Emil Nestor este campion după o nouă victorie cu record.

Vizualizări: 14045

Emil Nestor a obținut a cincea victorie consecutivă, din tot atâtea posibile, în Campionatul Național de Viteză în Coastă Total, fiind cel mai rapid la Transalpina Challenge și-a adjudecat, în premieră, titlul Categoriei II.

Noul campion a stabilit totodată și un nou record al traseului dintre Novaci și Rânca, doborând bariera stabilită în urmă cu numai un an de legendarul Lucien Hora. Pentru Nestor e al cincilea record stabilit în 2020, având cel mai bun timp din istorie la toate cele cinci runde desfășurate.

Nestor a coborât constant timpul de-a lungul celor două zile de concurs de pe Transalpina, iar duminică, în prima manșă, a fost cronometrat cu 2:29,070, cu 2,5 secunde mai rapid decât vechiul record. Acesta a beneficiat și de abandonul lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), singurul care a coborât la rândul lui sub recordul din 2019. Înaintea manșelor de concurs, diferența dintre cei doi era de doar 0.18 secunde, însă Dumitrescu a ieșit în decor chiar la prima urcare.

Victoria i-a asigurat lui Nestor, și din punct de vedere matematic titlul de campion național la Categoria II, cea dedicată mașinilor de competiție. La bordul unui prototip Norma M20F, pilotul bucureștean are maximum de puncte cu o etapă înainte de final, 125, fiind urmat de Silviu Dumitrescu (51) și Costi Stratnic (46).

Podiumul open de pe Transalpina a fost completat de bulgarul Stefan Stoev (Silver Car EF 10) și de Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo 9).

La Categoria I, cea dedicată mașinilor de producție, fără modificări, victoria de la etapa gorjeană i-a revenit lui Mihai Leu (Ferrari 458 ChallengeEvo), urmat pe podium de Alin George Luca (Porsche 911 GT3 CUP) și Alex Mirea (BMW M2). Aici, titlul s-a decis încă de la Baia Mare, revenindu-i pentru al doilea an consecutiv lui Leu, iar cea mai importantă luptă rămasă pentru ultima etapă va fi cea pentru locul secund, între Luca și Mirea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Transalpina Challenge a stabilit și campionii la grupe. Ciprian Ciobotaru s-a impus la Grupa A, Claudiu Erhan este noul campion al Grupei N, iar Costi Stratnic la la Grupa E2 (H). Se știu deja și cei care vor urca pe prima poziție la Debutanți și Juniori la Gala Campionilor. Botond Szabo este noul campion al juniorilor, iar Marius Adrian Popescu la cei aflați în primul sezon.

Rezultatele Transalpina Challenge sunt disponibile AICI.

Etapa finală a Campionatului Național de Viteză în Coastă Total se va desfășura în perioada 10-11 octombrie la Poiana Brașov.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES