More

  Latest Posts

  Viteza în Coasta: Alex Mirea invingator pe Transalpina.

  Desfășurată pe unul dintre cele mai spectaculoase trasee de coasta din CNVC, pe drumul național 67C, porțiunea Novaci-Râncă, cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta, a avut la final un câștigător surpriza, pilotul bucureștean Alex Mirea reușind la bordul unui Radical SR8 cel mai bun timp cumulat pe cele doua manșe de concurs, adică 5.11,889, prima participare din acest sezon, dovedindu-se una de bun augur.

  DSC 0279
  Podium la Ranca: I. Alex Mirea, II Silviu Dumitrescu, III Octavian Ciovica.

   

  Deși a stabilit cel mai rapid timp al etapei în ultima manșă de concurs; 2.35,447. Silviu Dumitrescu, la volanul unui model Osella PA 2000 Evo reușește clasarea doar pe poziția secunda, în vreme ce carismaticul pilot Brașovean Octavian Ciovica – Radical SR8 urca pe cea de-a treia treapta a podiumului la open.

  În cadrul categoriei I, Mihai Leu – Ferrari 458 Challenge Evo se impune în fata lui Alexandru Pițigoi – Porsche 911 GT3 Cup, încheind cele doua manșe de concurs cu un avans de peste 8 secunde, fata de ocupantul locului 2, în vreme ce Subaru Impreza pilotat de Calin Manitiu, prinde podiumul „în extremis”.

  DSC 0055
  Alexandru Pițigoi – Porsche 911 GT3 Cup

  La categoria a doua, podiumul a fost identic cu cel de la open, iar la grupa A Ciprian Ciobotaru-Mitsubishi Lancer Evo VII, i-a devansat pe Marc Banca – Peugeot 208 R2 și Matei Voicu – Peugeot 208 R2, aceștia din urma încheind etapa pe poziția a doua, respectiv a treia.

  Grupa N a revenit câștigătorului de la Râșnov, brașoveanul Calin Manitiu – Subaru Impreza, care reușește cu un timp cumulat în cele doua manșe de 5.54,264 să i-a fata celor doua modele Mitsubishi pilotate de Dudu Senchea și Claudiu Erhan, terminând cu un avans de mai puțin de o secundă, în fata locului 2.

  GT-ul a fost adjudecat de căluțul cabrat al hunedoreanului Mihai Leu, poziția secunda a revenit Porsche-ului pilotat de Alexandru Pițigoi, iar locul al treilea a fost ocupat de Florin Voicu, la volanul modelului Ferrari 458 Challenge.

  Viteza in Coasta
  Mihai Leu – Ferrari 458 Challenge Evo

  Fosta grupa H,( actuala EC2), a fost câștigată, de Timișoreanu Radu Benea, la bordul spectaculosului Mitsubishi Lancer Evo RS, care reușește un timp mai bun cu peste 8 secunde, în fata multiplului campion al grupei A, Horia Gheorghe – Mitsubishi Lancer Evo IX, care se clasează al doilea, în timp ce Nissan-ul GT-R R35, al pilotului Dan Maghetiu, prinde doar ultima treapta a podiumului.

  Viteza in Coasta
  Dan Maghetiu – Nissan-ul GT-R R35

  La istorice, în clasamentul open prima poziție a revenit BMW-ului pilotat de Eduard Tontsch, care cu timpul de 6.48,276 obține victoria, în fata celor doua „bătrâne doamne”, (Dacia 1310), conduse de Adrian Voicu și Mihai Alexandrescu.

  Prima poziție la 2 roti motrice îi revine lui Andrei Șerban – Skoda Fabia S2000, urmat de Cosmin Grubă – Volkswagen Golf IV pe locul al doilea și Theodoros Perimenis – Peugeot 106, pe poziția a treia.

  La clasa Diesel am avut doar doua modele, Peugeot-ul 306 HDI pilotat de Adrian Maduta, fiind cu peste 40 de scunde mai rapid, decât Skoda al Sibianului Alin Troanca.

  Clasament istorice 1:

  • Eduard Tontsch
  • Petru Constantinescu

  Clasament istorice 2:

  • Mihai Alexandrescu
  • Gabriel Conduris
  • Valentin Nemțanu

  De amintit participarea modelului electric Mini Cooper SE, pilotat de Sinăianul Dominic Marcu, mașină care în acest an a luat startul în mai multe campionate naționale, proiectul susținut și promovat de BMW Romania fiind un adevărat succes.

  Viteza in Coasta

  Următoarea etapa se vă desfășură pe frumosul traseu Reșițean, în weekend-ul 26-27 iunie.

  Acest articol a fost scris de Boboaca, Ilie-Marius pentru GP24.ro. Imagini realizate și de Boboaca Ilie-Marius pentru GP24.ro. Articol sponsorizat de ART Racing Services Ltd

  Mai multe știri despre  Campionatului Național de Viteză în Coastă găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Boboaca, Ilie-Marius

  Photocredit: GP24 / Boboaca, Ilie-Marius

  Sponsor: ART Racing Services Ltd.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss