Latest Posts

Visul lui Andretti s-a spulberat: Formula 1 respinge o a unsprezecea echipă!

Vizualizări: 56681

Visul lui Andretti s-a spulberat: Andretti nu va intra deocamdată în Formula 1: Echipa de curse a fost respinsă oficial de către conducerea competiției.

Formula 1 a respins Andretti ca potențială nouă echipă, sa anunțat oficial miercuri după-amiază. Deși FIA a dat undă verde echipei americane în toamnă, Andretti nu va avea voie să intre în clasa regină ca a unsprezecea echipă în 2025.

Raționamentul Formulei 1 este dur: “Procesul nostru de evaluare a arătat că prezența unei a unsprezecea echipe nu ar adăuga, în sine, nicio valoare la campionat”, se arată la primul punct. Valoarea adăugată ar fi oferită, cel mai probabil, dacă un nou venit ar fi competitiv de la început. Acest lucru nu a fost însă văzut la Andretti: “Nu credem că solicitantul ar fi un concurent competitiv”, potrivit Formula 1.

În plus, ar “afecta reputația campionatului” dacă o nouă echipă ar trebui să achiziționeze o unitate de propulsie obligatorie “pe parcursul mai multor sezoane”. Anul trecut, Andretti a anunțat un parteneriat cu compania americană General Motors, care vrea să intre și ea în Formula 1 ca producător de motoare – dar nu până în 2028. Până atunci, echipa ar fi trebuit să cumpere un motor client de la un alt producător.

Andretti

O nouă oportunitate în 2028?

Formula 1 subliniază, prin urmare, că o nouă cerere pentru 2028 ar avea mai multe șanse de succes: “Am evalua diferit o cerere pentru ca o echipă să participe în campionatul din 2028 cu un motor GM, fie ca o echipă de uzină GM, fie ca o echipă client GM care dezvoltă singură toate componentele eligibile”, se arată în comunicat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“În acest caz, ar trebui luați în considerare factori suplimentari în ceea ce privește valoarea pe care solicitantul ar aduce-o în campionat, în special în ceea ce privește aducerea unui nou producător respectat în sport ca furnizor de unități de propulsie”. Până atunci, însă, Formula 1 a decis ca cererea lui Andretti să fie respinsă.

FIA a lansat anul trecut un proces de aplicare, iar patru echipe au trecut primul obstacol. Rodin, Hitech și LKY SUNZ fuseseră eliminate în a doua etapă, dar Andretti primise promisiunea asociației de a obține un loc în Formula 1.

Cu toate acestea, obstacolul cel mai mare a fost reprezentat de acordul comercial cu Formula 1, care a precizat de la început că, de fapt, nu își dorea o nouă echipă. În acest fel, a acționat, de asemenea, în interesul echipelor existente, care nu doreau un alt candidat pentru premiile în bani ale clasei regină.

Andretti

Formula 1 nu vede nicio valoare suplimentară

Cuvântul de ordine a fost întotdeauna “valoare suplimentară”, pe care o nouă echipă ar trebui să o aducă. Cu toate acestea, proiectul lui Andretti nu a reușit să convingă Formula 1, chiar dacă echipa de curse a făcut investiții semnificative în avans, a angajat deja angajați și chiar a testat un model 2024 în tunelul de vânt din Köln.

Mulți fani au fost convinși că numele tradițional – Mario Andretti a devenit campion mondial de Formula 1 în 1978 – ar fi un atu pentru serie, dar conducerea vede lucrurile diferit: “Deși numele Andretti are o anumită valoare de recunoaștere în rândul fanilor Formulei 1, cercetările noastre sugerează că Formula 1 ar pune în valoare marca Andretti și nu invers”.

În plus, “nu a fost identificat niciun impact pozitiv semnificativ preconizat asupra rezultatelor financiare […] pentru valoarea comercială pură a campionatului”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss