Latest Posts

Vineri la Marele Premiu al Italiei. – Pirelli Report.

Vizualizări: 15317

Calificarea de vineri seară la Marele Premiu al Italiei a fost dominată de Mercedes AMG F1. Valtteri Bottas va începe cursa de calificare sprint de Formula 1 la Monza de pe primul loc înaintea lui Lewis Hamilton.

Vineri

Vineri

Decalajul de timp între anvelope:

Vineri

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Pilotul MercedesAMG F1 Valtteri Bottas s-a clasat cel mai rapid în calificarea de vineri – ceea ce îl va pune pe pole-ul pentru cursa de calificare sprint de mâine care va determina grila pentru Marele Premiu al Italiei de duminică. Toți piloții au fost nevoiți să folosească anvelopa P Zero Red SOFT C4 pentru calificarea de astăzi, conform reglementărilor.

Vineri

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Cel mai rapid pilot din calificarea de vineri în timpul rundelor de sprint primește premiul Pirelli ‘Speed King’, care înlocuiește premiul Pirelli Pole Position la evenimentele cu calificare sprint. Numele premiului este deosebit de potrivit în acest weekend, deoarece Monza este cunoscut popular ca „Templul vitezei”.
  • Doar o oră de antrenament liber vineri după-amiază a precedat calificarea, echipele condensând programele lor obișnuite de colectare a datelor într-o singură oră și rulând toți cei trei compuși nominalizați. Celălalt Mercedes AMG F1 pilotat de Lewis Hamilton a fost cel mai rapid la antrenamente libere, de data aceasta cu anvelopa P Zero Yellow MEDIUM C3. Lewis Hamilton s-a calificat al doilea în grilă, chiar în spatele coechipierului său, dar înaintea lui Max Verstappen de la Red Bull Racing.
  • Calificarea de vineri a avut loc la ora 19:00 – mai târziu decât slotul obișnuit – cu 27 de grade ambientale și 33 de grade de temperatură a pistei la începutul sesiunii.
  • Cu un timp limitat pe circuit, este mai greu decât în mod normal să calculăm diferența de performanță dintre cele trei compoziții. Indicațiile de până acum sugerează aproximativ 0,4 secunde între P Zero Yellow C3 MEDIUM și P Zero Red C4 SOFT și 0,3 secunde între P Zero Yellow C3 MEDIUM și P Zero Alb C2 HARD.

Vineri

Vineri

Vineri

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Așa cum am văzut în cursele anterioare de la Monza, calificarea a fost o sesiune foarte strategică, mașinile încercând să beneficieze de o remorcare valoroasă pe liniile drepte lungi pentru a-și îmbunătăți timpul de tur global. Strategia generală a devenit mai complexă de faptul că și echipele au fost nevoite să ia în considerare calificarea sprintului pentru prima dată la Monza, deoarece sunt liberi să alerge mâine oricare anvelopă le place – precum și să înceapă marele premiu pe oricare compus le place.

Am văzut diferite abordări strategice în FP1, majoritatea echipelor folosind trei seturi de anvelope și toți compușii în doar o oră pentru a maximiza colectarea datelor, în timp ce Mercedes AMG F1, de exemplu, s-a concentrat doar pe anvelopa medie: care ar putea fi o opțiune bună pentru calificarea sprint de mâine. Calificarea de astăzi a fost în schimb mai simplă decât de obicei, întrucât echipele puteau rula doar cauciucul moale. Acest lucru a făcut față cerințelor grele de tracțiune și frânare ale Monza, oferind, de asemenea, aderența mecanică necesară în absența unor niveluri ridicate de forță”.

Pirelli Technical & Sporting Briefing – 03-09-2021 (Engleza):

Vineri

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Vineri

Vineri

Rezultate pentru sesiunea de Calificări pentru cursa Sprint:

Vineri

Formula 2, ultimele știri:

  • Pilotul Prema, Oscar Piastri, a obținut pole position pentru a doua oară consecutiv în Formula 2 (după ultima rundă de la Silverstone) chiar la sfârșitul sesiunii, profitând de o pistă în evoluție și de o remorcare optimă.
  • Liderul campionatului a folosit anvelope P Zero Red SOFT pentru a-și stabili timpul, nominalizat împreună cu P Zero Yellow MEDIUM în acest weekend pentru Formula 2. Doar 0,057 secunde i-au separat pe primii trei din grilă, în timp ce David Beckmann de la Campos Racing va începe primul pentru deschiderea de mâine cursă, calificându-se pe locul 10.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss