Latest Posts

Viñales se va despărți de Yamaha la sfârșitul anului 2021

Vizualizări: 15030

Maverick Vinales a convenit reciproc cu fabrica Yamaha să-și încheie acordul cu un an mai devreme.

În știri care, fără îndoială, vor transmite valuri de șoc în padocul MotoGP, Monster Energy Yamaha MotoGP a anunțat că se va despărți de Maverick Viñales la sfârșitul sezonului 2021. După ce zvonurile au crescut sâmbătă la Motul TT Assen, știrile deschid calea către Viñales pentru a semna cu Aprilia pentru Campionatul Mondial MotoGP din 2022.

Rezilierea contractului lui Viñales cu un an mai devreme vine în urma cererii spaniolului, Yamaha acceptând să pună capăt contractului de doi ani. În prezent, în al cincilea sezon împreună, Viñales a obținut opt victorii în albastrul Yamaha de la semnarea din 2017. Fostul campion mondial Moto3 a reușit mereu să termine în primii șase în Campionatul Mondial cu Yamaha, terminând chiar și al treilea în 2017 și 2019.

Cu toate acestea, după ce a terminat pe ultima poziţie în Marele Premiu al Germaniei în urmă cu o săptămână, relația se înrăutățise clar. Nici măcar un loc secund la Motul TT Assen duminică nu ar putea salva căsătoria, Viñales fiind acum puternic legat de semnarea cu Aprilia pentru 2022.

Maverick Viñales: „Acest parteneriat a fost foarte semnificativ pentru mine în ultimii cinci ani și s-a dovedit o decizie dificilă de a ne despărți. Sunt pe deplin angajat și mă voi strădui să obțin cele mai bune rezultate pentru restul sezonului.”

Vinales

Lin Jarvis, Managing Director Yamaha Motor Racing: “Cu tristețe ne vom lua rămas bun de la Maverick la sfârșitul anului. Suntem la mijlocul celui de-al cincilea sezon împreună și de-a lungul anilor am atins multe maxime, dar și După GP-ul german, care a fost cel mai dificil weekend al parteneriatului nostru, am avut discuții importante la Assen și am ajuns la concluzia că ar fi în interesul ambelor părți să urmăm căi separate în viitor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Yamaha va depune efortul lor maxim – așa cum am făcut întotdeauna – pentru a-i oferi sprijin deplin lui Maverick pentru a termina acest sezon în cel mai bun mod posibil.”

Mai multe ştiri despre MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: MotoGP
Photocredit: MotoGP
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP

Latest Posts

Don't Miss