Latest Posts

Vinales încă se luptă cu demonii săi interiori, spune șeful Yamaha MotoGP

Vizualizări: 14903

Șeful echipei Yamaha MotoGP, Lin Jarvis, crede că fostul său pilot Maverick Vinales „încă are de-a face cu demonii săi interiori”, dar crede că este la fel de talentat ca și Fabio Quartararo.

Vinales s-a alăturat echipei Yamaha în 2017, după ce și-a petrecut primii doi ani în MotoGP cu Suzuki, dar s-a luptat cu o formă inconsecventă pe durata șederii sale cu echipa – câștigând doar de opt ori între 2017 și 2021.

Spaniolul a câștigat runda de deschidere a sezonului din 2021 în Qatar într-un mod convingător, dar relația dintre Vinales și Yamaha s-a acrit în prima jumătate a sezonului.

Calificându-se pe locul 21 și terminând pe locul 19 în Germania în iunie, Vinales a fost în pole la Assen și a terminat cursa pe locul al doilea în spatele coechipierului Quartararo – dar a anunțat luni după cursă că va renunța la Yamaha la sfârșitul anului 2021.

Dar după ce a încercat să deterioreze în mod deliberat motorul Yamaha în Marele Premiu al Stiriei, în timp ce frustrările legate de situația sa actuală l-au depășit, Vinales a fost suspendat de echipă pentru GP-ul Austriei înainte de a fi concediat complet înaintea GP-ului Marii Britanii.

Vinales a ajuns la Aprilia de la GP-ul din Aragon și va rămâne acolo pentru 2022, în timp ce Quartararo a câștigat campionatul cu echipa.

Vinales încă se luptă cu demonii săi interiori, spune șeful Yamaha MotoGP

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Jarvis consideră că Vinales este suficient de talentat pentru a face ceea ce a făcut Quartararo în 2021 – dar este reținut de proprii „demoni interiori”.

„Din partea mea, Maverick este o persoană foarte complicată și cred că probabil are aceeași cantitate de talent natural ca și Fabio”, a spus Jarvis.

„Dar el se luptă să le pună cap la cap. Și cred că aceasta este o latură a caracterului său care este în sus și în jos, și asta este ceea ce Fabio a îmbunătățit anul acesta.

„A avut suișuri și coborâșuri anul trecut, dar anul acesta a reușit să minimizeze coborâșurile și să păstreze suişurile.

„Și cred că asta am spus mereu, știm că Maverick a avut întotdeauna potențialul, iar începând cu acest an a fost al cincilea an cu Yamaha.”

El a adăugat: „Deci, ar fi putut face anul acesta ceea ce a făcut Fabio în cele din urmă. A câștigat prima cursă, iar apoi a doua cursă a câștigat-o Fabio.

„Amintiți-vă, cu un an înainte ca Fabio să câștige trei curse în echipa satelit, Maverick a câștigat o singură cursă.

„Deci, cred că Maverick era pe deplin conștient de cât de rapid este Fabio și cred că într-un fel Maverick încă se confruntă cu demonii săi interiori.

„Și cred că este ceva ce numai el poate repara. Doar el își poate gestiona cu adevărat mintea și viața.”

Franco Morbidelli a fost recrutat pentru a-l înlocui pe Vinales de la GP-ul din San Marino la echipa Yamaha de uzină și a semnat un contract de doi ani cu echipa până la sfârșitul anului 2023.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss