GP24 Media

LATEST POSTS

Victorii tricolore în Drift Kings International Series.

Drift Kings
Vizualizări: 26473

Campionul național Claudiu Adam a câștigat prima etapă din cadrul competiției europene Drift Kings, în timp ce la divizia Drift Queens victoria i-a revenit Nataliei Iocsak.

Noua generație din driftul românesc confirmă și la nivel internațional. La numai 18 ani, Adam a învins adversar după adversar în battle-urile de pe circuitul ungar Tokol Ring și s-a încununat „rege” după prima etapă a Drift Kings International Series. În finală, românul a trecut de ungurul Bilik Bertalan. Pe 3 s-a clasat Călin Ciortan.

Pentru Adam înseamnă o nouă premieră în drift, fiind cel mai tânăr câștigător la Divizia Pro în etapa europeană după ce în 2021 a devenit cel mai tânăr campion național la Pro din istoria României.

În divizia feminină a Drift Kings, Natalia Iocsak (19 ani) a obținut de asemenea victoria, clasându-se totodată și pe poziția a doua la Divizia Drift Kings Pro 2, acolo unde a fost învinsă de austriacul Lukas Dobias. Pe 3 la Drift Queens s-a clasat tot o reprezentantă a țării noastre, Alice Ene, care are doar 15 ani.

Drift Kings

În ultimii ani, mai mulți tineri piloți au apărut în Campionatul Național de Drift organizat de RoDrift sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Printre cei care au mai impresionat în această perioadă se mai numără Gabi Imre jr (15 ani), Eduard Niță (21 de ani), Ștefan Zaharie (21 de ani), Albert Olteanu (15 ani) și Antonio Negreanu (16 ani).

Prima etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc în perioada 27-29 mai pe circuitul Transilvania Motor Ring din județul Mureș, însă până atunci se va desfășura o primă rundă, tot în Mureș, în cadrul clasei Street, pe 7 și 8 mai.

  • Mai multe știri despre Piloții Români găsiți AICI.
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: Drift Kings
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES