Latest Posts

Victorie pentru Leo Borlovan in Romanian Endurance Series.

Vizualizări: 18249

Leo Borlovan, pilotul clubului sportiv ABAS Timișoara și al GP24 Racing Services s-a impus în cea de-a treia etapă a Romanian Endurance Series desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute pe Transilvania Motor Ring.

S-a tras cortina peste etapa a3-a din Romanian Endurance Series desfășurată pe circuitul Transilvania Motor Ring de la Târgu Mureș. Leo Borlovan pilotul echipei ABAS Timișoara revenind în Campionatul Național de Anduranță după 3 ani de absenta, a bifat prima victorie la general și la categoria Proto cu noul sau Funyo SP05 Evo. Leo a arătat că prototipul Funyo este foarte competitiv, reușind cei mai buni timpi în sesiunile de antrenamente cât și în cea de a doua sesiune de calificări, prima sesiune de calificări fiind câștigată de Catalin Ghigea (Ligier JS).

Borlovan

Echipajul AVG Motorsport format din Ștefan Unchiașu și Andrei Enescu la volanul prototipului Radical SR10 a avut parte de un accident în sesiunea de antrenamente, pilotul Ștefan Unchiașu fiind absolut nevătămat, însă mașină nu a mai putut continua concursul datorita avariilor. Este întotdeauna nefericit când un concurent trebuie să se retragă înainte de cursă, dar suntem bucuroși că, în afară de daunele materiale, nu s-a întâmplat nimic.

Ziua de duminica a fost înnorată, însă temperaturile au oferit condiții decente pentru curse. Cursa a început cu Ligierul lui Catalin Ghigea pe prima poziție, Leo Borlovan urmărindu-l în apropiere la mai puțin de o secundă diferență. Trecând de primul sfert de cursa nu se schimba nimic, Leo Borlovan rămâne răbdător în spatele lui Catalin Ghigea.

Borlovan

La scurt timp, Catalin are parte de un incident, ieșind în decor cu Ligier-ul în ultima șicană a circuitului și aducând de la sine steagul roșu. Catalin a scapăt nevătămat, dar mașină nu a mai putut continua. Cursa s-a reluat după steagul roșu, cu câteva ture ramase de disputat, iar Leo Borlovan cu al sau Funyo a trecut primul linia de sosire fără probleme.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În cursa a doua, grila a devenit mai săracă fără cele doua prototipuri ale AVG Motorsport și Catalin Ghigea, Leo Borlovan rămânând singurul prototip alături de GT urile Porsche Cayman din cursa. De aceasta data pe sfârșitul cursei o ploaie spontana și-a făcut apariția, iar directorul de concurs a decis să oprească cursa, parcurgându-se deja mai mult de trei sfert din totalul de o ora de cursa.

Borlovan

Așadar o etapa de bun augur pentru pilotul Timișorean Leo Borlovan, având ocazia să ruleze în premiera pe circuit cu noul sau prototip Funyo și să se pregătească pentru competițiile următoare.

„M-am simțit bine acest weekend la Târgu Mureș. Echipa mea, ABAS Timișoara împreună cu mine și partenerii mei cărora le mulțumesc pe aceasta cale, am făcut eforturi mari pot spune pentru a ajunge la acest concurs și mă bucur că am încheiat weekend ul cu rezultate bune, cu multe informații adunate în ceea ce privește noua mașină, iar lucrurile acestea au fost cele mai importante.

În ceea ce privește acomodarea cu mașină, pot spune că acest weekend a fost un succes, aflând dorințele acesteia pentru a rula cât mai rapid și pot spune că a fost o provocare interesanta. Sunt bucuros și aștept pe cât mai multa lume weekendul următor, 2 iulie, în centrul orașului Târgu Mureș să mă urmărească la etapa 2 din Campionatul Național de Super Rally !” ne spune Leo Borlovan

Borlovan

Cariera lui Leo Borlovan este susținută de Sotica Farm, II FISAN, Aktcom Brands, Victory Plast, Clinica iDentist, Mega Group Autovehicule – Peugeot Timisoara Clubul Sportiv ABAS Timișoara și bineînțeles, de părinții săi Sandy și Mihaela Borlovan. Suportul pe Circuit este oferit de Frank van Nunen și de fratele lui Leo, Valentin Borlovan. Leo Borlovan este susținut de GP24 Racing Services.

Borlovan

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Mihnea Tatu, Willi Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss