More

  Latest Posts

  Victorie pentru Leclerc într-o cursă superbă la Spa

  Chales Leclerc și-a adjudecat prima victorie a carierei în Formula 1. Pilotul Monegasc a controlat o cursă în același timp dificilă și frumoasă într-un weekend acoperit de un nor negru.

  Victorie așadar pentru Charles Leclerc la a treia instanță în care a plecat din pole position, o primă victorie în Formula 1 atât pentru el cât și o primă victorie a echipei Italiene în acest sezon.

  Înainte de startul cursei un minut de reculegere a fost ținut pe linia de start sosire în memoria tânărului pilot Formula 2, Anthoine Hubert, care a murit într-un accident teribil în cadrul cursei F2 de ieri.

  Startul cursei a fost unul interesant, Leclerc a plecat bine și a reușit să își păsterze poziția. Colegul său însă a fost surprins și depășit de Lewis Hamilton pe care a reușit totuși să îl depășească la loc pe linia dreapta Kemmel.

  Un contact între Kimi Raikkonen și Max Verstappen a cauzat avarii serioase la roata față a pilotului Red Bull care ulterior a simțit vibrații pe puntea stânga față și a lovit puternic barierele.

  Diferența la final a fost făcută de două lucruri. Strategia și diferența în capacitatea mașinilor Mercedes și Ferrari de a avea grijă de pneuri. Strategia celor de la Ferrari le-a oferit un avantaj după prima intrare la boxe a tuturor mașinilor, dar, mașinile Mercedes au fost mult mai bine pregătite pentru a avea grijă de cauciucuri iar spre finalul stinturilor, atât Lewis Hamilton cât și Valtteri Bottas au avut un avantaj serios față de piloții Ferrari.

  Vettel a fost primul care a intrat la boxe, dar intrarea sa a venit prea devreme, iar pneurile sale erau cu 6 tururi mai vechi decât ale colegului său la mijlocul cursei. Acest fapt l-a forțat să intre la boxe o a doua oară, iar din acest motiv șansele sale la podium au fost spulberate în ciuda faptului că la un anumit moment a condus cursa.

  Podiumul așadar, Charles Leclerc, care a condus o cursă foarte bună de la start la finish. Lewis Hamilton care a făcut și el o cursă din care a scos tot ce s-a putut pentru Mercedes folosindu-se de avantajul oferit de pneuri pentru a îl depăși pe Vettel și pentru a se apropia și de Leclerc spre finalul cursei. Iar pe trei, Valtteri Bottas, care a condus o cursă curată dar care nu a avut totuși ritmul necesar pentru a spera la mai mult.

  Sebastian Vettel a terminat pe patru într-o cursă în care ar fi putut avea pretenții la victorie, dar unele greșeli la startul cursei l-au forțat să intre la boxe primul iar acest lucru l-a costat o poziție cel puțin pe podium. O mică consolare pentru pilotul German ar fi faptul că a reușit să stabilească cel mai rapid timp pe tur al cursei de astăzi și va lua acasă punctul special oferit pentru asta.

  Pe cinci ar fi trebuit să termine Lando Norris, care a condus o cursă absolut fenomenală într-un weekend în care cei de la McLaren nu au părut deloc pregătiți, dar, o problemă pe linia de start sosire după intrarea în ultimul tur l-a costat un rezultat în puncte, o situație cel puțin nefericită pentru pilotul Britanic care a câștigat și votul de pilot al zilei (Driver of the day).

  Locul cinci în realitate a mers la Alexander Albon, care a făcut o cursă de recuperare foarte bună în prima sa ieșire alături de noua sa echipă reușind să îl depășească pe Sergio Perez în ultimul tur al cursei. Mexicanul a terminat pe șase pentru Racing Point, un rezultat de care panterele roz pot fi cel puțin mulțumite.

  Daniil Kvyat a terminat pe șapte pentru Toro Rosso urmat de Nico Hulkenberg pentru Renault. Pierre Gasly a luat locul 9 la întoarcerea sa la Toro Rosso iar top 10-ul a fost completat de Lance Stroll în cel de-al doilea monopost Racing Point.

  Haas, Alfa Romeo și Williams au ratat complet punctele weekend-ul acesta la Spa Francorchamps.

   

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss